zimny
Nowy
- Auto
- Alfa Romeo 147 1.9 JTD 150 KM
Parametry felg by się przydały - szerokość i ET.
Podobno to sa oryginalne Alfowskie szprychy... Ale coś więcej powiem jak ściągnę te przednie koła i na razie założę na przód zimówki. Sprawdzę co jest napisane z tyłu na feldze.
Dodano po 8 minutes:
Aż z ciekawości sprawdzę jutro jak jest u mnie bo mam taki sam rozmiar kapci a z tego co pamiętam u mnie jest sporo miejsca. W każdym razie u Ciebie pewnie skończy się założeniem dystansów bo nie wygląda to obiecująco w takiej formie jak na zdjęciu
wystukane tabletem o paluchy![]()
Sprawdź, sprawdź, bo ja sam nie bylem tego świadomy. Coś mnie tknęło, żeby tam włożyć rękę
Poszukam jakiś dystansów dedykowanych na moją piastę. Odsunę je ok. 3-6mm od wahacza i powinno być OK.
Tylko jak ściągnę te 17tki to muszę sprawdzić ile zwojów gwintu wyataje ze śrub. Po nałożeniu dystansu śruba się "skróci" a podobno powinno sie wkręcać ok 7-8 zwojów gwintu na śrubie, żeby było bezpiecznie. Jak nie to kupię nowe, dłuższe śruby, bo z kołami nie ma żartów. Można się zabic jak się odkręci na autostradzie.
Ciekawy też jestem, czy nie będzie "bicia" na kierownicy przy dużej prędkości na autostradzie jak założe te dystanse
Jak myślicie... jeżeli z przodu założę dystanse to z tyłu też powinienem? bo już z przodu będzie większy rozstaw osi niż z tyłu. Zastanawiam się czy nie wpłynie to na stabilnośc samochodu na zakrętach skoro tył będzie miał mniejszy rozstaw osi...
Ostatnia edycja: