Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Witam,
Po przejechaniu trasy Warszawa (PL)-Trogir (HR) tam i z powrotem w sumie 2925km (z czego ok 2000km autostrady), średnie spalanie wg komputera wyniosło 7,1l/100km. Prędkości maksymalne jakie są dopuszczone na poszczególnych odcinkach, tempomat w użyciu, klima, 4 osoby na pokładzie + pełen bagażnik. Daje radę.
PS
na odcinku Warszawa-Piotrków Trybunalski (90km robót budowlanych) było nawet 5,9l/100km średniego spalania![]()
Fizyki nie oszukasz, więc albo wydaje ci się, że jeździsz dynamicznie, albo ja mam felerja jezdze dosc energiczniea QVka mi srednio bierze 10,7l tylko! a spod swiatel zawsze wyrywam, biegi ida do czerwonego pola itp radocha
) po 5 tys., km mam srednio 10,7l.
czemu masz az tak ogromne spalanie???
Fizyki nie oszukasz, więc albo wydaje ci się, że jeździsz dynamicznie, albo ja mam feler
Aktualnie u mnie to wychodzi średnio między 10 a 11, czasem dojdzie do 12.5. Skąd ta różnica, pewnie wynika ze stylu jazdy..
sluchaj, ja od lat jezdze mocnymi autami -do tej pory mialy tlyko naped na tyl
kazdy Ci powie, ze smigam
tez sie dziwie, ze tylko tyle bierze, ale w sumie mi to pasuje, choc 13 czy 14 l terz by bylo akceptowalne, w koncu albo frajda, albo ekojazdapozdro!
Myślałem o QV, ale wygrało lenistwo w postaci TCTPO takich wpisach jak gdynianki, coraz bardziej nabieram ochoty na QV![]()
Mi przez 50 tys km ciagle pokazuje 10l/100. 40% trasa(100-200+ km/h) 60% miasto
Chociaz raz z synem jechalismy do warszawy, a wtedy to byly naprawde rajdy - caly czas 180-230 to spalanie pokazywalo okolo 13l. QVka jest jak dla mnie mega oszczedna![]()
ja lubię manuala akurat![]()
Poza tym w QV nie ma już przynajmniej S&S
Ale generalnie fajnie sięmoc rozwija w QV tak jednostajnie do przodu.
Myślałem, że większeg okopa ma moja Julka, tymczasem jak zacząłem patrzeć na licznik to się przyjemnie zdziwłem
Po prostu specyficznie jest wykres zrobiony dla teg osamochodu. Nie ma turbo dziury, to i nie wyczuwa się, że samochód się przyjemnie odpycha. Dopiero licznik mnie hamował. Myślałem, że wolniej jeżdżę
Ale ten moment gdy na 4 wciskasz gaz do dechy a ten bez zająknięcia zaczyna ciągnąc do przodu jest bardzo fajny![]()
Ja przyznam, że trochę nie ogarniam tych nawiewów, ale efekt mam ten sam. Chyba nie da się całkowicie wyłaczyć nawiewu na "górę". Tak samo jak nie wiem jak zmusić górny centralny nawiew (ten regulowany) do pracy wtedy kiedy ja sobie tego życzę. Póki co raz tam coś dmucha raz nie hehePo raz kolejny pytanie.
Pacjent: klima auto
Czy podczas jak jest puszczony nawiew na nogi to powinno równiez lecieć coś na szybę?
gdy puszczam na szybę wieje tylkjo na szybę
Gdy wybieram centralnie to leci centralnie.
Ale gdy wybiorę na nogi to leci również coś na szybę...
Tak więc pytanie czy to normalne?