• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[GTV] Rosso GTV by Patryczos

W międzyczasie zaliczyliśmy GTV-ką kolejny ogólnopolski zlot 916. Frekwencja nie dopisała, za to ekipa już jak najbardziej tak, a zwiedzane okolice, górskie serpentyny i nocna impreza były po prostu świetne. Parę fotek ze zlotu:
46.jpg

Był też m.in. przejazd z Niedzicy do Szczawnicy, łącznie 9 aut:
47.jpg

48.jpg

A wieczorem odwiedzili nas Paweł i Marcin ze swoimi busso 3.0:
49.jpg

Nie zabrakło też wyboru 916 zlotu, którą tym razem została "smoczyca" - jedyny na świecie Spider od ... Zendera:
50.jpg

Zacny widok. Mam nadzieję się wreszcie wybrać. Mogłaby mi wreszcie moja gtv pozwolić :lol:

Jesień tego roku jest czerwona :o (zlocik AR Południe w Browarze Obywatelskim w Tychach + częściowa wymiana wnętrza w GT na czerwoną skórę):

4.jpg

Jesienne klimaty najlepsze :)
Czerwona skora pasuje idealnie - a z ciekawosci, byly w GT czarne podsufitki? Fajnie by uzupelnilo wnetrze mysle.

Chyba nie było, ale mogę się mylić. Ogólnie GT, którą mamy, jest w wersji Blackline. Sporo elementów ma w innej kolorystce względem serii, niektóre ciemniejsze np. konsola środkowa (klima, cup holder, radio), dekory na kierownicy, tło licznika (czarne). Ale podsufitkę mamy fabryczną czyli taką jasną. I w sumie to nawet dobrze, bo przez te przyciemnione tylne szyby do środka nie wpada za wiele światła. Nie bez powodu zamówiłem mocne żarówki LED do oświetlenia wnętrza :D Myślę też nad oświetleniem ambiente. Mam takie fabrycznie w Audi A6, kumpel dokładał takie do Giulietty QV i jak zrobi się to ze smakiem to wygląda bardzo gustownie :) No i nieco rozjaśnia znowu wnętrze :)

To był dobry rok, sporo zwiedzania, ciekawe miejsce, super ekipa, no i ten klimat jazdy GTV-ką. 3330km pykło w tym sezonie. Chyba pora zapaść w sen zimowy:

44.jpg

45.jpg

Nie no, jeszcze pare słonecznych dni przed nami!

Sent from my iPhone using Tapatalk

To był dobry rok, sporo zwiedzania, ciekawe miejsce, super ekipa, no i ten klimat jazdy GTV-ką. 3330km pykło w tym sezonie. Chyba pora zapaść w sen zimowy:

ja w tym roku niewiele jeździłem, na zlocie nie byłem i teraz żałuję :) Mam nadzieję że w kolejnym sezonie to się zmieni :)

Powiedz, czy te Blackline'y potrzebują dystansów?

Nie potrzebują, ale w połowie sezonu dołożyłem z tyłu dystanse 2x20mm i niestety tył lubi ocierać. Za to wygląd i prowadzenie - poprawa na duży plus

Nie potrzebują, ale w połowie sezonu dołożyłem z tyłu dystanse 2x20mm i niestety tył lubi ocierać. Za to wygląd i prowadzenie - poprawa na duży plus

Czyli coś za coś ;)
Ale przy hobbystycznie używanym aucie myślę, że zdecydowanie warto.

Obejrzałem ostatnie foty. Jak zawsze extra!

A opony jaki rozmiar?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Dzieki :) Tak sie drapie w glowe czy moze sobie jakiegos prezentu na gwiazdke nie sprawic ;)

A mi po głowie ostatnio chodzą jakieś fake'owe BBSy na rancie do GTV :cool:

chyba najmocniejsza grupa 916 w PL :), niestety pewnie niedługo trzeba będzie odstawić Gietefałki pod kocyki

chyba najmocniejsza grupa 916 w PL :), niestety pewnie niedługo trzeba będzie odstawić Gietefałki pod kocyki

Ekipa z południa zawsze zwarta i gotowa. I kolejny zlocik się szykuje w Korbielowie na początku grudnia. Obecność GTV-kami czy Spiderami nie jest obowiązkowa, ale coś czuje, że jakiś wariat się trafi co przyjedzie właśnie 916 :D

Amortyzatory
Powrót