[159] Rodzaje radia/nawigacji

• Autor wątku Autor wątku boober
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A co ma się dać zrobić skoro nawet radia z wnęki nie chcesz wyciągnąć?

Nie chcę zakładać nowego tematu, więc napiszę tutaj.
Jak wam odbiera radio fm? Dobry sygnał? U mnie odbiera dość słabo, na otwartej przestrzeni albo w mieście odbiera dobrze, ale jak wjadę w zabudowania w mojej wiosce to odbiera ledwo 1 stację. Dla przykłądu radio w drugim samochodzie odbiera bardzo dobrze.
Zastanawiam się czy jest możliwość podpięcia jakiegoś wzmacniacza sygnału anteny?

Antena w 159 ma standardowo wzmacniacz - jednakowoż czasem ulega on nieodwracalnemu uszkodzeniu i wtedy sygnał jest kijowy. Można sobie wtedy zamontować alternatywną antenkę (np. przyklejaną do szyby tylnej) i to jest najtańsze rozwiązanie problemu - a czy dodasz do niej po drodze wzmacniacz, czy też nie - to już jest sprawa drugorzędna.

A co ma się dać zrobić skoro nawet radia z wnęki nie chcesz wyciągnąć?

oczywiście, że mogę wyciągnąć jak tylko będę wiedział co mam dalej robić :)

pytam, ponieważ zastanawiam się czy się za to w ogóle w przyszłości zabierać. Auto świeżo kupione, póki co się cieszę i doprowadzam belle do dobrego stanu technicznego, akurat problemy z radiem są najmniejszym zmartwieniem... Jednak jak większość na tym forum - chciałbym mieć wszystko w aucie sprawne.

To jak wyciągniesz nawigacje, sprawdź czy kostka zasilająca jest dobrze wpięta. Ewentualnie podoginaj blaszki.
Miganie powinno samo zniknąć

hilfe!!!!
jakiego producenta mam NavConnect+? Blaupunkt czy Magneti Marelli?
VIN: ZAR93900007259536
eper pokazuje coś takiego: 156080677 CONNECT FE41

Ostatnia edycja:
W instrukcji do auta, jest pełen schemat ekranów menu na tym wyświetlaczu. Jeśli nie będziesz w stanie znaleźć z jego pomocą nawigacji to jej nie masz.

a guzik "nav" na podsufitce ?
maja tylko te z nav?

ja mam nav strzalkowa i wlasnie guzik nav w podsufitce

witam
Mam pytanko dotyczące navi.
Mam obecnie zwykłe radio z blue and me mam okazje kupić navi razem z konsolą i moje pytanie brzmi czy da się podpiąć blue and me do navi aby można było nadal sterować tel głosem?
Navigacja przyda mi się wiem że jakość jest średnia ale mi to nie przeszkadza

Jeżeli navi jest po 2010 roku ( ta na kartę SD lub bez telefonu).

a ta po 2010 ma juz poprawioną grafike itd
wygląda nowocześniej niż te pierwsze roczniki?
a cudo bez tel to co to jest?

ma lepszą grafikę i lepiej wygląda, ale aktualizacja map sporo kosztuje

Koledzy, czy jest taka opcja, żeby poliftowa AR 159 z 2008r miała nawigację tylko miedzy zegarami? Oglądam taka na sprzedaż - ma podstawowe radio i nawigację...

VIN: ZAR93900007209698

Tak, ma B&M.

Co to za wersja nawigacji?

Amortyzatory
Powrót