Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
Ile bylo roboty z IC?Mam i jashifter od Pablo jest MEGA. W końcu czuję, że prowadzę usportowione auto a nie ikarusa
biegi wchodzą minimalnie ciężej ale wg mnie precyzyjniej. Przy okazji zamontowałem sporo większy ic z fmic.pl i co dziwne auto bardziej rasowo brzmi i złapało więcej "tchu". Chyba w końcu się polubimy z julką
![]()
skąd się wzięło więcej "tchu" skoro turbawka ta sama i tak samo pompuje jak i wcześniej ? Byłeś gdzieś na torze? Szczególnie w mrozy nie chce mi się wierzyć aby można było odczuć różnice w czasie zwykłej jazdy , no chyba że w postaci większej turbo dziury - z oczywistych względówPrzy okazji zamontowałem sporo większy ic z fmic.pl i co dziwne auto bardziej rasowo brzmi i złapało więcej "tchu".
Zalozyles watek o swojej Alfie w dziale nasze belle? Z checia bym sie z nia zapoznal.Nie mierzyłem ile ma seria ale ten mój ma pojemność rdzenia ok 6.5l a np ten z julki QV tbi ma 5.5l a on jest nieco większy niż ori.
Dziś zrobiłem traskę 260km -przysięgam jechałem w trybie N i nie czuję ani odrobiny zwiększenia laga no i na pewno silnik pracuje nieco głośniej niż na seryjnym ic. Wydaje mi się że dynamika jest nieco lepsza ale to może być moja subiektywna ocena spowodowana zmianą dźwięku silnika, podjarą szifterem itp.![]()
UP
Jakby ktoś chciał to Shiftery dostępne - do wykończenia więc możliwa do wykonania każda konfiguracja w przedziale 0-40%![]()
Zamontowałem SS na szkyni C635 (fiat bravo) i nie wiem jak możecie mieć redukcję na 40%
Zamówiłem na szczęście u P@bLO (profesjonalne wykonanie i zapakowanie) multi ss 10% + 35%.
Na 35% biegi wchodzą jak w czołgu. Fakt, że są krótkie, ale trzeba użyć sporo siły aby je zmieniać.
Przy 10% jest fajnie, biegi są krótsze i co najfajniejsze drążek oddalił się nieco do tyłu (zasługa regulacji wprowadzonej przez P@bLO).
Dzięki temu można spokojnie siedzieć dalej od kierownicy. To tyle - jakby ktoś chciał zamawiać tylko 40% to radzę się zastanowić![]()