[Giulia] Pytanie o jedną Giulię z salonu

Knapek

ZBANOWANY
Auto
AR Giulietta 150KM, Jeep Renegade
Czy wiadomo coś o tej Giuli? Wiem, że rocznik 2019, wiem że zarejestrowana, że kończy się gwarancja itd. z tego względu cena pewnie też do zbicia.
Może była bita, może coś z nią nie tak, że tak długo stoi? Jak postoi do lipca kiedy dostanę premię, to się poważnie zastanowię;)

https://salon.alfaromeo.pl/oferta/151586/giulia-20-turbo-benzyna-200-km-at8-rwd

Myślę że powodem dla którego ten egzemplarz do tej pory nie znalazł właściciela to kolor (choć to rzecz gustu), ale i to, że to totalnie podstawowa wersja, nawet reflektory są halogenowe, brak czujników cofania, brak nawiewów na tył itd... W podobnych pieniądzach można było wyrwać wersję business, która choć nie wypasiona po dach, to jednak coś tam ma w standardzie. Ja chyba bym nie kupił auta, które 2,5 roku stoi nie używane i to jeszcze bez gwarancji, problemem może być nie używany silnik (korozja cylindrów) i późniejsze problemy z tym związane, ale to tylko moje zdanie.

Wiem, że rocznik 2019, wiem że zarejestrowana, że kończy się gwarancja itd

Że kończy się gwarancja to wiesz od sprzedawcy czy zgadujesz? Nie zawsze autu zarejestrowanemu przez dealera biegnie gwarancja.

Poza tym:
Data I rejestracji 09/12/2020
Więc jeśli nawet biegnie od rejestracji przez dealara to dopiero się zaczęła.

Może była bita, może coś z nią nie tak, że tak długo stoi?

Kupując AR musisz wiedzieć, że stanie auta na placu nawet powyżej roku jest normalne.

Ostatnia edycja:
Czy wiadomo coś o tej Giuli? Wiem, że rocznik 2019, wiem że zarejestrowana, że kończy się gwarancja itd. z tego względu cena pewnie też do zbicia.
Może była bita, może coś z nią nie tak, że tak długo stoi? Jak postoi do lipca kiedy dostanę premię, to się poważnie zastanowię;)

To auto ma halogenowe lampy przednie. To może być powód dlaczego nie ma na nie amatora. To rzadko spotykane rozwiązanie w tym segmencie.

to najbiedniejsza wersja plus lakier metalizowany- halogenowe światła 16 stki koła -bieda total.

To jest to samo auto którego ogłoszenie jest również na otomoto
https://www.otomoto.pl/oferta/alfa-...-2019r-przebieg-0-km-ID6DDe3G.html#c4c78d52bc

Tak więc, początek obowiązywania gwarancji to 9.12.2020, a więc od tego dnia ma 2 lata gwarancji.
Faktyczna data produkcji auta to 12.06.2019, co i tak kompletnie nie ma znaczenia jeśli chodzi o gwarancję.
Zrzut ekranu 2021-03-27 233422.jpg

Co do wersji i wyposażenia to już twoja decyzja, nie każdy musi mieć Veloce. Co do koloru to faktycznie kwestia gustu, mi osobiście ten kolor się podoba.

Sam pewnie gdybym miał rozważać w tych samych pieniądzach auto de facto fabrycznie nowe i jakieś wypasione ale jednak 2 letnie z jakimś tam przebiegiem i historią, też pewnie bym rozważył zakup takiego egzemplarza.

kolor taki sam, ale z ledami i bixenonami, podobna cena ale od jakiegoś pośrednika co pewnie wciska swoje finansowanie:

https://www.otomoto.pl/oferta/alfa-...0km-skrzynia-automatyczna-alarm-ID6DIoHR.html

polift2020 parę pln wiecej ale IMO warto:
https://www.otomoto.pl/oferta/alfa-...-my20-2-0-turbo-200-km-at-2020r-ID6DFBpd.html

Może celuj w wersję Business, z najtańszych jest najbardziej opłacalna, w 2020 nawet ACC w standardzie, koła 17 (mniejszy dramat niż te 16 niepasujące do Giulii) no i te halogeny... IMO z nimi nie wygląda jak Giulia...

Myślę że powodem dla którego ten egzemplarz do tej pory nie znalazł właściciela to kolor (choć to rzecz gustu), ale i to, że to totalnie podstawowa wersja, nawet reflektory są halogenowe, brak czujników cofania, brak nawiewów na tył itd... W podobnych pieniądzach można było wyrwać wersję business, która choć nie wypasiona po dach, to jednak coś tam ma w standardzie. Ja chyba bym nie kupił auta, które 2,5 roku stoi nie używane i to jeszcze bez gwarancji, problemem może być nie używany silnik (korozja cylindrów) i późniejsze problemy z tym związane, ale to tylko moje zdanie.
Korozja gładzi, o panie :Do
2 lata to nie jest okres, w którym pojawia się korozja w zamkniętych szczelnych przestrzeniach. Gdybyś częściowo zalał silnik woda, to może, ale przy sprawnym silniku??
Ja kupiłem auto, które stało zarejestrowane na dealera 2 lata. Jeździ do dziś i nie robiłem remontu silnika.

Wysłane z mojego Nokia 7.2 przy użyciu Tapatalka

Jak sądzisz ile jeszcze możesz urwac z ceny ? Moim zdaniem nie zejdą Ci nawet 10 000 zł. Za tą wersję 120 000 zł według mnie to przesada wersja bieda.

Jak sądzisz ile jeszcze możesz urwac z ceny ? Moim zdaniem nie zejdą Ci nawet 10 000 zł. Za tą wersję 120 000 zł według mnie to przesada wersja bieda.

Minusem niewątpliwie jest wyposażenie - jest to wersja cennikowa "Giulia", szczegóły znajdziesz w cenniku z 2019:
https://www.adfauto.pl/HeroGraf/salon/alfa-romeo/cenniki/Cennik_Giulia_2019.pdf
Nie posiada np.: czujników parkowania (żadnych), android auto/carplay, wewnętrznego lusterka samościemniającego, składanej kanapy (w ogóle), podgrzewanych i składanych lusterek bocznych, kamery cofania itp.

Przejrzałem oferty z 2019 u dealerów i znalazłem jeszcze tylko jedną:
https://www.otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-giulia-teraz-w-cenie-123-500-zl-ID6Cr1gv.html
Jest to też wersja "Giulia", jednak doposażona o: czujniki parkowania przednie i tylne, android auto/carplay, alarm oraz BiXenony 35W z AFS i DRL
Jest również zarejestrowana i w podobnej cenie 123 500 zł, jednak w tym przypadku rabat to aż 29,5 %.
Gdybyś uzyskał taki na bordową, oznaczało by to kwotę 116 300 zł.
Decyzja należy do Ciebie - na ile przeszkadzałby Ci brak danego wyposażenia, bo patrząc na właściwości jezdne, osiągi, precyzję prowadzenia i frajdę z jazdy w tej cenie nie ma konkurencji :)

PS. Jest jeszcze wersja Business z 2020 r. (przedliftowa, zarejestrowana) za 124 900 zł:
www.otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-giulia-business-2-0-200-km-ID6DHmzU.html

Ostatnia edycja:
Dodatkowe wyposażenie to akurat najmniej ważne co mnie interesuje, rzadko nawet używam przycisków do audio na kierownicy, bo wolę obsługiwać radio klasycznie. Dla mnie samochód ma w miarę bezawaryjnie jeździć, mam się w nim dobrze czuć, nie być skodą ani innym wyrobem niemieckim czy niemieckopodobnym czy francuskim i nie stać na co drugim miejscu parkingowym przed pracą czy w sąsiedztwie, ponieważ jestem mega indywidualistą. Ostatnio przejechałem się Giulią i bardzo mi pasuje. Ksenony też mnie nie interesują, wręcz przeciwnie, kolor akurat mi się podoba, felgi faktycznie trochę dziwne, ale mogą być na zimę, a kupię sobie inne. No i to może być jedna z ostatnich szans na kupno normalnego, klasycznego samochodu, zanim ekoterroryści z eurokołchozu zupełnie oszaleją.
Tak więc większość mi pasuje, tylko cena za wysoka moim zdaniem. Ale to dobrze, może postoi jeszcze z pół roku, to się zastanowię i cena wyjściowa może spadnie.

Ostatnia edycja:
jedno co mogę Ci doradzić to światła- kupowanie z halogoenem jest meega słabym pomysłem w tej klasie. po drugie mając na uwadze datę pierwszej rejestracji powinni w promocji dać 5 lat gwary.

