• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Pytanie

romus130

Nowy
Auto
alfa 156 1.8 16v TS benzyna+LPG
Witam moje pytanie brzmi czy w alfe jakiej kolwiek wystąpywała elektryczna pompa wspomagania?
pyanie w jakiej i czy myło jeszcze jakieś inne do wpomagiwanie cz tylko sama pompa daje rade bo ona jest nie większa niż puszka po TIGER-ze

mam pewien projekt w którym wywalam wspomaganie mechaniczne a zmieniam go na elektryczne zeby zdjąć z sinika zbedne obciązenie i na aukcji gdzie kupowałem było napisane ze od alfy 156 ale JA nie kojarze zeby w nich występywały takie pompy wspomaganie dzięki za odpiwiedzi. i liczy się każda wskazówka

Chodzi ci coś ala wspomaganie elektryczne CITY w fiatach ?
Mojej kobiecie się ciężko kręci kierownicą i myślałem o swapie tego ustrojstwa :)

Zaadoptuj sobie elektrohydrauliczną pompę wspomagania z francuzów. Używam je w projektach wyścigowych/rajdowych, tylko pamiętaj o płynie na jakim mają pracować, pomarańczowy Total nic innego nie lej do nich.

Zaadoptuj sobie elektrohydrauliczną pompę wspomagania z francuzów. Używam je w projektach wyścigowych/rajdowych, tylko pamiętaj o płynie na jakim mają pracować, pomarańczowy Total nic innego nie lej do nich.

To się nazywa płyn LDS, bo domyślam się, że chodzi o pompy od układu hydropneumatycznego w citroenach C5 :P

To się nazywa płyn LDS, bo domyślam się, że chodzi o pompy od układu hydropneumatycznego w citroenach C5 :P

Nie o taką pompę mi chodzi :) Mam na mysli elektrohydrauliczną pompę wspomagania układu kierowniczego jaką posiada mase francuzów typu saxo, 106, berlingo, c4 i wiele innych

6279343107.jpg

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót