U
Uszatek
Guest
Andrzeju, toć normalne, że jak auto chla Ci Lotosa, to zalewasz Motula. To nie jest reklama oleju Lotos, tylko jego obrona.Bardzo dobry Budżetowy olej.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.
Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.
Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.
Moje oobawy wynikaą po przeczytaniu tego tekstu jedynie bo widze że u mnie jest podobnie:75andrew155 napisał:Nie no już takich ekstremalnych wizji to tak nieroztaczaj jakby ruszył sie wał to poleciał by uszczelniacz z drugiej strony a co z panewkami i paskiem rozrządu?
Silnik który chodził na 10W40 nie bierze wiele oleju i mocno sie go nie depcze można zostać na tych samych parametrach ale jesli bierze olej i mocniej dostaje w dupę to oczywiście zalecam 15W50 półsyntetyk nie jakieś tam sportowe olejePablo. napisał:A ja tak z ciekawości, to jaki ten Motul zalewacie?
10w40, czy 15w50 ?
marcins737 napisał:tomkap napisał:Czytałem też o przypadkach obracanych panewek na korbowodach, może zrobił ktoś rozeznanie na jakim oleju to najczęściej się zdarza.
na zbyt rzadko zmienianym :wink:
Ten z linka może być ale i tak wybór marki należy do ciebie ważne żebyś zalał półsyntetyktomkap napisał:http://allegro.pl/item257014759_promocja_valvoline_olej_maxlife_10w_40_5litrow.html
znalazłem cos takiego, do silników z dużym przebiegiem, co myślicie o tym oleju, bo oleje włoskie jakoś mnie nie przekonują. Wiadomo że selenia jest włoska i alfa też więc producent zaleca swoja markę, tak jak francuzi elfa.Czytałem też o przypadkach obracanych panewek na korbowodach, może zrobił ktoś rozeznanie na jakim oleju to najczęściej się zdarza.
dddarekj napisał:....tez bede zmieniał olej czyli do Alfek polecacie Panowie :MOTUL 6100 SYNERGIE 10W-40 -Następca TURBOLIGHT ? Do 2.4 JTD równiez?
Mam nalać bez pytania :mrgreen:speedo napisał:andrew pomóż Panu