S.O.S. 1.9 JTD 150 KM mUł do 3000 obrotów

Ciekawe tylko gdzie takie coś zrobić i ile taka przyjemność kosztuje?

Może nie napisałem zbyt wyraźnie tak więc już poprawiam :) - robiłem taki zabieg w aucie znajomego, najpierw dolot był wyczyszczony, EGR zaślepiłem poniżej zaworu, DPF wypaliłem przy użyciu diagnozy a następnie zabrałem się za remap. Jako pierwsze poszedł EGR, gdy ten problem był rozwiązany bez checków po sprawdzeniu wszelkich parametrów auta (diagnoza aktywna) remap "dopingujący" i testy na hamowni. Efekt 178 @ 365 (auto z DPFem ze słabym sprzęgłem). EGR poleciał mimo oryginalnego przebiegu grubo ponizej 100kkm i magicznej blaszki z dziurkami...
W razie czego zapraszam do Gliwic czy też na priv.

Pozdro

CINEK , przyznaj się - jesteś naszym autokącikowym tunerem\fachowcem od JTDków :)

Bawie się wszystkim co wpadnie mi w łapy;)
Dziś wieczorem TDI od przyszłych teściów (altea i problem palenia na ciepło w PDku) a jutro Ducato 3.0 MJTD:D
Najważniejsze że do końca miesiąca odpale moje padło na sofcie wydumce :P
Pozdro

Może nie napisałem zbyt wyraźnie tak więc już poprawiam - robiłem taki zabieg w aucie znajomego, najpierw dolot był wyczyszczony, EGR zaślepiłem poniżej zaworu, DPF wypaliłem przy użyciu diagnozy a następnie zabrałem się za remap. Jako pierwsze poszedł EGR, gdy ten problem był rozwiązany bez checków po sprawdzeniu wszelkich parametrów auta (diagnoza aktywna) remap "dopingujący" i testy na hamowni. Efekt 178 @ 365 (auto z DPFem ze słabym sprzęgłem). EGR poleciał mimo oryginalnego przebiegu grubo ponizej 100kkm i magicznej blaszki z dziurkami...
W razie czego zapraszam do Gliwic czy też na priv.

widać jakieś światełko w tunelu...
sam bym z chęcią pozbył się tego EGR-a na stałe.

gdzieś czytałem że w TDI od VW całkowicie wrzucają EGR i wpływa to korzystnie na pracę silnika.

tylko czy jest szansa żeby znaleźć takiego "magika" w okolicach warszawy...?

Ostatnia edycja:
Bawie się wszystkim co wpadnie mi w łapy;)
Dziś wieczorem TDI od przyszłych teściów (altea i problem palenia na ciepło w PDku) a jutro Ducato 3.0 MJTD:D
Najważniejsze że do końca miesiąca odpale moje padło na sofcie wydumce :P
Pozdro

hehe , a ciężarówki też modujesz ;)

z tego Twojego wynalazku niezły potwór będzie

hehe , a ciężarówki też modujesz ;)

z tego Twojego wynalazku niezły potwór będzie

Będzie gotowy na pewno wkleję wykres i jakiś film jak to jeździ :)
Ad Ducato - po remapie jeździ to naprawdę mocno, głównie z racji przełożen skrzyni w każdym razie jak na busa wrażenie robi bardzo konkretne.

Pozdro

Amortyzatory
Powrót