[159] Rozbita Alfeczka :(((

• Autor wątku Autor wątku Bondow
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Kolego, miałem podobną przygodę tyle tylko, że u mnie uderzenie było mniejsze (zatrzymało się na chłodnicy) i poduszki nie wystrzeliły. Geometria kół była nienaruszona i tak też wydaje się być u Ciebie, więc głowa do góry i spokojnie naprawisz. Powinieneś się z częściami w 15 tys. zmieścić. Najważniejsze teraz to znaleźć taki warsztat, który rozbierze przód, dobrze oceni części do wymiany i "nie zgoli" Cię na częściach zamiennych.

Powodzenia! Każdemu się może zdarzyć!

Pozdr., L.

A jak są ruszone to co, auto na złom ?

sedici
tak , tak powinno być ,
a nie spawanie , naciąganie , wycinanie , i inne historie , nigdy nie zrobisz z taką dokładnością jak robot zgrzewający nadwozie w fabryce , a to element wpływający na bezpieczeństwo[/QUOTE]

Nie komentuję braku wiedzy !!!

- - - Updated - - -

Kolego, miałem podobną przygodę tyle tylko, że u mnie uderzenie było mniejsze (zatrzymało się na chłodnicy) i poduszki nie wystrzeliły. Geometria kół była nienaruszona i tak też wydaje się być u Ciebie, więc głowa do góry i spokojnie naprawisz. Powinieneś się z częściami w 15 tys. zmieścić. Najważniejsze teraz to znaleźć taki warsztat, który rozbierze przód, dobrze oceni części do wymiany i "nie zgoli" Cię na częściach zamiennych.

Powodzenia! Każdemu się może zdarzyć!

Pozdr., L.

Części postara.j się zorganizować sam, najlepiej w komplecie od jednego sprzedawcy - wtedy jest max. upust

Ostatnia edycja:
Jaki zaklad naprawczy z Krakowa i okolic polecicie?

Ja bym polecał Ci ASO nie koniecznie w Krakowie w małych miejscowosciach jest taniej i napewno doprowadzą autko do takiego stanu jak z przed wypadku a i przy sprzedaży nikt się nie pozna bo bedziesz miał wszystko wymienione na nowe oryginały a nawet jakby to jest ASO a nie pań Jużio z garażu

Ja bym polecał Ci ASO nie koniecznie w Krakowie w małych miejscowosciach jest taniej i napewno doprowadzą autko do takiego stanu jak z przed wypadku a i przy sprzedaży nikt się nie pozna bo bedziesz miał wszystko wymienione na nowe oryginały a nawet jakby to jest ASO a nie pań Jużio z garażu

ASO to nie zawsze dobry wybór. Podam swój przykład, sąsiad cofając uszkodził mi przedni zderzak, lampę i błotnik, zwykła stłuczka, auto - Mitsu Outlander. Samochód poszedł do naprawy do autoryzowanego ASO Mitsubishi Polska.
Jakość naprawy - tragedia, zwłaszcza malowanie. Musiałem do oddać do ASO bo auto jest w leasingu. Wszystkie części nowe i oryginalne, a chłopcy nie potrafili nawet szczelin ustawić, malowanie spier....ne koncertowo, po prostu mistrzostwo świata tylko nie w tę stronę co trzeba. Dlatego jak najdalej od ASO.

Jeżeli chodzi o części z demontażu do naprawy przedmiotowej Alfy 159, to te z demontażu jakie niby będą, nieoryginalne ??? A czym one będą różniły się od tych zakupionych w ASO ? Tylko ceną kilkukrotnie niższą.
Pan "Józio" z niezłym garażem poradzi sobie o niebo lepiej niż ASO, uwierz mi. Mam doświadczenie w kilku naprawach i tu i tu, mówię to na podstawie doświadczenia z ostatnich 20 lat, ASO to nie Wyrocznia Jakości !

Pozdrawiam,

Aso generalnie jest bardzo drogie. Wymianę tylnej sprężyny wycenili mi na 1100 zł. Dokładnie taką samą usługę u mojego zaufanego mechanika będę miał wykonaną za 400 zł, oczywiście z nowymi częściami i robocizną. Różnica aż nadto widoczna :)

Też potwierdzam,ze ASO to nie równa się jakość wykonania,cenami też ludzi obrażają(3500 za przekładnie kier niby po rabacie+robocizna),po wklejeniu szyby przedniej do auta sie lało,żeby w końcu od tak sobie pęknąć na postoju.Szkoda gadać

Aso generalnie jest bardzo drogie. Wymianę tylnej sprężyny wycenili mi na 1100 zł. Dokładnie taką samą usługę u mojego zaufanego mechanika będę miał wykonaną za 400 zł, oczywiście z nowymi częściami i robocizną. Różnica aż nadto widoczna
Też potwierdzam,ze ASO to nie równa się jakość wykonania,cenami też ludzi obrażają(3500 za przekładnie kier niby po rabacie+robocizna),po wklejeniu szyby przedniej do auta sie lało,żeby w końcu od tak sobie pęknąć na postoju.Szkoda gadać
Jak ktoś ma zaufanego mechanika to lepiej niż ASO

W końcu rozsądne komentarze.
Pozdravy !!!

Panowie ASO hmm to o kant dupy otrzec. Tam robia chlopcy za 1500PLN i maja w dupie za ta kase jak ci fure spasuja. A taki pan "Jozio" z tego zyje i wie ze jak spier....i to sprawa sie rozejdzie i moze sie zamykac. Choc zawsze sa wyjatki od normy podobno sa uczciwi ludzie w ASO i kombinatorzy prywaciarze. Ale przy tych drugich mozna choc sledzic proces naprawy w aso wciagna fure i nie wiadomo co z nia robia. Moj brat ma warsztat blacharsko lakierniczy i kazdy wlasciciel moze co dzien wpasc i zerknac jak ida postepy w naprawie. Co do twojej 159 zastanawiam sie ile by ci dal kupiec za nia. Wystaw na probe. Dostales 24 Moze da sie popchnac za dobre pieniadze i po doliczeniu bedzie fajna kasa na nastepna.

wal do Tomka on Ci pomoze ul.29 Listopada.Podjedz na komis i myjnie na wprost serwisu Fiata albo nieco dalej na serwis lub dzwon.

Czarny_28 czy chodzi Ci o Deft? Przejezdzalem tam ostatnio i zero aut na placu, myjnia zamknieta. Przeniesli sie?

tak Deft.Mozliwe ze sie przeniesli bo Tomek mi cos wspominal ze maja sie przenosic.Niedaleko jak wylatujesz z Krakowa maja warsztat po lewej stronie-chyba ul.Belwederczykow(doslownie za 2 gorka od tego komisu)

dokladnie jak Czarny pisze ... lecisz dalej na Warszawe, dwie gorki od starego miejsca i po lewej stornie bedziesz mial uliczke i hotel i oni sa vis a vis tego hotelu

Amortyzatory
Powrót