• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Sprzedaż auta - gdzie ?

variatore

Użytkownik
Auto
Stelvio '18 280KM
Witam !
Od kilku miesięcy usiłuję sprzedać moją bellę, ale kompletny brak jakiekolwiek odzewu ( brak tel itp) skłonił mnie do spojrzenia na oferty skupów samochodów.
Czy są jakieś, które polecacie ? Tak, wiem ze dostanę mało, ale chyba lepiej dostać coś niż nic :mad:.
Akurat teraz muszę załatwić przegląd ( liczyłem, że sprzedam wcześniej ) i dalej muszę płacić więc to już wydałem jeszcze na stare auto ale trzeba powiedzieć wreszcie dość.
Jeżeli macie jakieś doświadczenia i sprawdzone miejsca to dajcie info.

Rzuć link do ogłoszenia. Dodaj ogłoszenie do giełdy na forum. Umyj i nawoskuj auto, przyklej kartkę na szybę, to też pomaga.

oferty skupów samochodów
Znając życie to dostaniesz 15-20% mniej niż gdybyś sprzedał sam. Ktoś kto kupi też będzie chciał zarobić.

Rzuć link do ogłoszenia. Dodaj ogłoszenie do giełdy na forum. Umyj i nawoskuj auto, przyklej kartkę na szybę, to też pomaga.

Znając życie to dostaniesz 15-20% mniej niż gdybyś sprzedał sam. Ktoś kto kupi też będzie chciał zarobić.

Wszystko to zrobiłem :)
Moje ogłoszenie jest już tu na forum - mam je podbijać ?
Co do dostania mniej to jestem tego świadom, ale na razie jak miałem telefon ze skupu aut to nawet nie zdążyłem zapytać ile faktycznie chcą dać, więc dalej nie wiem na ile mogę liczyć ( nie spodziewam się kokosów, ale bez pozbycia się starego auta nie wezmę nowego ).
BTW Miałem AR od 145 i z żadną nie miałem problemów ze sprzedażą, a teraz to - najbardziej dopracowany model AR ( oprócz nowszych oczywiście ) i chyba to jego wada, jak widzę, za bardzo niemiecki ??

Może zły numer podałeś. ;)

To aż niemożliwe, że nie zadzwonił nikt. Przy Alfach to ludzie czasem z ciekawości, albo dla żartu dzwonią i pytają czy sprzedasz np za 4 tys PLN ;)

Pamiętam jak sprzedawałem pozostałości z GT po wypadku, byłem zaskoczony ilością telefonów. Owszem co drugi to od jakiegoś Ultimate Wheeler Dealer'a ;) ale mimo wszystko, a co dopiero sprawne, całe auto. Wrzuć tu linka - będziesz miał darmową reklamę.

Może zły numer podałeś. ;)

To aż niemożliwe, że nie zadzwonił nikt. Przy Alfach to ludzie czasem z ciekawości, albo dla żartu dzwonią i pytają czy sprzedasz np za 4 tys PLN ;)

Pamiętam jak sprzedawałem pozostałości z GT po wypadku, byłem zaskoczony ilością telefonów. Owszem co drugi to od jakiegoś Ultimate Wheeler Dealer'a ;) ale mimo wszystko, a co dopiero sprawne, całe auto. Wrzuć tu linka - będziesz miał darmową reklamę.

Podejrzewam, że to z powodu skrzyni biegów ;):

http://www.forum.alfaholicy.org/sprzedam_auto/165798-ar_159_1_9_automat_08_poliftowa.html

Zmień ten opis ,bo mnie nie zachęcił.

Nuda
Napisz tak jakbyś sprzedawał największy skarb.Wychwalaj ją itd.
Wspomnij o dpf zużyciu paliwa czyli same ohy

Ogarnij dobrze środek przy progach jest sporo syfu, nie mówię tu o jakimś plaku bo on tez zniechęca, ale jakieś dobre APC i solidne odkurzanie. Zdjęcia zrób inne, takie podstawowe ale żeby było widać dokładnie auto: przód, tył, bok lewy, bok prawy, po przekątnej 2 zdjęcia, tył, wnętrze ( z tylnego fotela aby ładnie w kadrach deska wyszła ). Pamiętaj klient kupuje oczami, może Twoje zdjęcia nie sa brzydkie, ale nie są takie które pokażą auto z dobrej perspektywy.

