RZ/SZ

• Autor wątku Autor wątku Tuti
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Jakby wyjechać taką RZ na ulicę, to dam sobie rękę uciąć że ludzie by myśleli że to nowy model Alfy. Na tym polega czar tej marki, że robi takie samochody które nigdy się nie starzeją :idea:

Brzoza napisał:
Spotkał ktoś z Was na żywo w Polsce??

Raz , w Gdańsku z pięć lat temu.
Na Niemieckich blachach, stało takie cudo pod hotelem.
Kolorek Żółty :)
Stałem przy niej chyba ze 20 min. :oops:

AR_33 napisał:
Prosze bardzo, Montreal na żywo :wink:
Zdięcia z przed 2 lat, ale autko ciągle w tych samych rękach :)

ciekawe kto jest szczęśliwym posiadaczem Montreal, zdziwiłem się, że jest na polskich tablicach , dużo bym dał żeby ją zobaczyć na żywo, może kiedyś na jakimś spocie, kto wie...ech...piękna jest :)

cyjanekk napisał:
ciekawe kto jest szczęśliwym posiadaczem Montreal, zdziwiłem się, że jest na polskich tablicach , dużo bym dał żeby ją zobaczyć na żywo, może kiedyś na jakimś spocie, kto wie...ech...piękna jest :)

P. Nagórski, /Poznań, właściciel ASO i spec od Alfy Romeo, prawdziwe Cuore Sprtivo :)

Posiada (między innymi) tego właśnie Montreala, Giulię Sprint, Bertonkę GTV 2000.... 8)))

wera napisał:
Posiada (między innymi) tego właśnie Montreala, Giulię Sprint, Bertonkę GTV 2000....

Dokładnie tak jak napisałaś, ale jeszcze w swojej kolekcji posiada Spindera 1.4 Juniora, a sam obecnie jeździ 166 bo musiał sprzedać GT gdyż potrzebował kasę na mini muzeum Alfa Romeo które chce stworzyć przy swoim warsztacie. :D

AR_33, dlatego napisałam "między innymi" :) bo wychwyciłam tylko te perełki ;)

OK w tym przypadku zgodzę się z Tobą, 75 sprawdziła sie i jako samochód sportowy jak i użytkowy. Chociaż myślę że rozpatrywanie tego w tych kategoriach jest jak porównywanie w tej chwili Brery i 8C :D .
RZ/SZ z założenia miała być wyjątkowa i trzeba przyznać że pomimo upływu czasu nadal taka pozostaje, z całym szacunkiem dla 75, gdyby staneła przy RZ/SZ wyglądała by blado(zresztą jak większość samochodów :wink: )

A wygląda to tak
29.jpg

a tu linka do normalnej rozdzielczosci

Picasa Web Albums - Mariusz - ALFA w nocy

Ostatnia edycja:
75 w pakiecie optycznym Milano America wygląda też nieprzeciętnie i oba auta w stanie idealnym zwracały by na siebie uwagę.

Alfra Romeo RZ

Ostatnio ustrzelone na ulicach Bialegostoku - jedna z 800 wyprodukowaych sztuk :)

alfarz.jpg

rejestracja lawety ktora ja wiozla byla z rosji lub innego panstwa bylego bloku wschodniego

RZ to SZ bez dachu Panie Majkelu :) Ciekawe dokąd jedzie :)

No taaaak :) Może od tego mrozu mi siadło. Pogmerało mi się, że SZ to Spider Zagato, a nie Sprint Zagato :P

RZ to właśnie Roadster Zagato.

Amortyzatory
Powrót