Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.
Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.
Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.
tylko 3 wyprowadzenia elektryczne ?that sensor is called a T-MAP sensor (combined temperature and manifold pressure). The part in the plastic strainer is the temperature probe, when it's covered in oil it cannot respond to quick changes in air temp.
tylko 3 wyprowadzenia elektryczne ?
Który podaje ciśnienie i temperaturę w kolektorze.To czujnik ciśnienia doładowania
No właśnie ten czujnik Map a właściwie to liczony jest na podstawie czujnika MAP i ciśnienia doładowania.A przepływ powietrza w kg/h co podaje?
Od temperatury ich praca nie zależy ale od aktualnie panującego ciśnienia atmosferycznego zależą wskazania czujnika podciśnienia w kolektorze ssącymTeraz pytanie, czy ich praca technicznie zależy jakoś od temperatury.
Reguła jaką zauważyłem jest następująca (temperatury zewnętrzne):
.....
W silniku 1,4 MA nie ma przepływomierza (MAP sensor), czyli klasycznego czujnika mierzącego masę zasysanego powietrza takiego jak jest w dieslach, albo jaki był w TSie[/QUOTE
To podaj te dziwnościbo mi pokazuje jakieś dziwne wyniki w MultiEcuScan.
W silniku 1,4 MA nie ma przepływomierza (MAP sensor), czyli klasycznego czujnika mierzącego masę zasysanego powietrza takiego jak jest w dieslach, albo jaki był w TSie[/QUOTE
To podaj te dziwności
nie mam dostępu już, ale pokazywało w granicach ~6...
EDIT: może ktoś posiada zdjęcia z poprawnymi danymi i może załączyć?