• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[Giulia] Skrzypienie fotela kierowcy

• Autor wątku Autor wątku Alai
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia

Alai

Nowy
Auto
Giulia Veloce Q4 MY2021, 159 2,4 JTDm Q4 290KM++, Abarth 695 Competizione MY2023
Cześć,
od pewnego czasu w mojej Giulii MY2021 zaczął skrzypieć fotel kierowcy :)
Auto ma raptem 12k przebiegu, więc nie jakiś kosmiczny.
Wcześniej na forum widziałem, że był temat odnośnie dźwięków dochodzących od strony słupka kierowcy na wysokości uszu, ale tu jest wyraźnie z dołu - od strony fotela :)
Ja rozumiem, że moja Alfa dba o moją figurę i pewnie muszę kilka kg zrzucić, ale ciekawi mnie czy to jednostkowe czy też mieliście takie objawy?

Temat zgłoszę na serwis (chociaż pewnie zwykłe WD40 lub spray do smarowania plastików by wystarczył, ale nie po to jest auto na gwarancji... :)

przejedź fotelem max do przodu i góra i dół
mi pomaga na długie miesiące

Olej serwis, podnieś fotel i popsikaj WD40 tak jak pisałeś. W ASO nic innego więcej nie zrobią a tak masz pewność że wszystko nasmarowałeś :) Mnie pomogło - wcześniej kilkukrotnie w ASO zgłaszane bez efektu.

Przegląd gwarancyjny mam 10 października, więc to już lada dzień.
Martwi mnie to, że u Was też to wystepuje. WD40 wjedzie pewnie dzień po serwisie i tak:)

Amortyzatory
Powrót