[159] rodzinne "kombi" czyli 159 SW

round, swietna Alfa i swietne foty!
podoba mi sie tez Twoja dbalosc o detale :)

w pierwszym poscie pisales o sporym przebiegu, ale bez przesady.
daj znac, jak przekroczysz 300 ;)

Nim zdążyłem odpisać Belfer już mnie wyprzedził ;)

wszystkim za miłe słowa dziękuję :)

w pierwszym poscie pisales o sporym przebiegu, ale bez przesady.

sporym jak na wszystkich znawców w PL. Jak wejdziesz na allegro to modele z takim "przebiegiem licznikowym" są niesprzedawalne ;) ja nie narzekam 17kkm zrobione i dołożyłem do samochodu całe 0zł poza paliwem i tymi gadżetami uwiecznionymi na zdjęciach w temacie. Zmieniłem poza tym opony na zimowe i olej ;)
Za 10kkm będzie trzeba pomyśleć o rozrządzie a na wiosnę o klockach przód poza tym to cisza jak makiem zasiał. Czekają również już "letnie" felgi - aczkolwiek to jeszcze się klaruje co dokładnie założone będzie. Dla ciekawskich podpowiem tylko, że nie jestem z tych co robi się im cieplej na widok 19" w AR159 i z racji dość sporych przebiegów będzie na 90% nadal 17".

Przygotowuję się na chwilę obecną do poprawek w wygłuszeniu samochodu oraz zmian w okablowaniu. Dokładniej to w cieplejsze miesiące zawita jakiś lepiej grający zestaw głośnikowy i jednostka sterująca. Być może wyrzucę DPF chociaż na chwilę obecną nie mam z nim żadnych problemów ale gdzieś czytałem, że takie DPF-y to na 200-250kkm i do wymiany więc na razie się waham.
Na wiosnę pewnie będzie trzeba pomyśleć też nad odwiedzinami lakiernika, który by ładnie polakierował nakładki progowe, którym zima da się we znaki.

daj znac, jak przekroczysz 300
teraz troszkę przebieg "stanął" w miejscu ale spokojnie myślę, że 2015 sprawi przekroczenie 300kkm. To akurat żaden fenomen bo miałem już ze 4 alfy, które miały po 350kkm i jedną co miała 470kkm - dodam tylko, że wszystkie jeździły jak w dzień kiedy je kupowałem - bezproblemowo od największych upałów do największych mrozów ;)

Ostatnia edycja:
małe odnowienie tematu, przyszła wiosna, przyszły felgi 18" trochę to trwało bo musiałem je odświeżyć właściwie tylko wymalować. Chyba stoi jak koza :P albo mi się wydaje a najdziwniejsze jest to, że tak wygląda na oryginalnym zawiasie TI a jeszcze dziwniejsze dla tych co będą tu za chwilę narzekać iż nie planuję zmiany zawiasu ;)

167134-rodzinne_kombi_czyli_159_sw-felgi_01.jpg

167135-rodzinne_kombi_czyli_159_sw-felgi_02.jpg

i jeszcze jedno prawie takie samo ;)

167137d1432068469-rodzinne_kombi_czyli_159_sw-felgi_03.jpg

Załączniki

• felgi_01.jpg
    felgi_01.jpg
    268.4 KB · Wyświetleń: 395
  • felgi_02.jpg
    felgi_02.jpg
    212.2 KB · Wyświetleń: 396
  • felgi_03.jpg
    felgi_03.jpg
    209.7 KB · Wyświetleń: 378
Ostatnia edycja:
No dobrze się dzieje i jak zwykle genialne foty! Pamiętaj, że Cie muszę odwiedzić :P najlepiej lipiec/sierpień :)

PS - te progi miałeś od samego początku?

A moje pytanie brzmi jakie masz parametry opon?

