Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
tak ku zamknięciu tematu. Wczoraj odebrałem Brere z serwisu - po wymianie rozrządu wróciła do życiaDziękuję wszystkim za ws
parcie w temacie.
i bonus na koniec:
http://www.youtube.com/watch?v=xgYcPYNAd4w&sns=fb
Ja z kolei też konsultowałem się z kolegami z ASO i oni z kolei twierdzą, że kół nie trzeba wymieniać. U mnie po rozebraniu okazało się, że łańcuch był już kiedyś robiony poluzowany zaś był łańcuch wyważający. No i do tego ten nieszczęsny elektrozawór. Co ciekawe, koledzy w jednym z ASO, powiedzieli mi, że w 90% przypadków, które przerabiali łańcuch wyciągnięty był już po 30-40 tysiącach kilometrów...
U mnie rozrząd nadaje się do wymiany po 93000km.koziolek napisał:Przy jakim przebiegu wyskoczył Wam ten problem?
Ja na 99% będę wymieniał z kołami zębatymi. Natomiast jeszcze nie oddałem autka do serwisu i nie mam diagnozy. Natomiast może Wy mi podpowiecie co może być powodem kontrolki pomarańczowej silnika. Świeci cały czas, raz na 5 odpaleń silnika się nie zaświeci. Zastanawiam się czy może to mieć coś wspólnego z rozrządem?
U mnie rozrząd nadaje się do wymiany po 93000km.
U mnie tez odpukac problemow nie ma jeszcze, co do JTS to znany i nielubiany problemDziwne są to sprawy że są takie problemy u co niektórych z rozrządem. U mnie odpukać na razie wszystko ok a jeśli przyjdzie robić no to trudno :/ Jeśli rzeczywiście to tak kruchy temat z rozrządem w JTS-ach to lipa i trochę wtopa z silnikiem. Do minimum 250 tys powinny być bezobsługowe. No ale bywa i tak. Niebawem jak zjadę do Polski pierwsze co wjadę na serwis ASO robię full serwis auta z kompleksowym przeglądem rozrządu. Chyba jednak warto się upewnić.
Ja na 99% będę wymieniał z kołami zębatymi. Natomiast jeszcze nie oddałem autka do serwisu i nie mam diagnozy. Natomiast może Wy mi podpowiecie co może być powodem kontrolki pomarańczowej silnika. Świeci cały czas, raz na 5 odpaleń silnika się nie zaświeci. Zastanawiam się czy może to mieć coś wspólnego z rozrządem?