Spalanie mojej belli

A tak poważnie to bez jaj diesel czy benzyna swoje połknąć musi.... Co do spalania, Damian myślę że jeszcze jakieś 200 km ubijesz na tym baku. Nie wiem jak to jest z 1.9 ale moja 2.4 do zapalenia się rezerwy w mieście(100%) 850km, więc jakby ją jeszcze na rezerwie ujeżdżać to jakieś 950 by wyszło. W książeczce serwisowej do mojej baśki jest zapis co do pojemności baku 63L + 7 rezerwy, ale wiadomo "pod korek" ciupkę więcej wejdzie. Wydaje mi się, że masz standardowy przepał.
Pozdrawiam.

Jak najbardziej jest ok. Moja 115KM przy emeryckiej jeździe w trasie około 4.5. Przy zapier... 6.5. Miasto 7. Dokładny dziennik tankowań możesz zobaczyć poniżej...

Jakies 15l jeszcze zatankuje na powrot ,no zobaczymy w trasie jak bedzie pila,a z reszta to 1 to nie autostrada wiec tam caly czas jedna predkoscia jechac nie mozna , wiec caly czas gazem operuje sie ,ale zle i tak nie jest.a tak z innej beczki to moja 1 tak daleka trasa tym autem , byla jeszcze jedna ale w jedna 350 wczesniej mialem golfa 3, i komfort jazdy jest bez porownania ,ale brakuje mi w niej foteli z mojej bylej renowki 19 tam fotele to bylo mistrzostwo swiata

Więc i ja się wypowiem, na pełnym baku tyś km zrobię:) ze średnią ok 100km/h spali mi do 6l, ale z kilma... oj jakieś 8;/ więc drogi Damianie- ciesz się!!!

Więc i ja się wypowiem, na pełnym baku tyś km zrobię:) ze średnią ok 100km/h spali mi do 6l, ale z kilma... oj jakieś 8;/ więc drogi Damianie- ciesz się!!!
to ładnie ci wpierd...
u mnie trasa V 120-150 ( 1700km )
klima non stop
3 osoby , bagaż full ( urlop )
spalanie z baku - 6,1
:-)

teraz po cinku oczekuję że jeszcze zejdzie w dół

napisał :
średnia ok 100 - 6
z klimą ok 8

średniej 100 to w mieście miał nie będzie - to się da tylko i wyłącznie na trasie

2l różnicy na klimie ?? bez jaj

2l różnicy na klimie ?? bez jaj

8l/100km w cyklu miejskim + klima + dynamiczna jazda ---> o to mi chodziło :)
Na trasie spalanie z klimą powinno być wyższe o ok. ~0,8l/100km, więc średnie spalanie powinno wyjść w granicach 6,5l.

a mi chodziło o post kolegi Oki - i do niego się odnosiłem

p.s.
nigdy nie miałem + 0,8 przy klimie

a mi chodziło o post kolegi Oki - i do niego się odnosiłem

Jeśli by tak dokładnie odnosić się do postu kolegi Oki, to średnia prędkość 100km/h na dystansie 100km jest raczej ciężka do osiągnięcia na polskich drogach ;) Ale na ekspresówce czy autostradzie jak najbardziej możliwa :) Tylko na autostradzie czy ekspresówce to wtedy, to 6l wychodzi troszkę dużo :)

Co do jazdy na klimie i spalaniu,to tak z innej beczki , znajomy ma scenica 1.5dci i mu na klimie pali 4litry wiecej ! Serio

720 troche malo zrobiles , ja jechalem na poczatku lipca na hel 1000 km z leszna 4 dorosle osoby , pelen bagaznik 500 km na klimatyzacji 320 km A1 z predkoscia 140 - 170 , 120 km ekspresowa obwodnica trojmiasta z predkoscia 120 - 130 , reszta trasy z predkoscia 100 + miasta poznan , gniezno , inowroclaw , obrocilem na 1 baku czyli 6 litrow na 100 jak bym caly czas jechal 90 km / h i sam zeszedl by spokojnie do 5 litrow

Malo? Co ja na to poradze ze jestem z centralnej polski, swoja droga widzialem tu w uniescie/mielno alfe 156 na parkingu z ramkami klubowymi, ostatnio na przeciwko haremu widzialem piekna czerwona 156 sw ts pozdro dla kolegi jak jest na forum

Zależy też kto na jakich felgach i oponach jeździ.
Jak zmieniłem z r18 na r17 to około 1l mniej zaczęła palić.
Pewnie jak bym przełożył r15 i węszą oponę to tez by mi paliła te 6l/100km
Może kiedyś na to się zdecyduje, ale jak na razie nie robię wielkich odległości i te 8l/100km aż tak bardzo nie boli.

Rany boskie przecież, jak macie inna średnice ogumienia to do d... Te pomiary, bo rzeczywiste przebiegi odbiegaja od licznikowych
przecież np: 15/185/65 pokażena liczniku 100 km przejechane a 15/195/65 103km, i bez obrazy ale przypuszczam ,że niektóre dane o spalaniu to można między bajki włozyć.
70 litrów na 1000 to jest odpowiednio 7/100 albo 6,78

Ostatnia edycja:
to ładnie ci wpierd...
u mnie trasa V 120-150 ( 1700km )
klima non stop
3 osoby , bagaż full ( urlop )
spalanie z baku - 6,1
:-)

teraz po cinku oczekuję że jeszcze zejdzie w dół

Bocian jaki jest koszt wgrania wirusa , co doda kilka kucyków więcej w cinku??
Czy ustalają indywidualnie do każdego klienta??

Amortyzatory
Powrót