[Giulia] Sprowadzenie z USA

M mesie jest opcja do kasowania tego.
to już koledzy pisali ale on sam nie wie czy zostało zrobione. bez MES nawet da się to zrobić tricky procedurą którą tez linkowali tu koledzy wczoraj

Myślę że nie odpala przez cut off.
Ja kasowalem go przez kombinację ruchów dźwignią kierunkowskazów.
W Google znalazłem instrukcję. (Po angielsku)

Procedura nie działa bo kierunkowskazy nie działają tzn. odbija je odrazu. Spotkałeś się z czymś takim? Chwile potrwa zanim MESa ogarnę.

kierunki w giulii/stelvio sa monostabilne i co z tego, rob procedure

Procedura nie działa bo kierunkowskazy nie działają tzn. odbija je odrazu. Spotkałeś się z czymś takim? Chwile potrwa zanim MESa ogarnę.

Kliknij wedlug instrukcji do końca kierunkowskaz poczekaj min. 2sek. Zostaw na pozycji neutralnej min. 2sek, potem drugi kierunek min. 2sek. itd.

- - - Updated - - -

Jak nie pójdzie to daj znać to się zdzwonimy, może coś pomogę.

Kliknij wedlug instrukcji do końca kierunkowskaz poczekaj min. 2sek. Zostaw na pozycji neutralnej min. 2sek, potem drugi kierunek min. 2sek. itd.

- - - Updated - - -

Jak nie pójdzie to daj znać to się zdzwonimy, może coś pomogę.

Panowie a może ktoś w jednym poście napisać co tak naprawedę jest standardowego do zrobienia w sprowadzonej Giulii/Stelvio z USA odbiegającego od innych aut sprowadzonych zza oceanu?
1) Wymiana/Przeprogramowanie lamp przednich
2) jw. tylko lampy przednie
3) Przeprogramowanie radia
4) Wgranie polskiego/EU softu, żeby były km zamiast mil.

Bo tak przeczytałem kilka stron tego wątku ale nie znalazłem na to kompleksowej odpowiedzi.

zacząć trzeba od naprawy- reszta już była opisywania wielokrotnie - jest tu kilka wątków nt. autek z USA. w skrócie - Lampy przód, lampy tył na EU lub przeróbka lamp tył przód USA. pozostałe opisano tu wielokrotnie.

Wirus namieszał i dostępność nowych części czasem była absurdalna ale na szczęście udało się doprowadzić auto do stanu salonowego [emoji41]
Zakup zrobiony końcem lutego ...

IMG_20200624_221819.jpg

Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka

Ostatnia edycja:
Wirus namieszał i dostępność nowych części czasem była absurdalna ale na szczęście udało się doprowadzić auto do stanu salonowego [emoji41]
Zakup zrobimy końcem lutego ...
159.jpg

boska. to co w piatek pochwalisz sie osobiście?

boska. to co w piatek pochwalisz sie osobiście?

Oczywiście, w piątek meldujemy się u Ciebie, a auto na żywo o niebo lepsze niż jakaś fotka z telefonu [emoji6] sam ocenisz

a auto na żywo o niebo lepsze niż jakaś fotka z telefonu [emoji6] sam ocenisz

Świetnie wygląda. To ten ciemniejszy szary Vesuvio czy jaśniejszy Stromboli Grey?

Vesuvio Grey

Oczywiście, w piątek meldujemy się u Ciebie, a auto na żywo o niebo lepsze niż jakaś fotka z telefonu Sprowadzenie z USA sam ocenisz
OK, do zobaczenia zatem - zeuropeizujemy ją i poprawimy jeszcze trochę

Szyby ja przyciemniałem, zmieniłem kolor felg ze srebrnych, założyłem lotkę w czarnym połysku + końcówki wydechu.
Oczywiście od razu pod maskę wskoczyły osłony plastikowe pasa przedniego z Q
163.jpg
164.jpg
165.jpg
166.jpg

Widziałem ją w trakcie naprawy :cool: Już się nie mogę doczekać aż skończą robić moją :D

[MENTION=80796]Techno[/MENTION] piekna ! identycznie jak moja tylko moja biała, :D nie myślałeś o wyłączeniu obrysówek i wywaleniu tych pomarańczowych odblasków z przednich lamp? Jak jestes z Krakowa to robi to jedna firma spod Krakowa, odrazu auto wygląda inaczej i nie zdradza że jest ze stanow.

[MENTION=84509]sory89[/MENTION] tak znam DK Tronik, robiłem u nich tylne lampy jak i inne auta. Przód też u nich wyląduje na stole na asymetrię.
Obrysowki chciałem żeby zostały bo są sexi [emoji2957], Epsonix specjalnie szukał w Mes gdzie je włączyć ;-)

Ja mam Sport Ti a nie Veloce, I dobrze mi z tym :-)
Twoją nie raz podziwiałem na fotkach ...

Amortyzatory
Powrót