• Możecie ponownie zamawiać nasze ramki pod tablice rejestracyjne.

Więcej szczegółów w tym wątku

Srebrna Niunia 156

• Autor wątku Autor wątku mrutyś
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Twoja Alfa jest chyba niższa niż seria?
Wydaje mi się że taki sport-pack był, tj. niższe zawieszenie+ felgi które masz...

właśnie szukałem jakiegoś info na ten temat i nic nie znalazłem, tak mi się wydaje że jest niższa ale czy na pewno i co to za "wynalazek" pojęcia nie mam :oops: :oops: :oops: :oops:
jeśli chodzi o oponki to mam 205x55

Też kiedyś nad tym myślałem, mój ojciec ma 156, jest niższa od serii i ma takie felgi jak Ty... Znalazłem kiedyś fakturę zakupu tego auta, w wyposażeniu dodatkowym był "sport pack"... I wydaje mi się, że to właśnie jest to :)

Ładna furka, udało Ci sie z tymi felgami. Ja szukam, szukam i nie mogę znaleźć :cry:

Furka ok, nawet nakładki na progi wyglądają nieżle, mimo że to jakieś nieorginały( z niepotrzebnymi przetłoczeniami przy tylnym kole).
Jak nie ciągniesz przyczepki to wywal te ustrojstwa z pod tylnego zderzaka bo średnio to pasuje do samochodu.

Co do felg to ten wzór felg nazywa się ,, Super sport,,. I raczej ostatnio nie brakowało ofert ich sprzedaży na allegro. ( ten sam wzór ale jako 17 były montowane także w GTV- . 156 po włożęniu takich 17 prezentuje się już naprawde zacnie.

Numis napisał:
Też kiedyś nad tym myślałem, mój ojciec ma 156, jest niższa od serii i ma takie felgi jak Ty... Znalazłem kiedyś fakturę zakupu tego auta, w wyposażeniu dodatkowym był "sport pack"... I wydaje mi się, że to właśnie jest to :)

W skład sportpacka wchodziły m.in. sprężyny obniżające samochód o około 20mm, są to sprężyny firmy Eibach (Obejrzyj je - powinny być czarne i sygnowane przez Eibacha). Zawierał również listwy progowe, ale bez takich przetłoczeń jakie ma kolega na zdjęciach.

alces1 napisał:
W skład sportpacka wchodziły m.in. sprężyny obniżające samochód o około 20mm, są to sprężyny firmy Eibach (Obejrzyj je - powinny być czarne i sygnowane przez Eibacha). Zawierał również listwy progowe, ale bez takich przetłoczeń jakie ma kolega na zdjęciach.

nie wszystkie sprężyny ze sportpacka są Eibacha - eper wymienia jeszcze sprężyny REJNA które są stosowane w 156 z pakietem sportowym

alces1 napisał:
Numis napisał:

Dokładnie, w Alfie o której pisałem są nakładki na progach i sprężyny Eibacha.

wczoraj sobie podjechałem na parking i oto kilka fotek z krótkiej sesji włoskiej niuni
a zrobiłem dlatego bo niebawem planuję przyciemnić szybki, zmienić zderzak na GTA oraz lampy na ksenony wiec pomyślałem że zrobię jej pamiątkowe foto do rodzinnego albumu :)

18.jpg

19.jpg
20.jpg

21.jpg
22.jpg

23.jpg
24.jpg

25.jpg
26.jpg

piekna jest...
super kolor i te felgi :!: poezja :D chyba najladniejsze felgi do 156...
dzisiaj jechalem wlasnie za taka, niesamowity ksztalt tylnich lamp i te przetloczenie przechodzace na tylne blotniki, mmm

zderzak gta bedzie super wygladal, trzymam kciuki i czekam na zdiecia :mrgreen:

jako że ostatnio z nudów wpadłem na pomysł małych zmian w mojej AR odświeżę trochę temat ;)
stan na dzień zakupu 24-09-2007
Alfa 156 1,9 JTD kolor srebrny
przebieg 205k km
wnętrze zadbane lakier już trochę gorzej ale tragedii nie ma;)
jak kupiłem wyglądała tak jak na pierwszej stronie.

