• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

RZ/SZ

• Autor wątku Autor wątku Tuti
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
To jest ayto które jeśli chodzi o Alfę Romeo to jest na mojej liście życzeń na pierwszym miejscu. Super sylwetka, silnik, wnętrze. Ogólnie rewelacja. Ale kasa ..... :oops: :mrgreen: Narazie strefa marzeń.

Oglądając te fotki to już nie jedną ale parę nocy nie będę spał :shock:

Kwintesencja historii Alfa Romeo do roku 1990. Transaxle, 3.0 V6 i niebanalna stylizacja.

dla mnie SZ/RZ jest jednym z najladniejszych modeli AR na ktore narazie mnie nie stac :cry: jak juz wspomniał fiergloo - "transaxle, 3.0 V6 i niebanalna stylizacja"

raz w zyciu je widzialem w niemczech .. nie musze chyba mowic co w takich momentach czuje pasjonat marki ;)

Podziwiałem czarną RZ w Londynie, sniła mi sie po nocach :shock:

Jak byłem mały i zobaczyłem plakat AR Zagato w sklepie to tak sie uparłem zeby tata mi go kupił(plakat :D ), ze nie chcialem wyjsc ze sklepu...
...do tej pory mam go w pieknej antyramie, ehh :!:

AR_33 napisał:
No fakt , ale trzeba przyznać że RZ w większym stopniu staje się ikoną Alfy niż 75
Nie zgodzę się z tobą RZ/SZ to egzemplarze okazjonalne a 75 to egzemplarz który sprawdził się w sporcie jak i w zwykłym uzytkowaniu . RZ/SZ jakoś nie przypominam sobie w cyklicznych rajdach czy wyścigach ale i owszem jest to okaz niecodzienny , małodostepny i napewno bardziej prestiżowy

75andrew155 napisał:
AR_33 napisał:
No fakt , ale trzeba przyznać że RZ w większym stopniu staje się ikoną Alfy niż 75
Nie zgodzę się z tobą RZ/SZ to egzemplarze okazjonalne a 75 to egzemplarz który sprawdził się w sporcie jak i w zwykłym uzytkowaniu . RZ/SZ jakoś nie przypominam sobie w cyklicznych rajdach czy wyścigach ale i owszem jest to okaz niecodzienny , małodostepny i napewno bardziej prestiżowy

OK w tym przypadku zgodzę się z Tobą, 75 sprawdziła sie i jako samochód sportowy jak i użytkowy. Chociaż myślę że rozpatrywanie tego w tych kategoriach jest jak porównywanie w tej chwili Brery i 8C :D .
RZ/SZ z założenia miała być wyjątkowa i trzeba przyznać że pomimo upływu czasu nadal taka pozostaje, z całym szacunkiem dla 75, gdyby staneła przy RZ/SZ wyglądała by blado(zresztą jak większość samochodów :wink: )

AR_33 napisał:
RZ/SZ z założenia miała być wyjątkowa i trzeba przyznać że pomimo upływu czasu nadal taka pozostaje, z całym szacunkiem dla 75, gdyby staneła przy RZ/SZ wyglądała by blado(zresztą jak większość samochodów
Z tym założeniem- to sie zgadzam :idea:

Fajniutkie RZ jeszcze tam na niektórych zdjęciach stoji firmowa ciężarówka ALFA ROMEO :D

Amortyzatory
Powrót