• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Spore spalanie

widzialem na logach jakiegos czlowieka w necie ze przeplywka na wolnych pokazywala napiecie normalnie bez skokow

Ale ciekawi mnie stan rzeczy może tak ma być ( jak wstawić logi na forum ) cisnienie doładowania pieknie w celu na postoju i podczas jazdy a przepływka pokazuje za mało dużo za malo napiecie wcale nie stoi w miejscu? ( uszkodzona - moze ktoś z wawy też ma ten problem chetnie podmienie przepływkę teraz to juz mam dwie sztuki )

Pokaż załącznik test nowa przeplywka.zip

Ostatnia edycja:
fiejtek
tam nie widac obrotow a masa rzeczywiscie za mala, jak beda obroty to cos mozna powiedziec czy samo napiecie przeplywki jest ok
a przeplywka dobrze zostala zamontowana? jak sie ja przekreci to pokazuje wlasnie bzdury takie

musialbys zrobic logi z obrotami i napieciem przepwlyki i masami pow. moze byc nawet na wolnych obrotach i przy przegazowaniu na luzie

No fakt obrotów nie ma ale ciągłem na czwórce od ok 1800 do 4500 ale powtórze test. Przepływka moim zdaniem nie ma jak się przekręcić ?

no nie powinna
ale napiecie wyglada na ok tylko te masy cos nie teges

A wiesz jakoś czasu brak na zabawę z alfa, choć dzisiaj na swoim lapku sprawdzałem inną alfę to tam zarówno masy jak i napięcie w normie ( napięcie takie samo jak u mnie ). Logi zrobię dzisiaj podczas powrotu z roboty i się wstawi :)

plus napiecie przeplywki na wolnych

aha fiejte i pokaze tez w logach dawki paliwa

Ostatnia edycja:
fiejtek

a spalanie masz w normie ? bo widze ze raczej bedziesz mial mega spalanie
w sumie na wolnych napiecie przepywy szaleje ci tam samo jak u mnie

Wiesz w wawie to zależy ale mysle że wiecej niz 10 nie idzie a w trasie to tak do 6 i powiem że nie umiem jeździć eko
A co robiłeś z przepływką odnośnie napięcia ?

napiecie przeplywki mnie interesi bo widze zaleznosc tego napiecia od spalania - dokladnie od dawki paliwa, troche dziwne ze masz spalanie w trasie w normie u mnie na takich logach jak w sumie u ciebie nie schodzilem ponizej 7,5-8 w trasie, takze stad moje zainteresowanie, sa ludki ktorzy maja stale napiecie na wolnych i teraz nie wiem jak powinno byc

co do spalania to inny gostek na wolnych mial dawki 3-5 u ciebie widze 7-10 podobnie jak u mnie (silnik temp okolo 70 stopni) - takze cos w tym temacie jest
no niestety przeplywka to w dzisiejszych dieslach podstawowy element ktory musi dobrze chodzic

Ja na dniach wymieniam przepływkę - dam znać czy to przyniosło jakieś efekty

ok tylko muszę ogarnąć to napięcie w Fes - ale może da radę :):)

No właśnie tylko szkoda że wymiana przepływki nie pomogła na skaczące napięcie jeszcze pokombinuje z przepływką z innej alfy gdzie wszystko jest ok i wtedy postawi się diagnozę co jest przyczyną

ja wsadzilem dzis 3 przepywke i wskazania mam takie same
a wiec skaczace napiecie przeplywki i dawki paliwa total w granicach 8-12 mg/i
co ciekawe jak sie doda gazu to dawka paliwa jakby spada na luzie przy 2000 obr mam cos okolo 8 -10 mg ale napiecie przeplywki dalej napierdziela jak szalone

bez waszych logow - napiecie przepywki i dawki paliwa dalej no dojde o co biega takze jezeli ktos moze to zrobic to BARDZO PROSZE bo juz nie wiem co moze byc tego przyczyna

a w logi 4mg/i to mi sie wiezyc nie chce a byc moze takie powinny byc prawidlowe

wsadziłem nowa przepływke i masakra - to samo - obroty skaczą jak nie wiem co i ledwo zipie ten silnik na jałowym. Auto idzie do mechaniora bo już mam dosyć...

jesli 3 przeplywki wlozyles i bylo tak samo ,u nas jest tak samo to moze tam ma byc ,pokaz gdzie Ty widziales inaczej ?

Amortyzatory
Powrót