• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[Giulietta] przełącznik LPG

Ja w Mito mam butle 52,5 litra i podłoga jest wyższa o 1 cm. Uzupełniona styrodurem...

Bo MiTo na normalną wnękę na koło a Julka ma na dojazdowkę [emoji6]

Bo MiTo na normalną wnękę na koło a Julka ma na dojazdowkę [emoji6]

To jest dla ,mnie jakaś patologia co tam odwalili z Giuliettcie. Juz nawet nie pod kątem gazu, tylko ogólnie chęci wsadzenia oełnowymiarowego koła zapasowego. A najlepsze jet to że jak zaglądniemy pod spód auta to miejsca tam jest pełno. Tak jak włosi potrafia zrobić ładne auto to użytkowo... jak zwykle włoskie decyzje projektowe wyciągnięte z tyłka - tak jak ilość i wielkość/funkcjonalność schowków we wnętrzu.

Ja mam butle 47L co realnie przekłąda mi się na ok 43L gazu. Podłoga poszła ok 4-5cm w górę. Boki wypełnione styrodurem z którym wyciałem sobie miejsca na różne graty.
IMG_20190421_143833.jpg

Mam identycznie oprócz klucza bo dojazdówki też nie wożę...

Zupełnie nie potrafię zrozumieć dlaczego ludzie chcą ukrywać takie elementy jak sterownik LPG - rozumiem, że to wstyd? Przełącznik powinien być umieszczony tak żeby dowolny kierowca miał go w polu widzenia i w zasięgu ręki.

też uważam że chowanie panelu sterowania jest bez sensu (chyba że był by jakiś mega wielki i brzydki, ale zawsze można dać inny ;-) ). Po to jest ten panel żeby był widoczny i dostepny ale oczywiscie w odpowiednim miejscu. Ja umiesciłem w miejscu gdzie montowali fabrycznie w Tartarini Evo i moim zdaniem jest to optymalne miejsce , a wolę go mieć pod reką z kilku powodów:

- jeśli nagle mam ochotę na ostre upalanie przełączam na Pb
- ilośc paliwa w butli (mam włączony Inteligentny WPGH gdzie poziom gazu jest obliczany na podstawie czasów wtryskiwczy a nie pływaka-więc jest bardzo dokładny)
- w razie zapalenia "check" na panelu będę go widzieć
- wole miec wizualną kontrolę na czym w danym momencie jeżdże i co sie dzieję z instalacją, czasem centralka z rożnych powodów zależnie od uznania może sama sobie przełączyć na Pb

Moj panel jest niemalże nie widoczny jeśli jest wygaszony , zresztą poziomy jasnosci podswietlenia i wskaznika można poustawiać na minimum że nawet podczas pracy będzie to prawie zupełnie nie widoczne
, ewentualnie uaktywnić wbudowany sensor który będzie automatycznie dobierał poziomy jasności w zalezosci od ilosci światła w kabinie. Nie wiem jak inne instalacje, akurat Stag w cyfrze ma takie możliwosci (seria Q z plusem) więc polecam zmianę panelu na dotykowy jeśli ktoś ma panel na 3 przewodach

Pokaż załącznik 258915 Pokaż załącznik 258914

Mam podobnie, tylko u mnie jeszcze bardziej do góry i w lewo. Nie tak na środku.

Ja uważam, że te panele LPG wyglądaja strasznie więc mam zamknięte w widocznym miejscu.
Dostęp wygodny, jak chce coś sprawdzic schowek można otworzyć więc jest ok. Kiedyś mialem na dnie schowka ale tak jest wygodniej jak teraz bo widać wszystko podczas jazdy
403.jpg

Amortyzatory
Powrót