jaboleq
Nowy
W innych są jak np w mojej. W 9 jest. Itp.Nie ma uszczelki w Giuliettcie od przodu
Wysłane z mojego SM-A500FU
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
W innych są jak np w mojej. W 9 jest. Itp.Nie ma uszczelki w Giuliettcie od przodu
Jest od strony podszybia. Pokaz na foto.W innych są jak np w mojej. W 9 jest. Itp.
Przez chwilę myślałem, że jestem bliski rozwiązania problemu (brak przedniej uszczelki), ale widzę że i na tym forum niektórzy działają według schematu "nie słyszałem piosenki, ale chciałbym powiedzieć kilka słów na jej temat". Jestem świeżak i nie chcę się z nikim kłócić, może jednak taka uszczelka zabezpieczyła by trochę silnik np. przed solą w zimie?Uszczelka maski jest po to aby woda się nie dostawała od góry do komory silnika - np jak auto stoi podczas deszczu. We włoskich autach jest to uszczelka przednia oraz odpowiednio wyprofilowane błotniki. Naprawdę tak trudno to zrozumieć?
Nic mądrego w sprawie chłodnicy nie przychodzi mi do głowy :beer:.A odpowiesz na pytanie czy zaślepisz chlodnicę tak aby "mokre powietrze" przelatując przez nią nie wpadało na silnik?
Nie posiadam Giuletty ale faktycznie uszczelki przedniej ani na pasie ani na masce nie ma. Zapewne wynika to z innej budowy zderzak-maska.
W mojej 156 jest uszczelka i po to aby woda góra sie nie dostawała podczas jazdy. Jak wiadomo główna elektronika jest u góry. Ale woda zawsze będzie. Tak już pisałem ... chłodnicą.
zajrzyj pod maskę w czasie deszczu i zobacz czy masz mokry silnik szczególnie w górnej części, bo na razie to post z serii "wydaje mi się". Nie wiem jakby musiałoby lać aby woda przez otwory wentylacyjne chłodnicy dostała się w takim stopniu na silnik aby był mokry.A odpowiesz na pytanie czy zaślepisz chlodnicę tak aby "mokre powietrze" przelatując przez nią nie wpadało na silnik?
Nie posiadam Giuletty ale faktycznie uszczelki przedniej ani na pasie ani na masce nie ma. Zapewne wynika to z innej budowy zderzak-maska.
W mojej 156 jest uszczelka i po to aby woda góra sie nie dostawała podczas jazdy. Jak wiadomo główna elektronika jest u góry. Ale woda zawsze będzie. Tak już pisałem ... chłodnicą.
![Bezpieczniki[1].jpg Bezpieczniki[1].jpg](https://forum.alfaholicy.org/data/attachments/116/116789-ca196eeac85ddbcfb80bd5185441133b.jpg?hash=kCr1t0db33)