Przepływomierz - zamiennik.

• Autor wątku Autor wątku grzelutek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
G

grzelutek

Guest
Witam.Czy ktoś z Was ma założony zamiennik zamiast oryginalnego przepływomierza firmy Bosch :?: Jak się sprawuje i jakiej firmy jest zamiennik :?:

Miałem zamiennik z interkarsu firmy 4max zamontowany 1 miesiąc Ar nie potrafiła się z nim do końca dogadać

Ja kupiłem oryginał w serwisie Boscha i jestem zadowolony.
Zapłaciłem 290 zł. Nie jest to chyba super wygórowana cena,
a mam przynajmniej pewność, że będzie działał jak należy.

destikero napisał:
Ja kupiłem oryginał w serwisie Boscha i jestem zadowolony.
Zapłaciłem 290 zł. Nie jest to chyba super wygórowana cena,
a mam przynajmniej pewność, że będzie działał jak należy.
Wszystko pięknie,tylko do 156 kosztuje 290,a do 155 800 zł. :cry: I tu jest pies pogrzebany.

grzelutek napisał:
Wszystko pięknie,tylko do 156 kosztuje 290,a do 155 800 zł. I tu jest pies pogrzebany.
ale wydaje mi się , że jest na to rada :D

Jaka :?: Zamienić 155 na 156 :mrgreen:
Co Ty taki tajemniczy jesteś :?: :?: :?:

Muszę założyć ten zamiennik co mam,bo po wymianie sondy było fajowo przez chwilę,a teraz jak ściągam nogę z gazu np. przy 2800-3000 to tak jakby trochę był mulasty,jakby trochę hamował silnikiem.
Niby przepływka sprawdzana.Napiecia przy wolnych obrotach i przy 3000 były w miarę dobre,ale on już ma 11 lat i 126,5 tyś km. :|?:

Ja kiedyś kupiłem zamiennik na allegro, ale moja była 156 1,6 TS nie jeździła na tym, zimna się dławiła a ciepła miała przymulenia - na szczęście udało się oddać. Problem miałem podobny, ponieważ mój TS był jeszcze z metalowym deklem zaworów ( starszy) i przepływka była cztero pinowa a więc aby ją kupić trzeba było wydać tak jak piszesz prawie 800 zł. A że stara przepływka odmówiła posłuszeństwa całkiem to, co było robić - pojechałem na szrot znalazłem taką, co pasuje na wtyczkę ( Vectra 2,5 V6) założyłem i ku mojemu zdziwieniu przejechałem na tym ponad 40 tys. km aż do rozstania z samochodem?

Bedboys napisał:
pojechałem na szrot znalazłem taką, co pasuje na wtyczkę ( Vectra 2,5 V6) założyłem i ku mojemu zdziwieniu przejechałem na tym ponad 40 tys. km aż do rozstania z samochodem?
A nie pamiętasz numeru tej przepływki :?: To była Vectra A,czy już B :?:

ja kupilem zamiennik na alledrogo za 170 zł z tego co pamietam i smiga jak ta lala juz ponad 10k km. za orginał krzykneli mi ponad tysiaka

Amortyzatory
Powrót