W opisie skup się na pozytywnych aspektach auta: duży komfort podróżowania, bogate wyposażenie, dobra prezencja ( napisz że na żywo robi mega wrażenie ), napisz że wymiany eksploatacyjne przeprowadzane na czas, dzieki czemu Alfa odwdzięcza się bezawaryjnością, w tytule ogłoszenie możesz użyc słowa DOINWESTOWANA, w opisie dodaj że nie wymaga żadnego wkładu finansowego.

Ramki możesz założyć jakieś nowe z ASO Alfy, niby szczegół ale dużo poprawia ( z przodu jest wytarta ). A cenę daj 21.900 ( jeżeli ta 22.000 ) jest teraz aktualna. Jak zwykle marketowy chwyt na nasze społeczeństwo czyli ta wkurzająca końcówka z 9....

To tak ode mnie :)

P.S ja swoją 159 sprzedałem po 3-ciej serii ogłoszenia w popularnych serwisach. Każdy towar ma swojego amatora :)

Ostatnia edycja:
Czyli musisz to opisać jak Mirek handlarz:)

Oho, widzę że koledzy maja duże doświadczenie sprzedażowe - ja niewielkie - średnio sprzedaje auto raz na 6 lat :)
Nie chce popełniać błędów handlarzy i pisać bajek ani dawać fotek ze świecącym silnikiem tylko czysty real.
Jak to nie zachęca do trudno, będzie skup.
Ale dzięki za rady [emoji106]

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Tu nie chodzi o to żebyś bajki opowiadał, silnik plakował, tylko skupił się na pozytywnych stronach auta. To jak rozmowa kwalifikacyjna :) Swoje słabe strony też trzeba przedstawić ale w odpowiedni sposób.

Ja miałem ogrom aut, uwierz mi że jak w rozmowie telefonicznej powiedziałem człowiekowi, że żyjemy w XXI wieku i w kilka sekund mogę zrobić kilka zdjęć wad / usterek oraz dodatkowych zdjęć na życzenie i wysłać za pomocą popularnej aplikacji, to klient nabierał zaufania i wiedział że rozmawia z człowiekiem a nie handlarzyną co mówi że " igła, lala perełka, nie ma drugiej takiej, wie Pan trzeba przyjechać i zobaczyć " a jak zadajesz niewygodne pytania to mówi " Panie ja to z placu wziąłem nie wiem, nic nie wiem trzeba by sprawdzić ... " i nie jest w stanie przedstawić stanu opon, zawieszenia, uszkodzonych elementów, historii itp.

A w skupie to pewnie zaproponują Ci 10 /12 tysięcy... za tyle to ja mogę zabrać :)

przeczytałem to ogłoszenie i tak na szybko, to po tym gdy piszesz o pękniętej oponie i wymienionym zderzaku to oczami wyobraźni widzę coś takiego:

alfa-romeo-159-18-tbi-2010-507_1.jpeg

Auto ma ponad 10 lat, to byłby cud gdyby z którejś strony nie było lakierowane. Nikt normalny tego nie oczekuje. Może za bardzo się nad tym rozwodzisz.

Napisałeś "wymieniony wahacz" to wygląda jakby ktoś oszczędzał na aucie - wymienił jeden zamiast pary - może lepiej w ogóle tego nie pisać.

Na koniec, nie wiem jaka jest średnia cena 159 1.9 JTDm 2008, ale mam wrażenie że 22 to dość dużo. (Nie jest tak, że w wyszukiwarce na olx czy otomoto, Twoje ogłoszenie jest tym najdroższym? Takie są często pomijane, przez potencjalnych kupujących - u nas każdy chce 10 letnie auto z przebiegiem 150 tys km, bezwypadkowe i za 15 tys PLN - taki rynek.)

