• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Sprawdzenie AR Giulia

szyby1

Użytkownik
Auto
AR147 1.9 JTD
Witam.Czy ktoś z forumowiczów mógly sprawdzić Gilulie z ogłoszenia i napisać czy jest warta kupna czy raczej darować sobię wycieczkę do stolicy.
A może ktoś ma jakąś Giulię lub Stelvio do sprzedania to chętnie pogadamy.

Sprawdzam Giulie na co dzień i zawsze zaczynam od VIN w bazach Alfa (Alfa Romeo portal lub ASO lookup) oraz CarVertical/AutoDNA – tam widać historię wypadków i przebieg. Jeśli podasz link do Otomoto albo numer VIN, mogę rzucić okiem na ogłoszenie i powiedzieć co warto obejrzeć na żywo: olej w misce (czy nie ma emulsji), wycieki z tyłu silnika, stan zawieszenia wielowahaczowego (często luzy na tulejach), korozja progów i podwozia, plus elektronika – czy nie świecą się jakieś lampki na desce.

Najlepszy test to jazda próbna na zimnym i ciepłym silniku, bo 2.0 turbo lubi mieć problemy z turbiną albo łańcuchem rozrządu przy zaniedbanych serwisach. Daj znać co to za egzemplarz (rok, silnik, przebieg), to podpowiem konkretniejsze punkty do sprawdzenia.

Ten konkretnych egzemplarz miał na aukcji opis:
Primary Damage: Engine Damage
Secondary Damage: Transmission Damage
Warto zatem ją dobrze obejrzeć od spodu.

bo 2.0 turbo lubi mieć problemy z turbiną albo łańcuchem rozrządu przy zaniedbanych serwisach.
Rozrząd i turbina to ostatnie rzeczy, które padają w tych silnikach.

Witam.Czy ktoś z forumowiczów mógly sprawdzić Gilulie z ogłoszenia i napisać czy jest warta kupna czy raczej darować sobię wycieczkę do stolicy.
A może ktoś ma jakąś Giulię lub Stelvio do sprzedania to chętnie pogadamy.
Witaj
Ja sprzedaję swoją Giulie i jak coś, to zapraszam do kontaktu. Mogę podesłać fotki. Wersja Veloce TI 2.0 Q4 z 2018r. Środek czarna skóra z alkantarą przeszywana czerwonym szwem (wersja QV). Samochód sprowadziłem z bardzo niewielkim uszkodzeniem, co będzie można zweryfikować jak prześle vin. Obecnie oczywiście wszystko na GIT.
Zapraszam oczywiście do oględzin i jazdy próbnej.

Amortyzatory
Powrót