Progi takie były już w dniu zakupu. Rozmiar opon tak jak pisaliście 225/40R18 i niestety w tym sezonie pewnie się to nie zmieni bo mam takie w bdb stanie i szkoda aby leżały. Jak znajdę czas to być może w ciągu kilku tygodni zmieni się "granie" z czego zrobię opis i zdjęcia może komuś się przyda.

w samochodzie nastąpiło kilka zmian ;)

Główna to audio: wpadła nowa jednostka sterująca Pioneera, odseparowane zestawy w drzwi i dwa wzmacniacze, z których jeden napędza głośniki w drzwiach a drugi skrzynkę zmniejszającą powierzchnię użytkową bagażnika. Kilka serwisowych pierdół typu klimatyzacja, oleje, filtry no i przebieg ;)

Nie mogło być inaczej niż bezawaryjnie ale być może to dzięki odbytej audiencji...

attachment.php

Alfa w ciągu ostatnich dwóch tygodni odwiedziła jak widać powyżej Włochy i tym samym zrobiła 3880km ze spalaniem jakie widać poniżej (nie liczyłem z dystrybutora więc w to co podaje komputer trzeba uwierzyć) aczkolwiek nawet gdyby było o kilka % większe to i tak jest wg. mnie całkiem przyjemnym wynikiem biorąc pod uwagę drogę w jedną stronę przez trasy widokowe austriackich Alp oraz objazd najwyższego szczytu włoskich Dolomitów - Marmolady a w samych Włoszech podróż przez drogi lokalne oraz 3 dni jazdy po samym Rzymie.

attachment.php

Załączniki

• alfaholicy_01.jpg
    alfaholicy_01.jpg
    354.3 KB · Wyświetleń: 299
  • alfaholicy_02.jpg
    alfaholicy_02.jpg
    114 KB · Wyświetleń: 281
Nieziemska fotka!!! Będzie zdobić mój pulpit przez dluższy czas!! Pozdrawiam

Edit
Czy mógłbym dostać ta fotke w wyższej rozdzielczosci?;)

Ostatnia edycja:
dzięki ;) jak by ktoś chciał w nieco większym formacie może napisać PW to podeślę ponad 5600px na dłuższym boku ;) a tu takie "tapetowe"

http://oi58.tinypic.com/nbcfgz.jpg

Czym pstryknięte?
16-35L II przy ogniskowej 24mm i f2,8 bez lampy błyskowej, czas naświetlania zależny od partii obrazu ale dół 5s przy ISO 100 ;) niebo trochę dłużej

Ostatnia edycja:
No foto przegenialne. No ale dobry, jasny obiektyw robi swoje. Ale jedno ważne pytanie: jak Ty żeś tam ku*wa wjechał???

round_cube, dzięki za info. A jakie body do tego obiektywu masz?
Ale, że udało Ci się tam wjechać, bez ludzi i jeszcze rozstawić się ze statywem to na prawdę nieźle. No, ale patrząc na fotkę było warto :) Czekam na więcej.

jak Ty żeś tam ku*wa wjechał???

normalnie na biegu numer 2 a później 1 ;) za nawigacją :D na początku wbiłem pierwszą przecznicę w prawo przed samą bazyliką bo miała być fota samej bazyliki a nie chciało mi się ze statywem i torbą foto daleko chodzić bo byłem po 2 dniach pieszych wycieczek i miałem z lekka dość. Jak już byłem na miejscu okazało się że w tą przecznicę jest zakaz wjazdu czym Włosi się jakoś zbytnio nie przejmują ale we Włoszech szczególnie widoczne jest zastosowanie przysłowia "co można wojewodzie... itd." więc korzystając z chwili na odszukanie prawidłowej drogi zrobiłem foto ;) ludzi nie było bo Watykan na noc jest zamykany stoi tam z 3 samochody różnie nazwanej policji już nie mówiąc o tym, że koło 2 w nocy to w samym Rzymie ruch pieszych nie jest jakoś większy od większości miast w Polsce.

szkło w zdjęciach nocnych nie musi być jakieś super jasne ponieważ większa liczba przesłony powoduje, że ostre punkty światła jak latarnie wyglądają jak gwiazdki - wg. mnie fajniej.

A jakie body do tego obiektywu masz?
w miarę nową FF ale to też nie ma większego znaczenia ;)

Ostatnia edycja:
Hahhaha widzę lenistwo popłaca :D pięknie pięknie :D też się kiedyś samochodem do Włoch wybiorę.

Załączniki

• logo_AR_01.jpg
    logo_AR_01.jpg
    91.1 KB · Wyświetleń: 190
  • logo_AR_02.jpg
    logo_AR_02.jpg
    63.9 KB · Wyświetleń: 192
  • logo_AR_03.jpg
    logo_AR_03.jpg
    92.4 KB · Wyświetleń: 191
Też się zastanawiam nad czarnymi, pokaż proszę jak na aucie się prezentuje.

Amortyzatory
Powrót