Oho, widzę że koledzy maja duże doświadczenie sprzedażowe - ja niewielkie - średnio sprzedaje auto raz na 6 lat :)
Nie chce popełniać błędów handlarzy i pisać bajek ani dawać fotek ze świecącym silnikiem tylko czysty real.
Jak to nie zachęca do trudno, będzie skup.
Ale dzięki za rady [emoji106]

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Cześć, zostałem tu skierowany z facebookowych Alfaholików - szukam AR159 właśnie w automacie ale bez ciśnienia, najpierw muszę sprzedać mojego (ble) CMaxa.
Masz ją jeszcze? Jaka jest teraz cena, skoro chcesz ją już oddawać do skupu? :(

Cześć, zostałem tu skierowany z facebookowych Alfaholików - szukam AR159 właśnie w automacie ale bez ciśnienia, najpierw muszę sprzedać mojego (ble) CMaxa.
Masz ją jeszcze? Jaka jest teraz cena, skoro chcesz ją już oddawać do skupu? :(

Chcę ją oddać do skupu nie bo jest złomem, tylko napaliłem się na hybrydę a toyota nie przyjmuje sprowadzanych starych alf - żona chce zmienić auto już i tyle.
Czyli o czynnik żeński.
Najgorsze jest to, że mogę ją oddać w rozliczeniu u VW ( tak, wiem..) ale NAPRAWDĘ nie chcę jeżdzić VW....
Nie chcę zaśmiecać wątku, jak coś to pisz na priv.
Zresztą jak nie masz ciśnienia...

Jak jest różnica w cenie toyoty bez hybrydy z tym samym silnikiem?

Żeby nie zakładać oddzielnego tematu, wrzucę tutaj: czy macie jakieś pomysły, gdzie wystawić Giuliettę, jeżeli mam do oddania (cesja umowy) wynajem długoterminowy obowiązujący jeszcze przez 15 miesięcy? Wystawiłem ofertę cesji na otomoto i Gumtree, ale jak dotąd zainteresowanie nikłe, domyślam się jednak, że na tych portalach ludzie szukają raczej aut do kupienia niż wynajmu i pewnie bardziej prywatnie niż na firmę albo działalność. Czy ktoś z Was ma jakiś pomysł, jak dotrzeć że swoją ofertą do potencjalnie bardziej zainteresowanych wynajmem?

Chcę ją oddać do skupu nie bo jest złomem, tylko napaliłem się na hybrydę a toyota nie przyjmuje sprowadzanych starych alf - żona chce zmienić auto już i tyle.
Czyli o czynnik żeński.
Najgorsze jest to, że mogę ją oddać w rozliczeniu u VW ( tak, wiem..) ale NAPRAWDĘ nie chcę jeżdzić VW....
Nie chcę zaśmiecać wątku, jak coś to pisz na priv.
Zresztą jak nie masz ciśnienia...

Poszło PW, jednak nie wiem czy dotarło, bo nie mam żadnego potwierdzenia w skrzynce "wysłane"
Jeśli poszło 3x to przepraszam za spam. Czekam na odpowiedź :)

Moje ogloszenie i tak za niedługo zniknie, chyba co bym nie napisał i jak dokładnie to i tak bedzie źle :)
Nieważne, co do ceny jaką podałem to dla mnie to było oczywiste że jest to jakaś pozycja startowa a nie że tyle chce dostać - sorry za wprowadzenie w błąd.
Kończąc temat sprzedam za 16 tyś i mniej :) Info na priv, zdjecia tez na maila bo tu wchodzą do góry nogami.

I nie, nie sprzedaję ledwo jeżdzącego trupa :) - dwa dni temu robiłem przegląd i wyszło mi tylko łaczniki stabilizatora tył luz i zapieczony zacisk przód lewy ( brembo zapieczone ?).

podstawa to zdjęcia i dobre ogłoszenie, dla tej grupy cenowej otomoto w pakiecie z olx
moge na priv pokazać jak wygląda skuteczne ogłoszenie i jak przygotowany do zdjęć musi być samochód

jeździłeś Toy hybrid? dla mnie to całkowita porażka i nieakceptowalne samochody... wyjąca skrzynia, spalanie w trasie - sorry, to nie dla mnie
auta kojarzą mi się z ludźmi których krawaty są sztywniejsze niż pal Azji :D krawatów posiadam zero sztuk :)

Amortyzatory
Powrót