Dokładnie to samo zauważyłem u mnie. Zatem teoria ze zbyt dużą ilością czynnika lub zbyt małą ilością oleju może być nietrafiona.efekt wiertarki i dziwnego buczenia pojawia się jak temp. zewnętrzna jest niższa ja wewnątrz, ok 18-22 stopnie
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Dokładnie to samo zauważyłem u mnie. Zatem teoria ze zbyt dużą ilością czynnika lub zbyt małą ilością oleju może być nietrafiona.efekt wiertarki i dziwnego buczenia pojawia się jak temp. zewnętrzna jest niższa ja wewnątrz, ok 18-22 stopnie
Dokładnie to samo zauważyłem u mnie. Zatem teoria ze zbyt dużą ilością czynnika lub zbyt małą ilością oleju może być nietrafiona.
Zauważ, że u mnie mogło być co najwyżej za dużo czynnika.Raczej za mało czynnika, temperatura spada a za nią ciśnienie i zaczyna wiercić.
Jaka sprężarka siedzi w 1.75 Tbi? Hałasuje mi sprzęgło klimy, da się wymienić tylko ten element?
Wysłane z mojego moto g(7) przy użyciu Tapatalka
Zauważ, że u mnie mogło być co najwyżej za dużo czynnika.
Na postoju nic nie słychać.
Ciśnienie po niskiej stronie utrzymuje się stabilnie w okolicy 2 bar, natomiast po stronie wysokiej wzrasta do 18 bar i zostaje zbite do około 12. Tak samo było zarówno gdy w układzie było 550 oraz 460 g.
Ja mam u siebie tak samo. Wcześniej dobijało do 22-23 barów ale przyczyną był brak pierwszego biegu chłodnicy
Mam dziurawą chłodniczkęWidać kropki pod UV. Trzeba będzie wymienić.
Ja już pisałem. Wymieniłem przewód klimy Żadne zakuwanie. Nowy, ori. Nabicie klimyi od ponad 2 lat spokój. Ile można eksploatować ten temat?
Taaa. Miałem mało brzęczało. Dobiłem brzęczało. Wymiana węża wzorowo.
Jak kto lubi i...dalej niech męczy się.
Na jakiej podstawie go wymieniłeś? Miał nieszczelność?
Jak poradziłeś sobie z tym brakiem pierwszego biegu wentylatora chłodnicy?![]()
U mnie jest wersja z rezystorem wiatraka na chłodnicy. Wyjąłem go i rozleciał mi sie w rękach.
Tymczasowo wstawiłem z alfy 156 TS bo jest gabarytowo taki sam ale różni się rezystancją o pa dziesiątych, potem wstawiłem prawidłowy.
Możesz to sprawdzić w MESie/FESie jak masz dostęp do kompa albo pobawić się przekaźnikami pod maską przy akumulatorze.
Generalnie teraz po załączeniu klimy po chwili załącza sie ładnie pierwszy bieg i praktycznie cały czas kręci się wiatrak