Przełącznik do szyb

A ciężko jest to potem złożyć? jakieś rady jak zdemontować? Znalazłem coś jak odkręcić boczek, ale to muszę całość czy da się jakoś część tylko?
I problem drugi - jeden z przycisków (od lusterek) wpadł mi pod fotel pasażera, mógł pod szyną gdzieś wpaść głębiej? Czy tam nie ma nic?

Ostatnia edycja:
Podważasz i wyjmujesz zaślepkę od rączki .
Odkręcasz śrubę która jest w głębi ( chyba 11 albo 13 )
Podważasz i wyjmujesz zaślepkę przy rączce do otwarcia drzwi . Odkręcasz krzyżakiem .
Krzyżakiem również odkręcasz śrubę w lampce przy lewej dolnej stronie tapicerki .
Kilka śrubek na dole . Od lewej po prawą stronę .
Podważasz dół boczku . Wypychasz od dołu panel sterowania . Odpinasz ( uważaj na dwie taśmy ) Odkręcasz śrubę która trzyma rączkę do drzwi.
Podnosisz tapicerkę do góry , automatycznie uszczelka wyskakuje "zza szyby " .
Jesteś w domu .

Zdjęcie boczka to 5 min, poradzisz sobie, jednak nic na siłę tylko z głową.

Spróbuję go tylko można podważyć albo coś podobnego, żeby ten przełącznik wypchać. Bo się boję, że jak rozkręcę cały to potem nie sklecę jak być powinno :D jeszcze klamka wyskoczy wewnętrzna i co :D

Klamka nie wyskoczy. Jest przykręcona do drzwi ...

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Dobra, po trudach udało się jednak wyjąć to bez zdejmowania boczka. Tylko teraz drugie pytanie za 100 punktów - czy sam przycisk od sterowania lusterkami, można włożyć do przełącznika już po zamontowaniu go w drzwiach, z wierzchu? Bo utknął gdzieś pod fotelem a nie chciałbym założyć bez niego i potem znowu wyciągać, żeby znowu coś pękło... w przełączniku mały elemencik pękł ale wydaje mi się, że bez niego się obejdzie. No i chyba trzeba będzie wyjąć fotel. Parodia :D

Tzn włożyć przycisk w to, kiedy już przełącznik będzie zamontowany w drzwiach:

attachment.php

Załączniki

• 12434345_923758847678621_1294009781_n.jpg
    12434345_923758847678621_1294009781_n.jpg
    36.4 KB · Wyświetleń: 116
Ostatnia edycja:
No i zaczynają się schody... fotel wyjęty, nic pod nim nie ma. Przycisk musiał wpaść akurat w miejsce, gdzie jest "dziura" w wykładzinie. Szukałem go tam ręką ale niestety nic. Nie ma ktoś może na zbyciu z rozbiórki?

Robiem co mogem żeby Alfaholikom żyło się lepiej :)

Niestety , samej góry nie mam, pewnie trzeba jakiś używany popsuty kupić i przełożyć.

Dzięki, również oczywiście doceniam jak kolega. A nawet już korzystałem z usług :) Przełącznik jednak mam sprawny i brakuje mi tylko przycisku. Mam okazję nabyć właściwie za darmo przycisk z ułamanym jednym "bolcem" od dołu (są cztery takie praktycznie w środku przycisku). Myślicie, że będzie się to trzymać? Dostałem filmik i siedzi to w sumie dość ok...

Amortyzatory
Powrót