Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
Pamiętasz może jaki miałeś nr sprężarki ZEXEL a jaki VALEO?? Ja miałem zexela a założyłem Valeo o tym samym nr i nabijając 460g to słabiutko dzialaAby zamknąć temat, po podłączeniu do maszyny ukazało się zbyt niskie ciśnienie kompresora. Założyłem inny kompresor, był Zexel teraz jest Valeo, nabite 550 g wcześniej 450g ale słabo chłodziło. Błąd B1960 traktuję jako przypadkowy, po wykasowaniu nie wrócił.
- - - Updated - - -
- - - Updated - - -
U mnie wiertareczka przerodziła się w takie coś jak na filmikuPoszło sprzęgło wiskotyczne. Teraz pytanie - czy w tym temacie temat tego sprzęgła był poruszany? Bo zauważyłem, że jest zachowana reguła - przy włączonej (choć na ten moment niedziałającej) klimie jest cicho ale jak np. gwałtowniej ruszę na rondzie to rozlega się takie właśnie zarzynanie. Muszę wyłączyć i włączyć śnieżynkę i znowu jest cicho. Dokładnie to samo było przy "szlifiereczce" a potem wyłącz, włącz i cisza.
O masakra. Nie temat tego sprzęgła nie był poruszany przynajmniej nie pamiętam. Myślisz, że ono może odpowiadać za szlifierkę?
Na stronie Valeo (http://www.valeocompressors.com/en/faq) pisze że ZXL100PG to nie jest to samo co PAG100, tak więc z tym PAG100 to chyba trzeba uważać.
"Please use the oil specified on the compressor label. Valeo TM compressors ship with ZXL100PG for R134a application. Be advised: ZXL100PG (compliant with ISO Grade 46 standard with a viscosity of 46cSt) is not a PAG100 oil."
U mnie po 5 latach padł skraplacz BEHR HELLA i teraz dylemat czy inwestować w Denso, czy brać Nissens lub NRF.
Ktoś ma jakiś pomysł czemu wiatrak nie kręci i ciśnienie jest poza skalą (mam ten manometr od samodzielnego nabijania, tego zestawiku), jakby się jakiś regulator ciśnienia zawiesił i nie otwiera. Sprzęgło działa, ogólnie nawet nie miałem nigdy "wiertarki". Nabili mi klime - 460g i dalej nie działa, no i te ciśnienie właśnie już wywaliło poza skale na tym manometrzeCzyli niby ponad 7bar jest w układzie po nabiciu... A było 5,5bar przed (wg tego manometru).
Ja mam Taki kompresor jakby co: 50514055
Czy powinno być napięcie na wtyczce od wentylatora jak włączam klime? Bo nie ma, ale możliwe, że zatarty już kompresor ale logicznie patrząc powinno napięcie tam dalej być jakieś. A tu nic, nie wiem czy komputer jakoś sobie odciął ten wiatrak bo nie nabija kompresor, czy co?