przepływomierz 2,0 v6 turbo

• Autor wątku Autor wątku carlosito
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
C

carlosito

Guest
witam :)

mam pytanko o numer przepływki w alfie 166 2,0 v6 turbo.. autko przy ostrym przyspieszaniu poszarpuje i muli... jak przyspieszam powoli wszystko jest ok....
moze ktos wie gdzie taka przyjemnosc dostane?

Moim zdaniem przy gwałtownym dodaniu gazu brakuje mu paliwa a przydusza go nadmiar powietrza zbyt wolno reaguje na dodanie gazu coś tu jest zabrudzone

75andrew155 napisał:
Moim zdaniem przy gwałtownym dodaniu gazu brakuje mu paliwa a przydusza go nadmiar powietrza zbyt wolno reaguje na dodanie gazu coś tu jest zabrudzone
U mnie jest podobnie co może być przyczyną (zabrudzone) :?:
Jak powinno mierzyć się ciśnienie paliwa gdzie wpiąć manometr :?:

Joseph napisał:
Jak powinno mierzyć się ciśnienie paliwa gdzie wpiąć manometr
Na listwe wtryskuprzed regulatorem cisnienia paliwa

ja bede wiedzial cos w next week... wymieniam swiece i przewody, na ktore silnik 2,0 turbo jest bardzzo wrazliwy.... niestety kroi mi sie tez wydatek chyba na pompe wody bo cos sie niunia grzeje ;/

Co Wy z tymi pompami , Pompa wody albo działa albo nie lepiej poszukaj innej przyczyny może zmień czujnik w chłodnicy załączający wentylator , termostat zmień płyn chłodzący

tak jak napisalem w innym temacie wentylatory na maxa daja...

carlosito napisał:
ja bede wiedzial cos w next week... wymieniam swiece i przewody, na ktore silnik 2,0 turbo jest bardzzo wrazliwy.... niestety kroi mi sie tez wydatek chyba na pompe wody bo cos sie niunia grzeje ;/

u mnie winą była pompa paliwa bo miałem ten sam problem (myślałem że to turbina siada bo traciła moc przy przyspieszaniu) przewody kosztują 480zł. polskie a 1000zł. ngk

MARCIN :) a ile dałeś za pompe??
przewody kupilem nowki orginaly za 380 pln jakos... i jest zdecydowana poprawa... teraz za to przy przyspieszaniu czasem cos jakby szarpnie... a moze to wlasnie pompa jak mowisz...

Amortyzatory
Powrót