• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[Giulia] Sprowadzenie z USA

A mogę założyć bi xenon Europa skrętny jeśli był bo xenon USA nieskretny? Wtyczka jest taka sama? Nie potrzebuje mieć skrętności a nie mogę znaleźć BI nie skrętnych na Allegro

Technicznie pewnie koledzy podpowiedzą. Zapewne tak. Pozostaje kwestia zgodności z przepisami. 35W powinny mieć samopoziomowanie które należałoby dołożyć. 25W wystraszy ręczne.
Sam szukałem, wiem że ciężko. Masz trochę czasu na szukanie. Do przemyślenia co wolisz.

Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka

Czyli nie ma znaczenia jeśli byl bi xenon a założę xenon Europa ? A skrętności to tylko opcja która po prostu muszę aktywować oraz spryski? Sama instalacja do świecenia lampy tez musi być przerobiona czy po porostu podpinam i działa a dokładam kable od czujników? Bo jeśli był bi xenon to teoretycznie poziomowanie powinno działać?

Udało mi się dorwać lewa eu 25w jeszcze muszę jakimś sposobem upolować prawa :) ktoś wie jaki przełącznik będzie pasować ? Podejrzewam ze ten z regulacja pojedynczym przeciwmgłowych automatycznymi światłami itd.
Jeszcze kwestia chlodnic pasują chłodnice wody od diesla czy tylko 2.0 2.9 są pasujące ?

Chłodnice od diesla niestety nie pasują

Panowie jakby ktoś miał na sprzedaż to chętnie odkupie lampe prawa nieskretna EU

Cześć, ile płaciliście za wymianę poduszek? U mnie będzie to kurtyna lewa, poduszki kolan, kierowcy, pasażera no i deska.

Panowie dorwałem lampy 25w EU zamiast moich 25w które były w Julce. Mam pytanko teraz, który przełącznik kupić aby był właściwy pod te lampy?

Przełącznik ma mieć kółko do regulacji wys. świateł i dodatkowy klawisz do św. przeciowmg. tylnych.

Przełącznik ma mieć kółko do regulacji wys. świateł i dodatkowy klawisz do św. przeciowmg. tylnych.
Czyli mam rozumieć ze taki? https://allegro.pl/oferta/przelacznik-panel-swiatel-alfa-romeo-giulia-10632273678

I drugie pytanko będę zakładał EU 25 wat zamiast USA 25 wat, jeśli założę ten przełącznik podłączę lampy to rozumiem ze wszystko będzie działało oprócz przeciwmglowego które trzeba dołożyć? Światła i przełącznik pasują bez cięcia instalacji ?

Taki będzie dobry, wszystko pasuje, nic nie przerabiasz. Tylne lampy zew. do wymiany, lub przeróbki

Czyli mam rozumieć ze taki? https://allegro.pl/oferta/przelacznik-panel-swiatel-alfa-romeo-giulia-10632273678

I drugie pytanko będę zakładał EU 25 wat zamiast USA 25 wat, jeśli założę ten przełącznik podłączę lampy to rozumiem ze wszystko będzie działało oprócz przeciwmglowego które trzeba dołożyć? Światła i przełącznik pasują bez cięcia instalacji ?

Przeciwmgłowy czy przeciwmgielny jest w aucie już, nic nie robisz.

Panowie polecacie kogoś do konwersji na EU z małopolski? Tj. Media, lampy tył przelotowanie led i rozdzielenie sygnału?

Jeszcze drugie pytanie odnośnie tarcz zegarów, https://allegro.pl/oferta/alfa-romeo-giulia-zamiennik-tarcz-licznik-mph-kmh-11222157125

Wystarczy wymiana tych tarcz tylko?

Tarczki z mojego doświadczenia są kiepskie bardzo. Wolałem zostawić usa licznik. Później kupiłem nowy licznik za około 1700zł i sprawa załatwiona definitywnie, pięknie wygląda i bez badziewia. (mam jeszcze jeden nowy jakby ktoś potrzebował)

Wymieniłem tarczki, jest OK. Problem jaki miałem to wymontowanie wskazówki i jej ponowny montaż na właściwe miejsce. 2 x rozbierałem. Trzeba się liczyć z możliwością uszkodzenia ośki silniczka.

Okej Panowie dzięki za info w sprawie tarczek. A co z konwersja elektroniczną tj. Lampy, media? Kogo polecacie w malopolsce?

Chyba rzeczywiscie inflacja zasuwa. W kwietniu 2020 taki panel nówka sztuka z Serwisu FCa kosztował 295zł bez żadnych rabatów (156124178). Chodzą słuchy że wiele forumowiczów miało co najmniej rabat 10% ;-).

Amortyzatory
Powrót