rozpórka 159

Ja mam 2.0 jtdm i sam sobie robie rozporke :D za 2, 3 tygodnie bedzie gotowa to wrzuce zdjecie

Wysyłane z mojego GT-I9001 za pomocą Tapatalk 2

Nie wiem czy jest sens myslec o oryginalnej bo jak brałem dla siebie to wg Aso nie bylo juz rozporek w centrali ani we Włoszech a w innych Aso byly łącznie 2szt. Jedna w Rybniku i druga w Warszawie. Kupilem swoja wiec zostala jedna...

Nie wiem czy jest sens myslec o oryginalnej bo jak brałem dla siebie to wg Aso nie bylo juz rozporek w centrali ani we Włoszech a w innych Aso byly łącznie 2szt. Jedna w Rybniku i druga w Warszawie. Kupilem swoja wiec zostala jedna...

Ja 2 tyg temu kupiłem 1 szt. także chyba już nie ma :)

będzie wzór ocenzurowany :p

Jak już będę przymierzał i takie tam to się dowiem o cene zrobienia kolejnej i będę pisał jak coś :)

Ostatnia edycja:
będzie wzór ocenzurowany :p

Jak już będę przymierzał i takie tam to się dowiem o cene zrobienia kolejnej i będę pisał jak coś :)

Extra, jednak rozporka to super rzecz, brakuje tego w alfie, a gdyby jeszcze jakos dolną zrobić to prowadzenie miód malina ;)

Czy do ustawienia zbieznosci i geometrii kol rozporke nalezy zdemontowac?

Czy do ustawienia zbieznosci i geometrii kol rozporke nalezy zdemontowac?
Nie, bo po zdjęciu/założeniu kąty pochylenia mogą ulec zmianie, a na resztę parametrów nie powinna rozpórka mieć wpływu. Jak masz założoną to pojedź na geometrię, bo z przodu nie da się regulować pochylenia więc możesz wykorzystać rozpórkę do zmiany kątów jak są za wysokie lub ścina ci opony od wewnątrz(wystarczy rozeprzeć troszkę bardziej na rozpórce) tylko nie wiem na ile to będzie zdrowe dla samochodu, ponieważ wprowadzasz dodatkowe naprężenia na karoserię.

Nie, bo po zdjęciu/założeniu kąty pochylenia mogą ulec zmianie, a na resztę parametrów nie powinna rozpórka mieć wpływu. Jak masz założoną to pojedź na geometrię, bo z przodu nie da się regulować pochylenia więc możesz wykorzystać rozpórkę do zmiany kątów jak są za wysokie lub ścina ci opony od wewnątrz(wystarczy rozeprzeć troszkę bardziej na rozpórce) tylko nie wiem na ile to będzie zdrowe dla samochodu, ponieważ wprowadzasz dodatkowe naprężenia na karoserię.
Dzieki za informacje. Czyli zakladajac ze wszystko zostanie dobrze ustawione i np. za 2 miesiace bede wymienial filtr paliwa do ktorego demontazu musze zdjac rozporke to od nowa musze robic geometrie?

IMO jesli rozporka ze sruba rzymska jest zakladana na swobodnie stojacym aucie i nie jest na sile rozpierana to nie wplywa na kąty. Usztywnia przod podczas zakrętów i na nierównościach. Mozna sciagac i zakladac do woli...

Czyli normalnie jechac na ustawienie zbieznosci i geometrii z zalozona rozporka?

Witam

Ja w swojej 159 1,9JTSie mam taki wynalazek.
Polecam.
Specjalna cena dla Alfaholicy.org - pytajcie o zniżkę dla klubowiczów.
Staffa.pl

DSC00763.jpgDSC00764.jpgDSC00765.jpgDSC00766.jpgDSC00767.jpgDSC00768.jpgDSC00769.jpg

[MENTION=27235]IMITiger[/MENTION]

Zadowolony jesteś? Jakie koszta? Zastanawiam się nad czymś podobnym, bo ori do 1,75TBi brak :/

Pisalem do goscia z tego staffa.pl i twierdzi ze pasuje do kazdej wersji silnikowej. Podjade tam na przymiarke do 3.2 kiedyś...

jaki koszt tej rozpórki?

- - - Updated - - -

pasuje do diesla 2.0 ?

Pisałem do Staffa o rozpórki do JTDm, bo na aukcji napisali że wyprodukują do każdego samochodu ale cisza, nie odzywają się 11 dzień. Chyba projekt wygięcia rury, żeby ominąć zawór klimatyzacji, ich przerasta. Oryginał jest strasznie drogi.... ktoś może coś słyszał, czytał o kimś kto się takiego zadania podejmie?

Amortyzatory
Powrót