hej!
ja też Mogilan i p. Zyly nie polecam bo:
1. kiedyś alfa 146 1,6TS mi gasła bez powodu, czasami przy dojezdzaniu do świateł na luzie - goscie z tego warsztatu razem z głownym mechanikiem orzekli wymianę sondy lambda i czegoś jeszcze w sumie prawie 800zł by mnie to kosztowało po podliczeniu. Forum powiedziało że to czujnik położenia wału korbowego - zaufałem opiniom bo się powtórzyły, kupiłem sam w Viamocie za 150zł, wymiana 50zł i po usterce. Duży minus dla warsztatu bo niby spece od alf. No ale zdarza się czasem... a polecano mi warsztat więc nic to. Aha no i duży plus dla forumowiczów!
2. coś zaczeło mi klepać pod maską niezbyt groźnie ale nieprzyjemnie - wizyta w warsztacie i opinia - panewka, wymiana połowy silnika, masakra. Inny warsztat, niealfowy, opinia: wymiana popychaczy czyli uszczelniaczy zaworowych, 400zł i wymienione wszystkie uszczelniacze, alfa chodzi jak złoto, duuuuzy minus dla Mogilan
3. kupowałem nową alfę tym razem diesel 2,4 JTD 150km

przed samym zakupem wizyta w Mogilanach na test, opinia że wszystko jest OK. kupno i ...nie jest OK bo po wizycie w innym warsztacie niealfowym 1000zł koszt wymiany koła pasowego, paska wielorowkowego z napinaczem, poza tym powoli padające sprzęgło, kolejny minus dla Mogilan. mały plus tu też się należy bo w końcu zdecydowałem się na zakup jakiejś alfy

i obecnie po zrobieniu wszystkiego co trzeba jestem choleeeeernie zadowolony że ją mam.
4. wymiana tylnych tarcz hamulcowych w Mogilanach, myślałem że jako stały klient dostanę dobrą cenę za usługę i przynajmniej tak prostej rzeczy nie spieprzą. mylilem się w obu przypadkach. tarcze zostały założone tak że tarły. poprawiłem w wymienianym wyżej warsztacie niealfowym, gdzie dostałem dobrą cenę za usługę i fakturę na przelew...pięknie.
głównym powodem jeżdzenia tam aż 4 razy (i o 4 razy za duzo) to jest bliskość tego warsztatu... dostali kilka szans, więcej nie skorzystam. korzystam z warsztatu w okolicy targowiska na rybitwach, jak komuś po drodze mogę polecić, robią głównie francuskie auta ale mimo to mogę śmiało polecić alfistom
pozdrawiam