• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[GTV] rogo Gietefałka

• Autor wątku Autor wątku rogo
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
mega, dobrze mu idzie :D
od czego ten koszmarny uchwyt na boku deski rozdzielczej?

młody jest to mu idzie :), w najbliższym czasie prawdopodobnie będzie robiony jeszcze nowy customowy wydech do tej 156, uchwyt - w okresie świetności modelu szyku zadawały uchwyty na komórę na desce rozdzielczej, teraz takie pamiątki :)

- - - Updated - - -

Musze upolować takie wycieraczki, chociaż nigdy w deszczu nie jeżdzę hahahah

ja raczej też w deszczu nie ale przezorny zawsze ubezpieczony :)

Super zmiany! Poprzedni właściciel, moim zdaniem, zaszczepił w Alfę nieco agrotuningu. Widzę pozytywne zmiany, oby tak dalej ;)
Bardzo podoba mi się na tych telefonach :)

Super zmiany! Poprzedni właściciel, moim zdaniem, zaszczepił w Alfę nieco agrotuningu. Widzę pozytywne zmiany, oby tak dalej ;)
Bardzo podoba mi się na tych telefonach :)

co do poprzedniego właściciela tej 156 - miał ją 15 lat! Sprowadził ją ze Szwajcarii gdzie był dołożony ten austryjacki zewnętrzny pakiet stylistyczny, polski właściciel dołożył wiele drobiazgów, dla mnie to auto to trochę podróż w czasie, kiedy takie tuningi były bardzo na czasie a ja wtedy modziłem swoje Seicento 1.2 16V :), nawet kolor był trochę podobny :)
9709bd4927e988dd.jpg d9dee13a6cd42313.jpg 22ea5583d5690800.jpg

co do telefonów 17" na 156 to tylko chwilowe rozwiązanie - na dniach będą zmienione na 17" z Gta które są w drodze z renowacji.

- - - Updated - - -

Cena nie zachęca, ale model jak zrobiony dla ciebie (GTV, nie 145 ) :
https://www.ebay-kleinanzeigen.de/s...45-qv-alfa-romeo-gtv-1-18/2380211085-249-5437

szukam tego modelu Gtv - ta cena jest za oba modele?

Wiosna powoli się rozkręca :)

IMG_20230312_143015_509.jpg IMG_20230312_150513_749.jpg

co do poprzedniego właściciela tej 156 - miał ją 15 lat! Sprowadził ją ze Szwajcarii gdzie był dołożony ten austryjacki zewnętrzny pakiet stylistyczny, polski właściciel dołożył wiele drobiazgów, dla mnie to auto to trochę podróż w czasie, kiedy takie tuningi były bardzo na czasie a ja wtedy modziłem swoje Seicento 1.2 16V :), nawet kolor był trochę podobny :)
Pokaż załącznik 286373 Pokaż załącznik 286374 Pokaż załącznik 286375

co do telefonów 17" na 156 to tylko chwilowe rozwiązanie - na dniach będą zmienione na 17" z Gta które są w drodze z renowacji.

Rozumiem wybór felg z GTA, jednak jakoś mam słabość do telefonów ;)
15 lat, szmat czasu. Chyba dbał, jednak miał wizję na auto, która dalece odbiega od moich preferencji stylistycznych, syna chyba też :)
Dobry bolid był z tego seicento.

Rozumiem wybór felg z GTA, jednak jakoś mam słabość do telefonów ;)

dzisiaj przejechały zregenerowane felgi GTA do 156

IMG_20230321_122611_540.jpg IMG_20230321_122650_051.jpg IMG_20230321_180021_435.jpg

prawdopodobnie jeden komplet telefonów 17" będzie szukał nowego właściciela.
W przygotowaniu jest jeszcze komplet Blacline-ów 18" dla czerwonej Gtv, stwierdziłem że będą fajnie się prezentować jak założę czekające póki co na lakierowanie progi i zderzak z wersji CUP.

