epsonix
Quadrifoglio Verde
- Auto
- Ghibli'20 GS, Giulia'18 Q4, Tonale'23 MHEV, Spider'99 V6
rozumiem, tez tak miałem w poprzedniej 159, zacząłem dywagować czy przypadkiem po jakiś paru sekundach nie jest to jednak przerywany minimalnie sik - takie impulsy - może tego tak nie widać i nikt na to nie zwrócił uwagi. Gdybam tak bo przekanznik czasowy jaki zastowowałeś w przypadku faktycznie ciągłego wysterowania jak pisałeś powinien też zacząć lać ciągłym sikiem ale tylko z opóznienie. W nowszej 159 na pewno jest to parę impulsów siknięcia (nie pamiętam 2-3 krótkie i tyle). No chyba że dostałeś jakiś inny typ przekaznika czasowego/bądz pomylili coś w instrukcji.@epsonix - tylko jak włożę poprzedni (oryginalny - czerwony) przekaźnik, to sprysk lamp pompuje ciągle. Cały czas, a nie tylko na początku (tak zresztą napisałem w poście wyżej). Sprawdzałem, żeby się upewnić.
Niestety przekaźnik nie pasuje. Trzeba na kabelkach go zamocować. Ale jest na nim opis. Na oryginalnym też, więc łatwo się połapać. Trzeba tylko dokupić odpowiednie złączki.
W każdym razie ważne że Ci działa tak jak chcesz - dopytywałem tak żeby wszystko co trzeba miało odpowiedz w wątku.
Aha, co do opisu pinów na oryginalnych przekaznikach - montowali różne różnych producentów, niektóre mają oznaczenia na górze, inne na boku a jeszcze inne w ogóle nie mają (wiem bo w paru grzebałem - stara, nowa 159, kolegi i na szroci jak wybebeszałem potrzebne elementy do dołożenia xenonu/sprysków itp dla swojej) - w każdym razie można sprawdzic co gdzie idzie na schmatach z eLearna w razie czego.