[155] Regulacja zaworow

75andrew155... dokładnie, luzy ssące zostały takie same jak były, czyli szklanki, pastylki w tych samych miejscach a tolerancja to około, tylko na jednym wydechu popychacz i krzywka były wypiepszone.

Dziaru, chętnie bym podiechał ze swoimi pastylkami i może coś by się dobrało, ale obawiam się o twardość bo jak pisałem z merca koledzy dobrali i podkładka wytrzymała 1000 km niecałe. Sprawa utwardzenia zapewne.

Przepraszam. Dziś krótko.....czas mnie goni, oj doba by się 48 godzinna przydała.

Pozdrawiam: Czarek.

Pastylki muszą pasować na średnicę trzonka zaworu.
W starych TSach i wcześniejszych czterocylindrowcach średnica trzonka zaworu to 8mm
W V612v i 1.8 turbo średnica trzonka to 9mm
To jest pastylka a nie płytka ja np. w Fiacie

75andrew155 To są płytki .. zobacz epera. ;)

Wiem że do ts-a nie pasują, link podałem z myślą o koledze z V6 tb. Ale na tej stronce mają też płytki do 8 zaworowych ts. W dziale parts trzeba wybrać 155-tke i wszystko tam mają. Pozdrawiam

Wiem że do ts-a nie pasują, link podałem z myślą o koledze z V6 tb. Ale na tej stronce mają też płytki do 8 zaworowych ts. W dziale parts trzeba wybrać 155-tke i wszystko tam mają. Pozdrawiam
OK, napisałem to dla mniej wtajemniczonych w temat pastylek regulacyjnych żeby było jasne co jest do czego

Google => summitracing => valve lash cap ... enjoy :)

My alfa ma do 8V tez, chyba trzeba wziac na zapas za jakiś czas bo wiecznie ich miec nie będą zapewne.

Witam, ja już regulacje luzów mam dawno za sobą, ale jeśli ktoś potrzebuje płytek to polecam http://www.my-alfa.com/en/ersatztei...trieb/ventileinstellpl-200-stk-2-525-3-5.html
Tanio nie jest ale można się zaopatrzyć na długi czas

Oszczędziłeś mi mase grzebania w necie. Dzięki. Nie rozumię tylko czego dotyczy cena? 6 wybranych sztuk czy tego całego kompletu?
Edit: I dlaczego tylko po 5 szt danego rozmiaru w komplecie? Czyli de facto zestaw i tak dedykowany do innego auta.
Edit: I rozmiarówka coś nie pod Gtv turbo, bo w eperze od 1,7 do 2,8 grubości powinny być.

- - - Updated - - -

Bonafide916 Wysłałem zaproszenie do grona znajomych, Będę wdzięczny za przyjęcie i liczę na kontakt. Pozdrawiam i miłego jutrzejszego dnia :) Wiadomo 8 marca ;). Tylko kobiety uświadamiaj że 10 my mamy święto. Dzień faceta :).
Jeszcze raz pozdrawiam: Czarek.

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót