• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Pytanie o konfiguracje

Auto
Stelvio
Planuje zakup nowego Stelvio. Zdecydowałem się na silnik 280KM i mam parę pytań odnośnie konfiguracji.

1) kolor: tu mam największy problem. Podobają mi się niebieskie: Montecarlo lub Misano. problem w tym że chciałem też czerwoną tapicerkę, a ta nie jest dostępna z tymi lakierami. W drodze kompromisu chyba zdecyduję się na niebieski lakier ( ale nie mogę się zdecydować który) i na brązową skórzaną tapicerkę.

2) drugi dylemat to wersja wyposażenia Ti czy Veloce. W mojej konfiguracji cenowo wychodzi bardzo podobnie, wiec chodzi o kwestie wyglądu. Wykończenie wnętrza drewnem czy włóknem węglowym. Oraz fotele. Czy sportowe fotele Veloce są wygodne w dłuższej podróży? Mam 182cm wzrostu i ważę 85 kg btw.
Felgi Ti maja 18cali a Veloce 19cali. W obu wersjach są ładne. czy sportowe fotele + 19calowe felgi nie odbiją się na komforcie podróży?

3) no i kwestia Coronavirusa we Włoszech. Pan z salonu mówi że czas oczekiwania nie wydłuży się znacznie (około 3 miesiące) i samochody przechodzą "kwarantanne" 3 tyg w Tychach. Nie chodzi mnie o ryzyko zakażenia, ale bardziej o to że będę czekał rok na zamówiony samochód.

Proszę o opinie i pozdrawiam!

Planuje zakup nowego Stelvio. Zdecydowałem się na silnik 280KM i mam parę pytań odnośnie konfiguracji.

1) kolor: tu mam największy problem. Podobają mi się niebieskie: Montecarlo lub Misano. problem w tym że chciałem też czerwoną tapicerkę, a ta nie jest dostępna z tymi lakierami. W drodze kompromisu chyba zdecyduję się na niebieski lakier ( ale nie mogę się zdecydować który) i na brązową skórzaną tapicerkę.

2) drugi dylemat to wersja wyposażenia Ti czy Veloce. W mojej konfiguracji cenowo wychodzi bardzo podobnie, wiec chodzi o kwestie wyglądu. Wykończenie wnętrza drewnem czy włóknem węglowym. Oraz fotele. Czy sportowe fotele Veloce są wygodne w dłuższej podróży? Mam 182cm wzrostu i ważę 85 kg btw.
Felgi Ti maja 18cali a Veloce 19cali. W obu wersjach są ładne. czy sportowe fotele + 19calowe felgi nie odbiją się na komforcie podróży?

3) no i kwestia Coronavirusa we Włoszech. Pan z salonu mówi że czas oczekiwania nie wydłuży się znacznie (około 3 miesiące) i samochody przechodzą "kwarantanne" 3 tyg w Tychach. Nie chodzi mnie o ryzyko zakażenia, ale bardziej o to że będę czekał rok na zamówiony samochód.

Kolor to rzecz gustu i trudno coś podpowiadać, sam mam dylemat czy wybrać Vesuvio czy Stromboli aleeee jeżeli chodzi o odcień niebieskiego to ja bym dopasował odcień do wersji wyposażenia, tj.:
- jeżeli decydowałbym się na wersję "elegancką" Ti ze srebrnymi ramkami szyb i jasnymi srebrnymi felgami, to celowałbym w ciemno niebieski Montecarlo
- jeżeli decydowałbym się na wersję "sportową" Veloce z czarnymi wykończeniami ramek szyb i czarnymi felgami 20" to celowałbym w jasno niebieski Misano.

Zależy też jak długo zamierzasz użytkować pojazd i czy żywy kolor nie znudzi Ci się po jakimś czasie.
Zwróć też uwagę, że w wersji Veloce w standardzie masz felgi 20".
Najlepiej, w miarę możliwości, obejrzeć pojazdy w tych kolorach na żywo, i to nie w salonie, tylko na placu bo w świetle dziennym całkowicie inaczej wyglądają niż w pomieszczeniu...

wprowadzili teraz jeszcze trzeci niebieski Anodized - coś pomiędzy.
fotele: dla mnie bardzo istotne, a że opóźnia mi się zakup to zdążyłem przetestować wszystkie (poza nowymi szmaciakami "premium"):
1. Veloce
2. długo nic
3. szmaciaki/pólskóry (tylko za trzymanie tyłka, wygląd fatalny)
4. skóry Piano
4. skóry
ale to dla mnie :175/75 i w Giulii, przy założeniu dynamicznej codziennej jazdy i mało tras. Preferencje dla użytkownika Stelvio i innego rozkładu masy własnej mogą być inne.

jeśli urządzamy głosowanie na wygląd to Veloce i Misano.

Mam zielony i jest piekny, ale zona mi kazala. Dolozylismy brazowa skore. Co prawda to tylko Super na 18stkach, ale broni sie ciekawym kolorem i skora brazowa. Na Twoim miejscu wzialbym czarna Veloce z czerwona skora.

Bron Cie przed zwyklymi fotelami - sa tragiczne dla mnie (188cm/100kg). Moze i sie wygodnie siedzi, ale po 45 min ledzwia placza.

- - - Updated - - -

Jesli szczegolnie nie potrzebujesz 280 koni i nie zamierzasz z trgo korzystac to moze kup 200tke i doloz boxa od racechipa. Oczywiscie o ile 200konne sa dostepne w wersjach w ktore celujesz.

Amortyzatory
Powrót