radosuaf
Nowy
- Auto
- Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21
Może być... Ja miałem TS-a.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
Spalanie w mojej Julce QV, kształtuje się na poziomie:
autostrada 120 km/h 7,3 l/100km
autostrada 140 km/h 9,0 l/100km
miasto 11 l/100km
A świstak zawija w sreberka![]()
Tu nie chodzi o to aby tak jeździć aby jak najmniej spalać -to nie konkurs kto najdalej zajedzie na "kropelce" - takie wyniki o niczym nie informują, a co najwyżej moga rodzić pytanie po co kupiłeś alfe, lepsza byłaby skoda do wykręcania wyników. Trzeba normalnie się poruszać (tu jeszcze ma znaczenie styl jazdy) i wtedy podawać wyniki... Ale trzeba się postarać żeby osiągnąć taki wynik....
W celu ustalenia spalania proponuję nie patrzeć na spalanie chwilowe... Nie sztuka się rozpędzic, a potem jechać ze stałą prędkościa na wysokim biegu i na tej podstawie podawać wynik spalania. Kunie mechaniczne musza się czyms żywić i jest to paliwo.......Przy zwykłej jeździe ze zmienną prędkością spalanie od razu rośnie....
Chwalisz się czy żalisz? -5,6l paliła moja 156 na zwykłej krajowej drodze...... autko na gnojówkę i spalanie 7,0 ...
ale wyniki a u mnie autko na gnojówkę i spalanie 7,0 na 100 hahah
Daje słowo
W sumie jestem mile zaskoczony niskim spalaniem. Nie liczyłem na taki wynik.
Ja przy tej samej mocy silnika mam spalanie 7.8 litra, 12.000 zł tańsze auto i większą kulturę pracy silnika. Co kto lubi.
Nie wiem, jaki masz silnik, ale 1.4 MA jest OBŁĘDNIE cichy w porównaniu do 1.6 TS w 147.
Dobre pytanie.Chwalisz się czy żalisz? -5,6l paliła moja 156 na zwykłej krajowej drodze...