[155] Reperaturki??

• Autor wątku Autor wątku wasyl22
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Błotnik to jest tylko poszycie zewnetrzne ale pod nim jest konstrukcja nadwozia i one również koroduje . Zderzak to plastik tam nie ma co korodować

Reperaturki Re:

Tak pod zderzakiem zaczęło korodowac na maksa,podobno już zdeżak nie miał czego się trzymac bo tam są takie wsówki, ale już jest ok.naprawdę nieźle to wyszło, nawet nadkola w wewnątrz trzeba było w całości odbudowywac.Jeżeli ktoś ma z tym problem to lepiej robic od razu a nie czekac na ostatnią chwile bo koszty wtedy wychodzą ok.900 zł.

Jeżeli masz po licie to podejdą, tylko pamiętaj żeby były z klapką od wlewu paliwa bo od starszych błotników jest inne wyprofilowanie i zabardzo nie będzie pasować klapka.

Jak masz po lifcie , to będą pasować :)
Jesli chodzi o tą klapkę od wlewu to pasować tez powinna bo bak się wcale nie zmienił jak i podwieszenie :)

Dziaru dobrze pisze, tylko nie napisałem że jak by chciał zakombinować z przełożeniem klapki wlewu paliwa od starszej wersji to nie będzie przylegać idealnie.

Ostatnia edycja:
mam namierzone 2 blotniki w moim koloze tylko jeden delikatnie wgnieciony drugi minimalnie zarysowany?? za 300zl z drugiej strony mam namiar na nowe za 250 szt + malowanie, chyba łykne te używane

szczerze? zobacz najpierw jak wyglądają od wewnątrz te błotniki i przy okazji dobrze je zabezpiecz antykorozyjnie przed założeniem . Co do nowych to pamiętaj ze malowanie elementu u mnie biorą min 350zł więc nie wiem czy by Ci się opłacało nowe . Kolejna sprawa jak masz te używane to poszukaj blacharza może Ci na ciepło wyciągnie to nawet nie będziesz musiał lakierować . A jeszcze tak na uboczu to kurcze 300zł ? Drogo jak cholera to ja tylne teraz kupiłem w eleganckim stanie po 70zł .

Chyba 3 stówy za dwie używki ??? to i tak bardzo drogo i do tego uszkodzone

3 stówki strasznie drogo!!!

Ja kupiłem dwa błotniki po lifcie za 120zł.i to na miejscu w wawie znalzłem, trszkę jeden podrapany ale i tak szedł do malowania, własnie o co chodziło z tym po lifcie?

Zobacz jak wygląda tylne nadkole razem z tylnymi drzwiami w 155 przed do 95 i po lifcie od 95

Przednie błotniki też się różnią :)

jak wyglada sprawa z wymiana tylnych blotników? czy jest to ogromny problem aby je dobrze uszczelnic? zawiozłem auto do warsztatu teraz dzwonie i koles mowi mi ze on sie tego nie podejmie!!! w srode jade do innego blacharza aby zamontował blotniki. jezeli ktos wymieniał opiszcie co dokładnie trzeba zdemontowac aby sie do nich dostac (aby sciagnac tapicerke na tylnych slupkach trzeba sciagac polke i kanape?), jak wyglada zpasowanie blotnika do karoserii?

Oj , chłopcze :)
Nie dziewie się że koleś tego nie podjął , bo to sporo zabawy.

Aby wymienić błotnik trzeba wytargać tylną półkę , wytargać tapicerkę na bokach - powinny się ukazać śruby mocujące ten plastikowy boczek , jak je odkręcisz , objawi Ci się całe oblicze tylnego błotnika - czyli śruby imbusowe na około, po odkręceniu trzeba wziąśc nóż do wycinania szyb ( najlepiej ) i jechać powolutku , bo nawalili jakiegoś uszczelnienia w cholere - przynajmniej u mnie tak było :) :):):)

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Pytanie ,na jakim kleju , masie , uszczelnieniu mocować taki błotnik ?
Bo na oryginalnym jest masa która jest twarda i jest tego sporo :( . A nie chcę żeby potem okazało ze woda leci mi pod błotnik

Panowie a ja tak ostatnio myślałem żeby kolegę autoDS namówić na zrobienie laminatów tylnych i przednich zresztą też błotników do 155. Co sądzicie o takim pomyśle?

Dziękuję za jakże rzeczowe odpowiedzi na moje pytanie. Pozdrawiam :)

Ja tez coś kombinuje bo chce zmienic wygląd swojej 155 i zastanawiam sie czy po prostu przełożyć błotniki i drzwi z wersji po liftingu czy pobawić się w poszerzenie orginalnych elementów blacharskich. Boje się żeby nie wyszla za mocna rzeźba.

Amortyzatory
Powrót