• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[159] rodzinne "kombi" czyli 159 SW

Mam tą samą kierownicę, rewelacyjnie się prezentuje. A folia rzeczywiście wygląda jak ori panel w karbonie. Dawałeś oklejać czy sam oklejałeś?

Pzdr,

A folia rzeczywiście wygląda jak ori panel w karbonie. Dawałeś oklejać czy sam oklejałeś?
powiedzmy, że robota chałupnicza ;)

jedna fota z zewnątrz, niestety na nic lepszego nie "puszcza" pogoda bo prawie cały czas drogi są mokre. Idą święta więc na dniach wpadnie kilka prezentów od Misia i może wtedy kilka zdjęć więcej się pojawi. Plan jest taki aby nie było żadnych chromów z zewnątrz dlatego znaczki są na B&W zrobione, grill oraz klamki również na czarno. Felgi na zimę jak widać a na wiosnę mam jasne grafitowe ale co będzie finalnie jeszcze się okaże.

153118d1419160332-rodzinne_kombi_czyli_159_sportwagon-5d3_6091.jpg

Załączniki

• 5D3_6091.JPG
    5D3_6091.JPG
    244 KB · Wyświetleń: 565
Ostatnia edycja:
powiedzmy, że robota chałupnicza

I jak z perspektywy czasu Ci się to trzyma? Używałeś opalarki czy zwykłej suszarki? Mnie strasznie korci ta folia, ale jak widziałem niektóre "dzieła" domorosłych oklejaczy to aż oczy bolały :D
u Ciebie przynajmniej na tych fragmentach zdjęć wygląda to bardzo dobrze :) ktoś Ci przy tym pomagał ?

wiesz co, już nie jedno oklejałem folią 3m. Kiedyś robiłem kolorową lusterka i o ile za pierwszym razem szału nie robiło o tyle za drugim już ładnie to wyszło a lusterko jest bardzo wypukłe więc kombinować trzeba było z naciąganiem szczególnie 3 różnych kolorów. Nie zauważyłem aby czas wpływał na nią niekorzystnie i by miało się coś z nią dziać pod wpływem czasu a ta jest już z 2 lata.

Tu używałem suszarki zapożyczonej od narzeczonej - coś tam marudziła, że ją spalę ale suszarka przetrwała ;). Panel jest w miarę prosty i płaski więc oklejenie przy minimalnych zdolnościach manualnych nie powinno stwarzać problemów.

dotarły prezenty od Misia - dzięki! Otrzymałem je już przed wigilią ale jeszcze nie zdążyłem zamontować ze względu na pogodę śnieżno-zimną stanowczo poniżej granicy mojej przyswajalności ;) Były jeszcze 4 wkładki do drzwi ale to akurat udało mi się zamontować w czasie gdy wnętrze samochodu było ciepłe ;)

Miało być też kilka zdjęć w zimowej scenerii ale nim zdążyłem się do zimy przekonać śnieg został zmyty przez padający od 2 dni deszcz :(

attachment.php

attachment.php

Nakładki fajnie się prezentują, na razie na biurku ale chcę je zamontować w miarę szybko bo jestem ciekawy czy i jak bardzo będą się na nich ślizgały buty :P

Załączniki

• gift_01.jpg
    gift_01.jpg
    190.2 KB · Wyświetleń: 516
  • gift_02.jpg
    gift_02.jpg
    135.5 KB · Wyświetleń: 519
Ostatnia edycja:
bardzo ładne te klejnoty :) jak wszystko od misia ... a co to za napis pod tymi nakładkami na pedały?
tzn gdzie go się montuje?

Witam. Zauważyłem że masz też oklejone te listewki w drzwiach i nad schowkiem. Jak to można ściągnąć? To jest przyklejone czy przywiercone? Dzięki.

nad schowkiem są na wcisk i trzeba je delikatnie podważać i wyjdą - tylko może odpuść to przy takiej temperaturze jak mamy teraz bo możesz coś urwać, w drzwiach demontowałem po zdjęciu tapicerki z drzwi.

ten napis to jest chyba na tylne nawiewy w ten schowek
tak dokładnie w ten tylny schowek. Na razie zamontowałem to "na sztukę" ale myślę czy nie zrobić czegoś takiego co ma zrobione alces i nie zrobić tego podświetlanego wraz z podświetleniem kokpitu

Ostatnia edycja:
a mógłbyś wrzucić fotkę tego napisu zamontowanego w ten mały schowek ?
please :)

jutro. Bo dzisiaj ciemno i śniegu nawaliło, chciałem nawet zrobić śnieżne zdjęcie ale jak na złość 4 razy przejechał pług z posypywaniem i droga z białej stała się czarna :(

nad schowkiem są na wcisk i trzeba je delikatnie podważać i wyjdą - tylko może odpuść to przy takiej temperaturze jak mamy teraz bo możesz coś urwać, w drzwiach demontowałem po zdjęciu tapicerki z drzwi.

tak dokładnie w ten tylny schowek. Na razie zamontowałem to "na sztukę" ale myślę czy nie zrobić czegoś takiego co ma zrobione alces i nie zrobić tego podświetlanego wraz z podświetleniem kokpitu

ta nad schowkiem i ta z lewej maja male srubki z boków widoczne po otwarciu drzwi.

obiecane zdjęcia, wkładka jest na razie tylko włożona bo jeszcze myślę jak ją zamontować - dokładnie to czy nie zrobić podświetlenia takiego jak jest u Alcesa

153830d1420364348-rodzinne_kombi_czyli_159_sportwagon-tylna_p_ka_1.jpg

153831d1420364349-rodzinne_kombi_czyli_159_sportwagon-tylna_p_ka_2.jpg

i jeszcze jedno zimowe, samochód był czysty ale wczoraj popołudniu. Później spadło duuuużżżżooo śniegu plus droga do kościoła i jest brudny :P

153832d1420364352-rodzinne_kombi_czyli_159_sportwagon-zima.jpg

Załączniki

• tylna_półka_1.jpg
    tylna_półka_1.jpg
    107 KB · Wyświetleń: 433
  • tylna_półka_2.jpg
    tylna_półka_2.jpg
    83.3 KB · Wyświetleń: 437
  • zima.jpg
    zima.jpg
    199.9 KB · Wyświetleń: 440
Dla wszystkich co zastanawiają się nad nakładkami na pedały od Misia mogę polecić. Sprawdziłem je w warunkach bojowych, 3 rodzaje podeszwy w bucie i wchodząc do samochodu podczas deszczu czy śniegu nic się nie ślizga ;)

Było to dziesiatki razy:)Ale miło ,ze polecasz,dziekuje:)Niektórzy tez twierdza ze sa ladniejsze od oryginalnych ale to juz indywidualna ocena,pozdr

Amortyzatory
Powrót