• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[MiTo] Różnice między ma135 a ma170

glowa666

Nowy
Auto
2006 ML500, 2011 KIA Sedona
Pytanie me jest tego rodzaju, jaki osprzęt jest różny pomiędzy tymi dwiema wersjami? Wiem, że turbiny są różne, ale co poza tym? Pytam, gdyż posiadam miciaka ma135 z TCT, obecnie z czipsem na ok 160km( wiem wiem, gotowce są ble) i zastanawiam się jak byłby koszt "upgrejdu" do mocniejszej wersji i potem czips z hamownią.

Pytanie me jest tego rodzaju, jaki osprzęt jest różny pomiędzy tymi dwiema wersjami? Wiem, że turbiny są różne, ale co poza tym? Pytam, gdyż posiadam miciaka ma135 z TCT, obecnie z czipsem na ok 160km( wiem wiem, gotowce są ble) i zastanawiam się jak byłby koszt "upgrejdu" do mocniejszej wersji i potem czips z hamownią.

Oprócz turbinki co jest oczywiste jest jeszcze podobno różnica w wałku wydechowym.
Po za tym wszystko jest identyczne.

Ja miałem u siebie też 135km w serii i zmieniłem turbo na gt1440. Max co się da to teraz wychodzi 180km.
Jest jeszcze jedna ważna rzecz moce i momenty maksymalne na papierze to można sobie.....
Seryjne turbo po 4000 obr to już padało i moment leciał w dół, na większym turbo też leci ale ta linia jest bardzo spokojna.

Wielkie dzięki, po nowym roku biorę się za to, poszukam turbo od ma170 i dam znać jak wyszło.

OK, turbo już przyszło [emoji16], teraz pytanko, jakie są wymiary oryginalnego icka, ewentualnie jaki większy wchodzi bez modzenia tzn cięcia gięcia itp. Zmieniłbym za jednym grzebaniem[emoji6]

Amortyzatory
Powrót