[Giulietta] Rosso Competizione Veloce

A może to wariatory?

Zrobione wariatory.
Cisza :-)

Zalozone polskie MEHENKER - komplet 2000 PLN - wygladaja jak na zdjeciach tz. jak sprzet z sali dentystycznej a nie wariatory do samochodu :-).

Przejechane raptem 300km - ale jest dobrze.

O proszę. To chyba świeży temat bo ja kojarzyłem albo 2x droższe oryginały albo regeneracje.

Zrobione wariatory.
Cisza :-)

Zalozone polskie MEHENKER - komplet 2000 PLN - wygladaja jak na zdjeciach tz. jak sprzet z sali dentystycznej a nie wariatory do samochodu :-).

Przejechane raptem 300km - ale jest dobrze.

Kolego mógłbyś coś więcej powiedzieć o tych wariatorach? Czy były problemy z montażem w miejsce fabrycznych, czy silnik inaczej pracuje? Czym się różnią od oryginałów?

Kolego mógłbyś coś więcej powiedzieć o tych wariatorach? Czy były problemy z montażem w miejsce fabrycznych, czy silnik inaczej pracuje? Czym się różnią od oryginałów?

Zrobiłem raptem 500km z nowymi częściami.

Na chwile obecną jedno co mogę powiedzieć to że nie ma różnicy względem tego jak samochód jeździłl mając 20-60-100 tkm, a ja jestem z tych nadwrażliwych zwracających uwagę na każdą pierdołę (np. slyszę pompę paliwa i kiedyś pytałem "co to za dźwięk").

ASO nie zgłaszało problemów z montażem, ale ze względu na wygląd części (polerka i połysk) no to zrobili zdjęcie :-) (nie mam tego zdjęcia ale widziałem w warsztacie).

Z mojego punktu widzenia jedyny pytania jakie mam w głowie, to czy aluminium nie będzie paska rozrządu dręczyć, oraz o trwałość części. W kwestii paska będe w stanie coś powiedzieć za ok 3 lata (zmieniałem rozrząd rok temu, więc następna zmiana za jakieś 3 lata).

Dzięki :) Jak będę u siębie zmieniać to chyba też się na te koła zdecyduję.

Z mojego punktu widzenia jedyny pytania jakie mam w głowie, to czy aluminium nie będzie paska rozrządu dręczyć, oraz o trwałość części. W kwestii paska będe w stanie coś powiedzieć za ok 3 lata (zmieniałem rozrząd rok temu, więc następna zmiana za jakieś 3 lata).

Wymienilem ten pasek "wczesniej", robilem swiece to przy okazji poprosilem o wymianie rozrzadu, żeby mnie myśli nie męczyły, zestaw zdjęty z samochodu zabalem i mam w domu.

Pasek jak nowy - dużego przebiegu nie zrobilem z nowymi wariatorami - max jakieś 5tkm, ale jak dla mnie wszystko elegancko wyglada i pasek jest jak nowy, więc nie wygląda żeby aluminium (zakładam że inny materiał) źle wpływał na pasek.

Zdjęcia paska moje - zdjęcia wariatorów poglądowe (załączone oryginały i zamienniki dla porównania).

Załączniki

• 20260125_234857773.JPG.modified.jpeg
    20260125_234857773.JPG.modified.jpeg
    1.1 MB · Wyświetleń: 5
  • 20260125_234844714.JPG.modified.jpeg
    20260125_234844714.JPG.modified.jpeg
    845.1 KB · Wyświetleń: 5
  • 20260125_234837526.JPG.modified.jpeg
    20260125_234837526.JPG.modified.jpeg
    1.2 MB · Wyświetleń: 5
  • images.jpeg
    images.jpeg