• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[GTV] rogo Gietefałka

• Autor wątku Autor wątku rogo
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Widzę, że w Twoim temacie już przynajmniej dwa razy przewinął się temat poszukiwań GTV V6 i tak jak pisałeś na facebookowej grupie 916 Polska wisi ogłoszenie za 60k zł GTV V6 na sprzedaż:

A co do Brembo zdarzają się oferty sprzedaży, nawet w dobrych pieniądzach (sam dałem 450zł), ale całość kosztów i tak jest dość spora licząc nowe tarcze, klocki, przewody, podkładki antywibracyjne, płyn hamulcowy, adaptery, poszerzenie, ewentualne naprawy gwintów mocowania czy odpowietrzników, śruby, malowanie itp. Ale choćby dla efektu wizualnego - warto! Ja ciągle jaram się tym jak to ładnie wpasowało się u mnie w czerwonej budzie:

Widzę, że w Twoim temacie już przynajmniej dwa razy przewinął się temat poszukiwań GTV V6 i tak jak pisałeś na facebookowej grupie 916 Polska wisi ogłoszenie za 60k zł GTV V6 na sprzedaż:

A co do Brembo zdarzają się oferty sprzedaży, nawet w dobrych pieniądzach (sam dałem 450zł), ale całość kosztów i tak jest dość spora licząc nowe tarcze, klocki, przewody, podkładki antywibracyjne, płyn hamulcowy, adaptery, poszerzenie, ewentualne naprawy gwintów mocowania czy odpowietrzników, śruby, malowanie itp. Ale choćby dla efektu wizualnego - warto! Ja ciągle jaram się tym jak to ładnie wpasowało się u mnie w czerwonej budzie:

ta sztuka od Niko to bardzo fajne auto, jednak zdjęcia mocno zmieniają kolor to Rosso 130 wygląda na nich raczej jak Rosso Proteo

Brembo do Spidera właśnie głównie dla efektu wizualnego, koszty takiego swapa wiadomo są niemałe, Ozi pisał mi że jest też możliwy swap ze 156 crosa, wkładał takie do swojego Spidera więc ma opanowany temat adapterów. U Ciebie na jakiej tarczy masz zrobione? Wygląda super, przy 18" to absolutnie było konieczne ;)

Rosso Proteo jest buraczkowe. Dopiero w pełnym słońcu czerwień przypomina. Ale i tak piękna :D

ta sztuka od Niko to bardzo fajne auto, jednak zdjęcia mocno zmieniają kolor to Rosso 130 wygląda na nich raczej jak Rosso Proteo

Brembo do Spidera właśnie głównie dla efektu wizualnego, koszty takiego swapa wiadomo są niemałe, Ozi pisał mi że jest też możliwy swap ze 156 crosa, wkładał takie do swojego Spidera więc ma opanowany temat adapterów. U Ciebie na jakiej tarczy masz zrobione? Wygląda super, przy 18" to absolutnie było konieczne ;)

U mnie do 2.0 JTS potrzeba było i poszerzać zaciski i dostosować adapter. Chciałem mieć to zrobione na tip top i dlatego wpadła tarcza 330mm. Montował mi to właśnie Ozi :) A z Crossa 156 można pakować z tego co pamiętam do 3.0 na zasadzie P&P, tylko są ciężko dostępne ...

U mnie do 2.0 JTS potrzeba było i poszerzać zaciski i dostosować adapter. Chciałem mieć to zrobione na tip top i dlatego wpadła tarcza 330mm. Montował mi to właśnie Ozi :) A z Crossa 156 można pakować z tego co pamiętam do 3.0 na zasadzie P&P, tylko są ciężko dostępne ...

chyba znalazłem zaciski ze 166, czekam na przesyłkę, mają być do Spidera. W w 3.0 póki co zostają fabryczne Brembo mam w niej praktycznie nowe tarcze i nowe klocki, jeśli jest faktycznie tak że te z crosa pasują do Busso to może kiedyś pomyślę o zmianie, muszę podpytać Oziego czy to potwierdzi, ostatnio pisał mi też że te z crosa da radę założyć do TS-a (ma na swoim Spiderze).

zima już mi się mi się dłuży ale przynajmniej zamontowałem sobie w końcu wieszak na klucze do 916 który czekał na to chyba ze dwa lata :)

IMG_20230119_195334_703.jpg

a że nie mogę się napatrzeć na Gtv a ona schowana w garażu to zamówiłem sobie jej portrecik który zdobi ścianę i mogę ją podziwiać z kanapy :)

IMG_20230117_134716_035.jpg IMG_20230117_135548_306.jpg IMG_20230119_121239_118.jpg

zima mam nadzieję ma się ku końcowi, chciałby się już wyprowadzić Alfy na drogi :).
Parę drobiazgów wypatrzonych w internetach trafiło do mojego magazynu części zamiennych m.in parę dni temu dojechał nowiutki korek wlewu oleju do Busso, wystawiony na eBay-u - aby go zdobyć musiałem prosić o pomoc kolegę z Niemiec bo sprzedawca nie chciał wysłać go bezpośrednio do PL.

