Ramka radiowa - optymalnie dopasowany kolor

Na zdjęciu po lewej moja stara ramka a po prawej aktualna. Jak widać są dobrze dopasowane ramki (zdjęcie po prawej) tylko nie mam pojęcia gdzie je można kupić:P Mi się udało bo kupiłem od kolegi z forum.

DSC03295.jpg DSC00441.jpg

no właśnie ale w coś muszą te radio włożyć.
co najmniej dziwne jest, że nie mają takiej ramki w ofercie.
Może spróbujcie całość okleić na inny kolor ? wtedy problem sam zniknie.
Ale po co mają w coś wkładać skoro w ASO to Ci będą chcieli sprzedać tego oryginalnego badziewnego Blaupunkta, który ramki nie wymaga? :P

Tez szukałem ramki i u nas w PL chyba nie do dostania. Kupiłem jedną na allegro i totalne chińskie badziewie niedopasowane, a jak wystawiłem komentarz neutralny, to dostałem odwetowy. Póki co śmigam bez ramki bo ta z allegro poszła do kosza ale też bym chętnie się dowiedział gdzie idzie kupić dopasowaną.

Ostatnia edycja:
Kurcze niech ktoś mądry pomyśli nad rozwiązaniem problemu. Bo mnie też to wku***** a nie mam zamiaru kupić 5 ramek i stwierdzić że każda się nie nadaje i wydać kasy.

To jest taka sama ramka jak inne:P Spróbujcie zamówić z ebay-a może mają te pasujące.

a nie chcesz okleić ją czymś? :) np folią typu carbon albo szrpane aluminium. Jakbyś do tego okleił inne elementy, np na panelu to myślę, że uzyskałbyś fajny efekt :)

Witam,
przesyłam swoje wykonanie.
Kupiłem pierwszą lepszą ramkę na Allegro. Nie pasowała ni w kij i w oko.... ale przy pomocy takiego fajnego pilnika Dziadka raz dwa nadałem jej odpowiednie wymiary i teraz jako tako względnie wygląda. Trochę inny kolor nie rzuca się tak bardzo.

Załączniki

• DSC_0221.jpg
    DSC_0221.jpg
    87.1 KB · Wyświetleń: 202
  • DSC_0220.jpg
    DSC_0220.jpg
    83.2 KB · Wyświetleń: 173
  • DSC_0219.jpg
    DSC_0219.jpg
    109.1 KB · Wyświetleń: 196
Ja kupilem pierwsza lepsza ramke do mojej 156 fl na allegro,dzisiaj probowalem ja zamontowac i sie poddalem,wogle nie pasuje,odstaje i wogle nie moge jej zaczepic,no chyba ze cos zle robie,nie wiem-jutro bede kombinowal dalej...!

Wysłane z mojego Nexus 4

Jedynie co można zrobić to przemalować ramke w kolor dobrany z reszty panelu albo ramke z całym panelem klimy, uchwytami na kubki itp przemalować na inny/podobny kolor aby wszystko było jednakowe. Ja przemalowałem wszystko na trochę ciemniejszy grafitowy kolor i wygląda to całkiem dobrze :)

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka

A wie ktoś jaki kolor mają oryginalnie te ramki? Chodzi mi o kolor z palety RAL oczywiście

Wyryte rantem felgi

Nie oryginalne radio pasuje tam jak " wół do karety" i nawet dopasowana idealnie ramka tego nie zmieni...[emoji2]

No, ale co zrobić skoro fabryczne radio jest bardzo "kiepskie". Dzięki za odpowiedzi :)

Amortyzatory
Powrót