Felgi z GTA super, ten kolor to czarny czy ciemno szary?
Blackline'y bardzo mi się podobają, ale zawsze mam wrażenie wyglądają na nieco za duże do GTV, jestem ciekaw jak to u Ciebie wypadnie z dodatkami od Cup.

Ostatnia edycja:
3 Włoszki i border collie - zestaw wymarzony.

286376d1679081297-rogo_gietefalka-img_20230312_143015_509.jpg

Piękny zestaw, piękny :D

Felgi z GTA super, ten kolor to czarny czy ciemno szary?
Blackline'y bardzo mi się podobają, ale zawsze mam wrażenie wyglądają na nieco za duże do GTV, jestem ciekaw jak to u Ciebie wypadnie z dodatkami od Cup.

kolor na tych felgach GTA to grafit z drobnym połyskującym ziarnem.
Jeśli chodzi o blackline-y to moje wrażenia są podobne do Twoich, żeby był fajny efekt Gtv musi być lekko obniżona, raczej polift, lepiej leżą na Gtv niż na Spiderze no i najlepszy efekt jest przy pakiecie CUP, gdybym nie miał tego pakietu to nie wiem czy bym się na te felgi zdecydował. W tej chwili blackline-y są na lakierni, będą malowane tak jak te z GTA na grafit, myślę że to właściwy kolor do tego wzoru dla Gtv - mam nadzieję że będzie wyglądać jak na aucie kolegi - jak dla mnie super efekt :)

Gtv pakiet CUP blackline.jpg

- - - Updated - - -

3 Włoszki i border collie - zestaw wymarzony.

jest jeszcze królowa podwóra - Ogar Polski :)

- - - Updated - - -

Piękny zestaw, piękny :D

dzięki, dzięki :)

Ostatnia edycja:
kolor na tych felgach GTA to grafit z drobnym połyskującym ziarnem.
Jeśli chodzi o blackline-y to moje wrażenia są podobne do Twoich, żeby był fajny efekt Gtv musi być lekko obniżona, raczej polift, lepiej leżą na Gtv niż na Spiderze no i najlepszy efekt jest przy pakiecie CUP, gdybym nie miał tego pakietu to nie wiem czy bym się na te felgi zdecydował. W tej chwili blackline-y są na lakierni, będą malowane tak jak te z GTA na grafit, myślę że to właściwy kolor do tego wzoru dla Gtv - mam nadzieję że będzie wyglądać jak na aucie kolegi - jak dla mnie super efekt :)

Pokaż załącznik 286452

Trzeba przyznac, prezentuje sie swietnie!

Ja to tylko tutaj zostaw

widziałem ją na FB, gdyby nie brak dekielka to faktycznie blakline-y na tym Spidim nie wyglądają źle

Młody nie zwalnia tempa ze 156 - właśnie wróciła z warsztatu z nowym customowym wydechem z nierdzewki.

156.jpg

felgi GTA siedzą już na 156, jak dla mnie jest super!

156 6.jpg 156 1.jpg 156 2.jpg 156 3.jpg

Hej jaki masz tam zawias w tej 156? Dawałeś jakieś dystanse?

też tak myślę :), teraz czas na Brembo, już się szykują , a potem 3.0 które już czeka :)

- - - Updated - - -

Pojeździło by się taką 156 dla fun'u :D

może kiedyś mi się uda pojeździć jak podprowadzę młodemu kluczyki tak jak on kiedyś mi to robił :)

- - - Updated - - -

Hej jaki masz tam zawias w tej 156? Dawałeś jakieś dystanse?

156 stoi na zawieszeniu gwintowanym, dystanse są po 15mm na każde koło

pozamieniałem koła na 916-stkach, Gtv chyba jednak lepiej wygląda na telefonach 17" niż na Sienna'-ch które bardziej pasują do Spidera, jednak nie jestem pewny czy długo na nim zostaną.

Gtv tel.jpg Gtv tel 3.jpg Gtv tel 5.jpg

Blackline-y już gotowe czekam na dostawę

339280146_1205799953414712_2149298348805093373_n.jpg

Amortyzatory
Powrót