IMG_20230214_210248_805.jpg

z drobiazgów na które od dawna polowałem znalazłem ori ramkę radia jaka występowała m.in w wersji CUP - samo radio znalazłem jakiś czas temu, może kiedyś zrobię podmiankę z obecnym oryginałem :)

IMG_20221207_154117_676.jpg clarion ramka Gtv.jpg

Jutro wyprawa po grubsze i trudne zdobycia rarytasy ;)

Ostatnia edycja:
dzisiaj za mną długa wyprawa a poniżej jej owoce :)

IMG_20230219_200704_282.jpg IMG_20230219_201152_016.jpg IMG_20230219_201334_779.jpg

brakujące elementy pakietu zewnętrznego wersji CUP - praktycznie nigdzie nie do zdobycia oryginalne elementy Zender-a, w dodatku zderzak z dokładką całkowicie nowiutki!

Zazdro! Dobry pakiecik. Nie były one kiedyś wystawione za 4k zł (2k progi, 2k zderzak) ?

To się nazywa owocna wyprawa ! Prawdziwe skarby.

Sent from my iPhone using Tapatalk

mam nadzieję że rewelacja będzie jak to trafi na auto :)

- - - Updated - - -

Zazdro! Dobry pakiecik. Nie były one kiedyś wystawione za 4k zł (2k progi, 2k zderzak) ?

zderzak kiedyś był wystawiony na FB, progi raczej nie, cena niestety dla mojej kieszeni się nie zgadza...

- - - Updated - - -

To się nazywa owocna wyprawa ! Prawdziwe skarby.

fakt - skarby, od ładnych kilku lat śledzę oferty części do 916 w PL - ori progów nie spotkałem nigdy, kompletny nowy zderzak praktycznie tylko o tym wiedziałem, walczyłem sam ze sobą jakieś 3 miesiące żeby go nie kupić ale jak widać w końcu uległem, jak już miałem dogadany temat zderzaka to po obejrzeniu wielu zdjęć stwierdziłem że bez progów nie do końca będzie to wyglądać, z pomocą grupy udało mi się się je znaleźć u kolegi który niedawno sprzedał swoją 3.0 V6 a ten komplet kilka lat trzymał jako zapasowy.

było już u mnie kilka ładnych wiosennych dni więc Alfy powoli są wybudzane, tym razem częściej jeździłem Spiderkiem :)

IMG_20220930_160001_834.jpg Spider cz.jpg Spider cz1.jpg

dotarła przesyłka z nowiutkim wygłuszeniem maski do czerwonej 3.0

IMG_20230308_163935_682.jpg

trafiłem też na nowy komplet ori piór wycieraczek do 916, zestaw zawiera nieosiągalne klipsy do mocowania spryskiwaczy

IMG_20230308_173007_265.jpg

zawsze bardzo mnie cieszy znalezienie nowych oryginalnych elementów, niestety coraz trudniej o podobne znaleziska

Ostatnia edycja:
U mnie drogi ciagle białe od soli, wiec początek sezonu się oddala … fajne zakupy !

Ah i teraz mi przypomniałeś, że wrzuciłem tą ofertę na allegro do obserwowanych i zapomniałem kupić te wycieraczki noż ... A fajna była cena wrr

A ten Spider z czerwonym środkiem - sztosik!

Oprocz klipsow, czy te wycieraczki roznia sie czymkolwiek od standardowych?

Ah i teraz mi przypomniałeś, że wrzuciłem tą ofertę na allegro do obserwowanych i zapomniałem kupić te wycieraczki noż ...

ja o mały włos tak samo bym się zrobił z tym wygłuszeniem maski - trzymałem długo w koszyku i się czaiłem bo przecież nie jest to konieczne bo moja Gtv to ma, i pewnego dnia ktoś kliknął i oferta zniknęła. Na szczęście po paru dniach sprzedawca wystawił kolejną ofertę - wtedy już się nie zastanawiałem tylko zamówiłem :) będzie do kompletu z nowym korkiem oleju i nowym zbiorniczkiem wyrównawczym, mam też nowiutką prawą osłonę nadkola więc parę nowych drobiazgów pod maską będzie cieszyć oko:)

IMG_20230309_180101_345.jpg

- - - Updated - - -

Oprocz klipsow, czy te wycieraczki roznia sie czymkolwiek od standardowych?

mają odpowiedni spoiler :) i piękny napis Alfa Romeo :)

IMG_20230309_173057_326.jpg IMG_20230309_173202_411.jpg

dzieje się też w temacie 156 - synek wziął się do roboty i na tę chwilę parę tematów się zmieniło - na zewnątrz wyleciały lexus lampy tylne a na ich miejsce są zamontowane seryjne, koła Baracuda 18" chwilowo zastąpiły telefony 17" (na dniach będą 17" GTA które są aktualnie w renowacji), sporo zmian we wnętrzu - dekory zmienione na sportpacki, podobnie zegary które miały tarcze "indyglo" teraz jest sportpack, zrobiona nowa podsufitka, tylna półka i tyne słupki - czarna alcantara, przednie słupki też będą w tym materiale, fotele i kanapa z poliftowej wersji Ti. Jest też plan na zmianę silnika z 2.5 V6 na 3.0 V6, będę też hamulce Brembo - magazyn części w postaci 166 już czeka w gotowości

IMG_20230309_141513_736.jpg IMG_20230309_085529_992.jpg IMG_20230309_085546_817.jpg

Ostatnia edycja:
mega, dobrze mu idzie :D
od czego ten koszmarny uchwyt na boku deski rozdzielczej?

Musze upolować takie wycieraczki, chociaż nigdy w deszczu nie jeżdzę hahahah

Amortyzatory
Powrót