Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
copart.com/lot/68027682/salvage-2021-alfa-romeo-stelvio-ti-la-shreveport?fbclid=IwAR3fJLqXTtZFAArElB84vMWs5f3oJQQfh5j4v6RWCUZIwNDEU1Zvfr9GEyE
Słuchajcie. Niedawno zakupiłem taki egzemplarz Stelvio z USA:
Kod:copart.com/lot/68027682/salvage-2021-alfa-romeo-stelvio-ti-la-shreveport?fbclid=IwAR3fJLqXTtZFAArElB84vMWs5f3oJQQfh5j4v6RWCUZIwNDEU1Zvfr9GEyE
Auto dla siebie, które chciałbym zrobić tak jak należy, ale też za rozsądną cenę - czyli nie drutować, ale też nie kupować wszystkiego nowego w ASO, bo to mija się z celem. W grę wchodzą także oryginalne używane części.
Z uszkodzeń, które widać: trzeba zrobić zderzak i konsolę wraz z poduszkami plus dodatkowe drobne naprawy blacharskie.
Jedna lampa jest uszkodzona, ale zamierzam wymienić na dwie EU. Tu pojawia się moje pierwsze pytanie. Czy jeśli zderzak ma spryskiwacze, to może oznaczać, że lampy posiadają również poziomowanie? Czy w stanach w ogóle kiedykolwiek dokładali poziomowanie w poliftach (auto końcówka 2021 r.)? czy jednak nie było nigdy poziomowania lamp w USA i trzeba będzie dołożyć czujniki poziomowania (i czy ew. coś jeszcze, żeby to działało tak jak należy?)? To moje pierwsze złożone pytanie
Drugie dotyczy poduszek. Tak wiem, temat wałkowany w tym wątku, ale ja nadal mam wątpliwości. W grę nie wchodzi regeneracja, a komplet nowych poduszek USA plus do tego deska (nawet używana) to wydatek dość spory. Na naszym rynku w zasadzie nie można znaleźć kompletu nienaruszonego tj. używana deska z niewystrzelonymi poduszkami. Myślałem o takim używanym oryginalnym niewystrzelonym komplecie poduszek wraz z deską w wersji EU. Ktoś poruszał już ten temat na forum, ale w zasadzie nie było jednoznacznej odpowiedzi czy w ogóle takie rozwiązanie da się zastosować w autach z USA. Czy jest ktoś kto mógłby mi coś więcej powiedzieć na ten temat? Ew. podsunąć jakieś inne sensowne alternatywy?
Kod:copart.com/lot/68027682/salvage-2021-alfa-romeo-stelvio-ti-la-shreveport?fbclid=IwAR3fJLqXTtZFAArElB84vMWs5f3oJQQfh5j4v6RWCUZIwNDEU1Zvfr9GEyE
Jak będziesz potrzebował elementy prawego zawieszenia (tył, przód) to się odezwij.
Jak będziesz potrzebował elementy prawego zawieszenia (tył, przód) to się odezwij.
Dziś dostałem zdjęcia z portu i wydaje mi się, że z tyłu zawieszenie ucierpiało, więc jak przypłynie a Ty będziesz jeszcze miał to na pewno się odezwęDzięki
Niezmiennie dziwi mnie, że ludzie sami sobie tworzą problemy i potem narzekają. Moją dewizą życiową jest to, żeby żyć tak, aby nie mieć problemów i do tej pory mi się to udaję, nawet jeśli muszę udać się do salonu i zapłacić więcej zamiast iść na złomowisko.
Niezmiennie dziwi mnie, że ludzie sami sobie tworzą problemy i potem narzekają. Moją dewizą życiową jest to, żeby żyć tak, aby nie mieć problemów i do tej pory mi się to udaję, nawet jeśli muszę udać się do salonu i zapłacić więcej zamiast iść na złomowisko.
Marku - tu paru takich " aktywistów" działa sobie pisząc mniej lub bardziej "osobliwe" posty. ot taki lokalny folklor.Jak przydarzy ci się stłuczka to rozumiem ze auto swoje na złom i idziesz kupić nówkę w salonie. Jeden chociaż zarabia tyle ze z kasa nie wie co robić.
A czytając to forum nie odnosisz wrażenia, że dzisiaj po polskich drogach jeździ więcej Giulii/Stelvio sciągniętych ze szrotów z USA, niż tych kupionych w polskich salonach. Dla mnie to jest dopiero pełny folklorMarku - tu paru takich " aktywistów" działa sobie pisząc mniej lub bardziej "osobliwe" posty. ot taki lokalny folklor.
A czytając to forum nie odnosisz wrażenia, że dzisiaj po polskich drogach jeździ więcej Giulii/Stelvio sciągniętych ze szrotów z USA, niż tych kupionych w polskich salonach. Dla mnie to jest dopiero pełny folklor![]()
A za 5-10 lat będzie: "Kto w ogóle kupuje Alfy, zwłaszcza Giulie i Stelvio - przecież się psują". Jak się ma nie psuć coś trzymające się na sznurku? Ale narzekanie na forum będzie, że Alfa się nie sprzedaje. I koło się zamyka.
to też uważasz za szrot?