[Brera] Rozrząd 2.2 JTS (P0013,P0014,P0015,P0016, rozciągnięty łańcuch, brak mocy)

• Autor wątku Autor wątku tchrzanowskiprv
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
To ASO, więc cena nie jest do końca zaskakująca, chociaż interesująca jest liczba roboczogodzin jakie muszą sobie liczyć i ich cena... Mi wymiana rozrządu w tym silniku zajęła na spokojnie 5 godzin, a robiłem to pierwszy raz.

To ASO, więc cena nie jest do końca zaskakująca, chociaż interesująca jest liczba roboczogodzin jakie muszą sobie liczyć i ich cena... Mi wymiana rozrządu w tym silniku zajęła na spokojnie 5 godzin, a robiłem to pierwszy raz.

Robiłeś to sam?Mógłbyś opisać co i jak albo chociaż co się przyda do takiej roboty i na co zwrócić ewentualnie uwagę?Chodzi mi po głowie spróbować samemu..

Polecam instrukcję z eLearn, na niej się opierałem i jest wystarczająca.

Właśnie, może dla dobra grupy powtórzył byś cały zabieg i wstawił na YT film :D

Wymienili mi za 850zl ten elektrozawór walka ssącego w ciągu najbliższych dni zobaczę czy błędy zniknęły

Załączniki

• inbound6914337968689921006.jpg
    inbound6914337968689921006.jpg
    105.9 KB · Wyświetleń: 34
Serio?
Za 850 zł miałbyś 4 oryginalne elektrozawory...

Te co napisałeś policzyli mi w jakimś sklepie 500zl.za.pierwszy i drugi za 450zl ale mniejsza z tym mam nadzieję że jak pojutrze podpepne się to żadnych błędów mi już nie wywali.

Panowie dziś nagle auto zaczęło pracować nierówno jakby wypadał zapłon, chcek się nie pali, przyspiesza normalnie, błąd P0014 jako jedyny-Diagnoza pozycjonow. osi krzywkow. na ssaniu
Czy to elektrozawor czy rozrząd nadszedł?

Ostatnia edycja:
Taniej i szybciej wymienić elektrozawory.

12635447 - górny (pasuje do naszych Alf)
55563405 - dolny ( nie wiem czy podchodzi) kup i sprawdź :)

Wracając do tematu jeśli chodzi o ten dolny zestaw OE brakuje jeszcze dwóch zębatek nr 55354438 i 55354439. A np. zestaw z FEBI posiada je odrazu i kosztuje 448 zł na necie.
Bo kupowanie ich osobno to jest koszt prawie 700 zł. Bo je też trzeba wymienić prawda?
https://motostacja.com/p/FEBI-BILST...ptfKVFCTHldMWUM1tnP0IpLzgFdLAoQAaAu2GEALw_wcB

Można zaryzykować z tym zestawem?

Hej, znowu trzeba pomęczyć ten temat ;) Jako, że w końcu znajdę czas na samodzielną wymianę rozrządu mam takie pytanie czy już po całej operacji należy jakoś zwilżyć łańcuchy olejem, bądź jakoś po kręcić auto bez palenia żeby wariatory i cała reszta napełniły się olejem? Czy to jest nie konieczne?

Czesc

Czy ktos z Was ma doswiadczenie w zamiennikach dla 2,2 jts jesli chodzi o rozrzad? Jakiej firmy bedzie dobry jakościowo, tak zeby ze 100k km przejechac na nim? Moja brera ma teraz 160 tys i lancuch jest juz rozciagniety. W serwisie cena czesci to blisko 3k.

Amortyzatory
Powrót