To jest to samo auto którego ogłoszenie jest również na otomoto
https://www.otomoto.pl/oferta/alfa-...-2019r-przebieg-0-km-ID6DDe3G.html#c4c78d52bc

Tak więc, początek obowiązywania gwarancji to 9.12.2020, a więc od tego dnia ma 2 lata gwarancji.
Faktyczna data produkcji auta to 12.06.2019, co i tak kompletnie nie ma znaczenia jeśli chodzi o gwarancję.
Pokaż załącznik 277060

Co do wersji i wyposażenia to już twoja decyzja, nie każdy musi mieć Veloce. Co do koloru to faktycznie kwestia gustu, mi osobiście ten kolor się podoba.

Sam pewnie gdybym miał rozważać w tych samych pieniądzach auto de facto fabrycznie nowe i jakieś wypasione ale jednak 2 letnie z jakimś tam przebiegiem i historią, też pewnie bym rozważył zakup takiego egzemplarza.

[MENTION=87097]Krzysztof Fly[/MENTION], zdradź proszę skąd wyciągnąłeś tak dokładne dane o aucie? Mam na myśli precyzyjną datę produkcji.
Z góry dzięki za info.

Z katalogu części AR, niestety raczej nie znajdziesz nigdzie darmowej wersji która obsługuje tak nowe samochody. Można gdzieś tam ewentualnie wykupić dostęp na godziny (szukaj info w postach epsonix) część informacji znajdziesz także tutaj;
https://s.agencja-art.pl/jeep/ (było już o tym wielokrotnie na forum)

Z katalogu części AR, niestety raczej nie znajdziesz nigdzie darmowej wersji która obsługuje tak nowe samochody. Można gdzieś tam ewentualnie wykupić dostęp na godziny (szukaj info w postach epsonix) część informacji znajdziesz także tutaj;
https://s.agencja-art.pl/jeep/ (było już o tym wielokrotnie na forum)

Tak o tym linku można było już przeczytać wcześniej.
Ale jak z katalogu części AR? Nie kumam.

w eper wpisujesz nr vin i wyskakują te dane

jedno co mogę Ci doradzić to światła- kupowanie z halogoenem jest meega słabym pomysłem w tej klasie. po drugie mając na uwadze datę pierwszej rejestracji powinni w promocji dać 5 lat gwary.

Taka ciekawostka - większość Giulii jakie spotkałem we Włoszech miała halogenowe światła z przodu ;)

Bo Włosi nie lubią świecić bez sensu.

co to znaczy bez sensu- światła to podstawa bezpieczeństwa - halogen tu świeci jak w latach 70 tych - to cofniecie o kilka epok. Zgadzam sie z Tobią takie rzeczy jak navi, szklany dachczy skóra to zbytek felgi tez normalne można dokupić ale światła - to jak łada wygląda, a że włosi coś tam takiego kupują wiadomo- cen czyni cuda. w mojej ocenie to auto powinno kosztować max 90 tys brutto i to bym sie zastanawiał.

Ostatnia edycja:
Dodatkowe wyposażenie to akurat najmniej ważne co mnie interesuje, rzadko nawet używam przycisków do audio na kierownicy, bo wolę obsługiwać radio klasycznie. Dla mnie samochód ma w miarę bezawaryjnie jeździć, mam się w nim dobrze czuć, nie być skodą ani innym wyrobem niemieckim czy niemieckopodobnym czy francuskim i nie stać na co drugim miejscu parkingowym przed pracą czy w sąsiedztwie, ponieważ jestem mega indywidualistą. Ostatnio przejechałem się Giulią i bardzo mi pasuje. Ksenony też mnie nie interesują, wręcz przeciwnie, kolor akurat mi się podoba, felgi faktycznie trochę dziwne, ale mogą być na zimę, a kupię sobie inne. No i to może być jedna z ostatnich szans na kupno normalnego, klasycznego samochodu, zanim ekoterroryści z eurokołchozu zupełnie oszaleją.
Tak więc większość mi pasuje, tylko cena za wysoka moim zdaniem. Ale to dobrze, może postoi jeszcze z pół roku, to się zastanowię i cena wyjściowa może spadnie.

Jak dla mnie kolor super -lampy- zobaczcie konkurencje również wydaje na zwykłych lampach wiec ....temat dyskusyjny
Wynegocjować fajna cenę i auto bajka

Amortyzatory
Powrót