• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[159] Regenerowane koło dwumasowe

również jestem ciekaw moze ktos napisze ze swojego doswiadczenia

Różnie to bywa. U niektórych już w okolicach 100 tys. km a nawet wcześniej pada (oczywiście kwestia prawdziwości przebiegu, ale to inna sprawa). U mnie jest aktualnie 170 tys. km i jak na razie oryginalne sprzęgło i dwumas. Nie ma jakichkolwiek oznak uszkodzenia.

190kkm i dwu-mas cichutko kilka ale to ponoć normalne wiec nic nie robię na razie. tylko ja mam 120 kucy to i momentu tam za wiele niema :)

jak by ktoś był zainteresowany to mam nowe koło zamachowe LUKa do 2.4 jtdm 200/210km za 2390zł.
Wszystko oczywiście 100% nówka. więcej info na priv.

Ostatnia edycja:
Na aledrogo jest dwumas + sprzęgło + wysprzęglik za 1.749,00
Zastanawia mnie tylko czy te VALEO to VALEO czy WALEŁO!
Bo u uznanych i tanich dostawców kosztuje taki zestaw jakby tysiaka więcej, ja w takie cuda nie wierzę. Nie wiem co o tym myśleć..

155kkm 8v i póki co żyje, regenerowane- hmm.... kolega z pracy w focusie zrobił 20tys i padło, gwarancja to fikcja bo podważyli prace mechanika który to robił, a w zasadzie wg nich nie robił bo kolega nie miał f-ry na wymianę całego układu.

Żywotność koła zależy od stylu jazdy.
W 159 mam 144 tysi i nigdy tam nie zaglądałem, ale w 156 musiałem wymienić sprzęgło (padł docisk) i moim oczom ukazało się fabryczne koło dwumasowe w bardzo dobrym stanie. Przebieg ...300 tys.

Moja dwumasa poległa przy przebiegu 215k km. Sprzęgło by jeszcze polatało, ale nie było sensu dawać nową dwumasę i stare sprzęgło. Orientowałem się jaki był by koszt regeneracji dwumasy i wynosił coś około 800zł

Bo u uznanych i tanich dostawców kosztuje taki zestaw jakby tysiaka więcej, ja w takie cuda nie wierzę. Nie wiem co o tym myśleć..
do jakiego silnika?

Gdybym zastosował swój zestaw rabatów w intercars mógłbym kupić to co pokazałeś za ok 1400 pln.

Gdybym zastosował swój zestaw rabatów w intercars mógłbym kupić to co pokazałeś za ok 1400 pln.

Mechanik który też rabaty posiada podał mi kwotę ~2600, ale liczone każda część osobno może dlatego.
Na razie auto jeździ, ale zaczynam zbierać..
Sporo się słyszy o marnej jakości podróbkach z chin części różnych maści stąd moje pytanie.

Mechanik na częściach też zarabia ;)

Amortyzatory
Powrót