stan na dzień 01-07-2009
- całkowicie nowe zawieszenie, wszystko na TRW
- zmienione przednie tarcze hamulcowe oraz zaciski na wersję 2.0 (tarcze oryginały klocki TRW)
- zmienione tarcze, klocki i linki hamulcowe tylne, (tarcze oryginały klocki TRW)
- założony nowy komplet opon TOYO T1R 205/55 R16
- zmienione fotele na nowe welurowe (były materiałowe) welur jest łatwiejszy w czyszczeniu, przyjemniejszy w dotyku i w samochodzie jakby ciszej
- przyciemnione szyby 30% przez kolegę Łukasza (Belfer27)
- serwisowany i po wymianach właściwie wszystkich rzeczy eksploatacyjnych jak płyny, filtry itd.
- po tych operacjach przyszedł czas na zmianę audio i seryjne coś zastąpił niezły zestaw polecony i skompletowany dzięki koledze Marcinowi (Obserwator737). Jak gra mówił nie będę, jak ktoś chce mogę zaprosić na odsłuch ;)

stan na dzień 02-07-2009
Jako że podczas tego czasu zdarzyło się kilka nieprzewidzianych rzeczy, które wpłynęły na jakość powłoki lakieru oraz zewnętrzny wygląd samochodu postanowiłem go odnowić aby z zewnątrz prezentował się tak samo ładnie jak jego teraźniejszy stan techniczny.
Jak coś robić to robić dobrze dlatego też padł pomysł aby założyć kompletny bodykit GTA.
Do tej pory zmieniłem przedni zderzak seryjny na oryginalny zderzak z modelu GTA, jednak po spotkaniu z krawężnikiem oraz Renault Twingo zderzak nieco ucierpiał a jest to tworzywo, które nie nadaje się do spawania dlatego byłem zmuszony do poszukania nowego.
Znalazłem firmę www.autods.net która produkuje takie ospojlerowanie. Chwalone na rynku i co najważniejsze wzorowane na oryginałach i pasujące do seryjnej 156.
Po kilku mailach doszło do zakupu.
Zderzak tylny, zderzak przedni i listwy progowe. Wygląda to mniej więcej tak:
Zderzak tylny
01.jpg

02.jpg

03.jpg

Zderzak przedni i listwy progowe
04.jpg

05.jpg

06.jpg

07.jpg

a niżej zdjęcia z przymiarki
08.jpg

09.jpg

10.jpg

11.jpg

12.jpg

13.jpg

Reszta zmian niebawem ;) dzisiaj samochód pojechał do lakiernika w celu nabycia nowego koloru czerwonego ;) numer 199 ;)

Ostatnia edycja:
zapowiada sie ciekawie ,ładny szybki kolor na pewno Bella będzie się ładnie prezentować :) przydały by się jeszcze większe kółeczka :D

Pozdrawiam

Mrutyna, gdybyś chciał obejrzec jak wygląda AR 156 srebrna na oryginalnym ospoilerowaniu Zendera, to zapraszam do obejrzenia poniższych zdjęć :)
Mio Bella ;)

06.jpg

a01.jpg

a02.jpg

a03.jpg

a04.jpg

a05.jpg

a06.jpg

a07.jpg

P.S. Sorki za brak galerii

EDIT:
alces1 Tak, to ospoilerowanie (lub jak kto woli bodykit) Zender ;) ;)

Poza tym, dziękuje Rafał za uznanie :) Czasami na CB radiu ludzie mnie pozdrawiają (ze względu właśnie na autko) - to bardzo miłe uczucie :)

Pozdrawiam
Kyek

Ostatnia edycja:
Bardzo ładna 156, ale to nie GTA body kit, ale Zender o ile się nie mylę. GTA, to po prostu GTA.
Pozdrawiam.
- Rafał

no tak to wyżej to jest Zender a ja będę miał GTA :)
poniżej foty z malowania podkładem ;)

podklad01.jpg

podklad02.jpg

podklad03.jpg

podklad04.jpg

podklad05.jpg

podklad06.jpg

podklad07.jpg

jak tylko dostanę zdjęcia z malowania lakierem własciwym to dodam :) we wtorek będzie gotowa to na pewno ukażę się jakaś sesyjka. W chwili obecnej malowane są felgi na kolor czarny ;)

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót