Pytanie (znaczki na klapie)

• Autor wątku Autor wątku Piciek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
U mnie był kompleci i komplecik napisów zostanie...Mnie sie tam podoba ten napis, lubie popatrzeć na tą "dwójeczkę" :mrgreen: , a teraz jeszcze musi się znaleźć miejsce na napis Cuore Sportivo od Korcza :D

Pozdrawiam 8)

Nie tylko w Alfie można zamówić "nieumieszczanie" oznaczeń. W BMW i Mercedesie też stosuje się ten proceder. Standardowo oznaczenia są, jednak na życzenie można je usunąć.
Ja mam komplet oznaczeń i powiem szczerze że niekiedy są one dość prowokujące dla innych uczestników drogi :D

Generalnie ciężko dostać emblematy na klapę. Sam szukam na klapę emblemat Boxer i nie hu hu mogę znaleźć. :(

Spirit napisał:
Sam szukam na klapę emblemat Boxer i nie hu hu mogę znaleźć.

Spirit, nowego nie można już dostać, tylko pozostaje rynek wtórny.
Sam szukałem jakiś czas temu :roll:

Witam.

Ja również poszukuję literek na tylną klapę.
Dokładnie 2.4 JTD. Wie ktoś skąd można zamówić takie cudo ? :)
No i na jakim kleju/preparacie najlepiej je mocować? Ma ktoś może jakiś "wzór", czyli dokładne zdjęcie jak to jest umieszczone w oryginale?

Z góry dziękuje za pomoc.

Witam.

No i na jakim kleju/preparacie najlepiej je mocować? Ma ktoś może jakiś "wzór", czyli dokładne zdjęcie jak to jest umieszczone w oryginale?

przyłączam się do prośby.. 156 2.4 JTD
Może gdyby ktoś jeszcze się znalazł chętny, to z firmy w której pracuje, można by zamówić wycięte laserem w stali A2.. samemu można delikatnie podpolerować, nakleić to już nie problem..

Witam.

Ja mam te znaczki i szykuję się do usunięcia ich!! (jeśli są mocowane tylko na klej, nie chcę mieć dziur)

Witam.

Nowe, oryginalne kup, nie są drogie - ja zamawiałem od kolegi Freeco, możesz też w ASO.

Aha, mają podklejoną taśmę dwustronną.

Ostatnia edycja:
Ja mam te znaczki i szykuję się do usunięcia ich!! (jeśli są mocowane tylko na klej, nie chcę mieć dziur)

wszystkie emblematy i napisy są mocowane na taśmę dwustronną.po ścięciu napisów resztki taśmy można usunąć rozpuszczalnikiem a następnie to miejsce wypolerować gdyż zawsze zostaje ślad .

moje ze względu na odłażenie foli zostały zdemontowane a znajomy na ich podstawie wyciął mi na folii napisy w kolorze który chciałem - koszt 20 zł ( napisy 164 V6 SUPER)

A ja mam tylko 145 z lewej i T.Spark z prawej. Stojąc na światłach moją ES-ką czy lansując się po mieście (:Dhehe) reszta się tylko domyśla co może być pod maską... Na pytanie: "jaki piecyk, dwa zero?" zawsze kiwam głową:D

Podczepię się pod temat, a żeby nie zakładac nowego to zadam pytanie odnośnie znaczków na masce przedniej. Czy jest jakaś różnica w znaczkach (wielkość, może wypustki pod otwory) w Alfie 147, GTV i Alfie 156? Bo zastanawia mnie jeden fakt, że jest allegrowicz, który oferuje na sprzedaż emblemat na 1 aukcji za 43 zł a na drugiej 55 i w obu przypadkach pasuje do AR 147 i GTV, natomiast w 1 przypadku tylko do AR 156.
Poniżej linki:
http://www.allegro.pl/item962584821_znak_firmowy_emblemat_alfa_147_spider_gtv_mito.html
i
http://www.allegro.pl/item962584862_znak_firmowy_emblemat_alfa_romeo_145_156_gtv.html

Obawiam się że po moich analizach, chyba w obu przypadkach pasuje do AR 156, tylko cena jest inna i tu liczy się dobry zakup.

Co o tym sądzicie ?

kolego te dwa znaczki się różnią - zobacz zdjęcia spodów - jeden ma dwa cycki i jest klejony a drugi jest przykręcany

Znaczki będą pasować. Ja w tamtym roku na szrocie kupiłem sobie grilla od 145 z ładnym (niewyblakniętym) znaczkiem i przełożyłem do mojej 156.
242.jpg
p1020532f.jpg

p1020533q.jpg

imgp5602y.jpg

Zdjęcia już po wymianie znaczków.
242.jpg

Amortyzatory
Powrót