pytanko o org alusy

Alfista

Nowy
Auto
166 JTD
tak od pewnego czasu zacząłem sie palić na takie fele na lato, tylko ze wolałbym 16tki.. i stąd moje pytanko czy z szanownego grona alfistow orientuje sie ktos czy były one rowniez dostepne w rozstawie 4x98?? moze ma ktos takie na sprzedaz.. i jak w ogole Wam sie one podobają.. :)

Alfista napisał:
czy były one rowniez dostepne w rozstawie 4x98?? moze ma ktos takie na sprzedaz.. i jak w ogole Wam sie one podobają.. :)

Mi się wydaje że były ale '15 :? Z tego co pamiętam seryjnie były montowane w 145 po fl.

moze ci sprzedac swoje 15 alumy ze 155? :mrgreen:

Wheel_sm.jpg

A co myslicie o tych felgach. One byly montowane w Alfach 147 Selespeed
Chociaz sa jeszcze inne ktore bardzo mi sie podobaja. Takie fele z duzymi kółkami w środku...po prostu umieram jak je widze

Te felgi nie były robione w wersji na 4 śruby. Ale ładne są, chciałbym miec takie na 156 :wink:

AR_156 napisał:
Te felgi nie były robione w wersji na 4 śruby. Ale ładne są, chciałbym miec takie na 156 :wink:

hehe ty masz 5x98 to sobie mozesz w oryginalnych alumach alfy przebierac jak w gruszkach :lol:

co prawda cena tych oryginałow w wiekszych rozmiarach tez jest zazwyczaj oryginalna :mrgreen:

A nie da sie jakos te 5x98 dystansami przerobic na 4x98??? Bo mi sie wydaje ze chyba daloby rade!!

no da da ale takie adaptery pewnie do tanich nie nalezą jesli w ogole są :|

a robienia dystansow u pana włodka na tokarce nie jestem zwolennikiem :D

Pan Włodek, ma magistra i doktora habilitowanego z wykonywania elementow na tokarce :lol: Napewno da rade :)

Alfista napisał:
no da da ale takie adaptery pewnie do tanich nie nalezą jesli w ogole są :|

a robienia dystansow u pana włodka na tokarce nie jestem zwolennikiem :D
No jak tam uważasz, ale są małe zakładziki które mają obrabiarki CNC ( znaczy sterowane komputerowo) i naprawde pan Włodek może zdzialac cuda jakoscia wykonania przewyszając nawet renomowane firmy jak np. Eibach itp. za ZNACZNIE mniej PLN!!!!

Załączniki

• 1680.jpg
    1680.jpg
    84 KB · Wyświetleń: 8
Niech zyje Pan Włodek i jego tokarka...... :!: :!: :!:

Marcino 156 napisał:
No jak tam uważasz, ale są małe zakładziki które mają obrabiarki CNC ( znaczy sterowane komputerowo) i naprawde pan Włodek może zdzialac cuda jakoscia wykonania przewyszając nawet renomowane firmy jak np. Eibach itp. za ZNACZNIE mniej PLN!!!!

miałem na praktykach robić przy takiej obrabiarce, a skończyło się na poznawaniu zasada programowania takich obrabiarek w programie ZERO-OSN :lol:

Jeśli operator zna się na rzeczy, posiada taką obrabiarkę i ma dostęp do odpowiednich stopów to można próbować. W Rzeszowie mamy takiego magika, gość robi w "stodole" ale wszystko co od niego wychodzi jest naprawdę bardzo dobrej jakości :wink:

no gabarytowo nie wątpie ze moze sie udać, ale przedewszystkim odpowiedni materiał jest wazny, i wolałbym juz kupic oryginał z atestem(byleby nie jakis świstek pimotu) renomowanej firmy niz probowac na własnej skorze eksperymenty pana henia pod strzechą z bryłki jaką akurat miał pod ręką :mrgreen:

Dystanse renomowanej firmy,powiedzmy H&R to wydatek okolo 1200zl za 4 sztuki...ogolnie firmowych tanszych niz 800zl nie widzialem...ja mam od 2 lat z tylu dystanse po 15mm na strone kupione za 250zl 2 sztuki od jakiegos goscia z Kielc ktory robi je do sportow samochodowych,sa one bardzo lekkie i podobno wytrzymale :wink:
w kazdym razie mysle ze ten koles jest w stanie zrobic takie przejsciowe na wymiar(moj kolega mial takie H&R w audi a3 zmieniajace wlasnie rozstaw srub w felgach)tylko za w tej chwili nigdzie nie moge znalezc jego adresu...trzeba poszukac gdzies na necie...

Pozdro

Co do pytania, które zadał Alfista ( czy są takie 16) to widzialem jakis czas temu na allegro z rozstawem 4x98 . gosciu wołał 600 zł za sztuke. ja sie napalam na takie ale 15 , tylko ze z kasa ostatnio krucho:/

grabo_s napisał:
Co do pytania, które zadał Alfista ( czy są takie 16) to widzialem jakis czas temy na allegro z rozstawem 6x98 . gosciu wołał 600 zł za sztuke

:shock: to ja chyba tez pomysle nad takimi ale 15" w sumie opony do nich w miare tanie a do 16 znowu niskie profile uzywane by trzeba bo nowe są cholernie drogie :?

a tak pozatem ciekawe czy piasty od GTV do 155/145/146 by szło przełozyc, bo tam jest 5x98 a słyszalem ze gtv jest spokrewniona w zawieszeniu z fiatem coupe.. co to oznacza chyba kazdy kojarzy...

Amortyzatory
Powrót