• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[166] "Silentowy TwinS".

O.K., a sondy warto przy nich zmieniać czy też nie ruszać skoro jest odczyt?

Też nie ruszać. Wg moich doświadczeń padają te drugie katy i czasami te drugie sondy - a częściej kabelki od nich ;)

Przyznaj się, że korci cię sprzedaż rzeczonych katalizatorów, a nie zwykła ciekawość :D

Sprawdziłem numer drugiego kata w swoim twin smarku i wyszło na to, że jest to ten sam model, który używany był w Marei, również dieslu. Za wiele na nim nie ugrasz, także szkoda zachodu ;)

Przyznaj się, że korci cię sprzedaż rzeczonych katalizatorów, a nie zwykła ciekawość :D
Sprawdziłem numer drugiego kata w swoim twin smarku i wyszło na to, że jest to ten sam model, który używany był w Marei, również dieslu. Za wiele na nim nie ugrasz, także szkoda zachodu ;)

Tak, Chris do mnie napisał, że natknął się na forumową perełkę i nie możeł przeboleć, że jeździ z trzema katami :D.
Tak na poważnie to powraca błąd, a poza tym poprzedni właściciel kupił używkę. Chciałbym nowy i już :cool:.

Wszędzie tylko ceramika 400 cpsi, a metalowe wyłącznie 200 cpsi. I co tu zrobić? Ryzykować ten pierwszy z jazdą na lpg?

Wpadły nowe fajki dużych świec, pominięte podczas wymiany układu zapłonowego. Stare sprawowały się dobrze, ale po starcie było chwilowe drganie na wolnych obrotach (komputer nic nie pokazuje). Jest tak jak przed wymianą i będzie trzeba przyjrzeć się przepustnicy, przepływce i krokowcowi. Chyba, że jestem już przewrażliwiony... :D.

fajki.jpg fajki2.jpg

- - - Updated - - -

Czujnik "stopu":

stop.jpg

- - - Updated - - -

Odświeżenie i nowe nakładki:

pdł.jpg pdł2.jpg

Ostatnia edycja:
Dopieszczać - obserwować ;)

Szkoda, że nie było twojego TSa na zlocie, stworzylibyśmy mini opozycję do nadreprezentacji JTD :)

Kto wie, może ta reprezentacja wzbogaci się kiedyś o nowego włoskiego pomocnika :D.

Minęło pół roku i słowa okazały się być prorocze...
Twins odszedł, temat do zamknięcia. Kto miał wiedzieć ten wie.
Nasza reprezentacja wzbogaci się o nową włoską pomocniczkę :fans:.

Amortyzatory
Powrót