• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Spojler na tylną klapę Alfa Romeo 147

wg. mnie pasuje do wściekłego spojrzenia... sylwetka alfy tez jest odważna i wszystkim się podoba:) i dlaczego?? bo Alfa robi inne auta od reszty... a moja z taka lotką jest inna od innych Alf :D których jest coraz więcej:)

Moim zdaniem taki spoiler to bardziej japan style. Nie bardzo pasuje do alfy... ale to tylko moje zdanie

witam, czy ktoś ma lotkę do odsprzedania? do mojej Alfuni 147 , rocznik 2006 :) ?:D

Pamiętając że lotka od autods jest inna niż oryginalna lotka z wersji Ti. Ma inny profil by wycieraczki nie trzeba było zmieniać, co nie każdemu się podoba. :)

Dokładnie, używke oryg ciężko znalesc... :P jak tylko pojawia się jakaś to w ciągu 5 min znika :D

To że jest inaczej wyprofilowana, o gustach nie będę dyskutowal, dla mnie nie pasuje. Kto powiedział że jest opcja tylko przycinania? (która zajmie 15minut) jest tyle aut że bez problemu się coś dobierze :)

Kto mi stawia browara za linka? ;)

Witaj
To jestem Twoim dłużnikiem....

- - - Updated - - -

Poniżej zamieszczam link do klapy z lotką.
Gościu powiada, że za 200 sprzeda sam spojler-lotkę, ale może sprzedać tak jak jest na zdejęciu z klapą (również za 200 pln) tylko nie gwarantuje za szybę w transporcie.... W jednej i drugiej opcji (sama lotka lub całość) + koszt wysyłki 20 pln, dzwoniłem dzisiaj...
Nie ma żadnych śrub przez szybę bo przed FL

http://olx.pl/oferta/alfa-romeo-147-klapa-bagaznika-CID5-ID8o7jW.html#a26bf2ac25

Pozdrawiam...

Ostatnia edycja:
Na prośbę LucaSS poniżej przedstawiam zakupioną lotkę (jednocześnie dziękuję za podesłanie linka :D).
Sorki za jakość zdjęć ale tak wyszło....
Strzałkami zaznaczyłem miejsca, w których znajduje się taka "szczotka-puszek-gąbka" które mają chronić rant klapy i szybę. Jest on w trzech miejscach na wysokości śrub mocujących przez szybę oraz na całej długości (która przylega do rantu klapy u góry), by nie dochodziło to otarcia oryginalnego lakieru samochodu.
Poglądowo podałem dodatkowy obrazek tej "szczotki-puszku-gąbki" (z neta).
Lotka oddana do lakiernika.
Niestety będzie ona usunięta, ponieważ nie mam otworów w szybie i zostanie lotka przymocowana na klej do rantu klapy.
Pośrodku znajduje się nr części oraz znaczenia fabryczne: 156062421 oraz C799 oraz 10138119.
Nakrętki odkręcają się bardzo delikatnie.
Śruby trzeba odciąć i zabezpieczyć, by nie rysowały szyby.

183332-spojler_na_tylna_klape_alfa_romeo_147_a-1.jpg
183340-spojler_na_tylna_klape_alfa_romeo_147_a-2.jpg
183341-spojler_na_tylna_klape_alfa_romeo_147_a-3.jpg
183342-spojler_na_tylna_klape_alfa_romeo_147_a-4.jpg
183343-spojler_na_tylna_klape_alfa_romeo_147_a-5.jpg
183344-spojler_na_tylna_klape_alfa_romeo_147_a-6.jpg
183345-spojler_na_tylna_klape_alfa_romeo_147_a-7.jpg
183346-spojler_na_tylna_klape_alfa_romeo_147_a-8.jpg
183351-spojler_na_tylna_klape_alfa_romeo_147_a-9.jpg

Załączniki

• 1.jpg
    1.jpg
    25.1 KB · Wyświetleń: 395
  • 2.jpg
    2.jpg
    44.4 KB · Wyświetleń: 80
  • 3.jpg
    3.jpg
    31.3 KB · Wyświetleń: 65
  • 4.jpg
    4.jpg
    43.4 KB · Wyświetleń: 73
  • 5.jpg
    5.jpg
    69.9 KB · Wyświetleń: 68
  • 6.jpg
    6.jpg
    76.2 KB · Wyświetleń: 74
  • 7.jpg
    7.jpg
    82.9 KB · Wyświetleń: 72
  • 8.jpg
    8.jpg
    45.8 KB · Wyświetleń: 74
  • 2.jpg
    2.jpg
    34.4 KB · Wyświetleń: 188
  • 3.jpg
    3.jpg
    24.3 KB · Wyświetleń: 309
  • 4.jpg
    4.jpg
    33.3 KB · Wyświetleń: 348
  • 5.jpg
    5.jpg
    64.9 KB · Wyświetleń: 177
  • 6.jpg
    6.jpg
    54.5 KB · Wyświetleń: 176
  • 7.jpg
    7.jpg
    59 KB · Wyświetleń: 190
  • 8.jpg
    8.jpg
    35.6 KB · Wyświetleń: 331
  • 9.jpg
    9.jpg
    39.6 KB · Wyświetleń: 168
Ostatnia edycja:
Pamiętając że lotka od autods jest inna niż oryginalna lotka z wersji Ti. Ma inny profil by wycieraczki nie trzeba było zmieniać, co nie każdemu się podoba. :)
Nie prawda.. Nie ma innego profilu, tylko od strony szyby przetłoczenie, które jest niewidoczne, a pozwala wycieraczce normalnie chodzić bez konieczności obcinania jej.. poza tym kształt 100% oryginału.. :)

Nie prawda.. Nie ma innego profilu, tylko od strony szyby przetłoczenie, które jest niewidoczne, a pozwala wycieraczce normalnie chodzić bez konieczności obcinania jej.. poza tym kształt 100% oryginału.. :)
Możesz wrzucić tutaj fotki dla porownania jak wygląda te przetloczenie w waszej lotce, a jak w lotce oryginalnej? Bo ja widziałem wasza lotke i lotke oryg i wydawalo mi się że dziub lotki jest delikatnie uniesiony ku górze...

Amortyzatory
Powrót